Недоліки ультразвукових зволожувачів

  1. Недоліки ультразвукових зволожувачів
  2. Переваги та особливості використання ультразвукових зволожувачів

На сьогоднішній день питання зволоження повітря в приміщенні є дуже важливим для здоров'я людини. Постійний вплив сухого повітря шкодить шкірі, знижує імунітет, а особливо погано він впливає на вразливий дитячий організм. Тому варто звернути увагу на такі пристрої, як зволожувачі повітря . За допомогою цих кліматичних агрегатів можна домогтися оптимального рівня відносної вологості повітря (40-60%), що дозволить людині, який знаходиться в приміщенні, відчувати себе найбільш комфортно.

Серед зволожувачів повітря, представлених на вітчизняному ринку, одним з популярних типів є ультразвукові. Принцип дії цих зволожувачів заснований на тому, що вода з резервуара випаровується під дією ультразвукових хвиль, перетворюючись в найдрібніші частинки. Ультразвукові зволожувачі енергоекономні, тихі і компактні, а також ефективно зволожують кімнатне повітря.

Недоліки ультразвукових зволожувачів

Ультразвукові зволожувачі практично нешкідливі (як приклад, лікарі застосовують ультразвук для стеження за розвитком дитини ще до народження). Єдиним шкідливим моментом може бути той випадок, якщо в приміщенні, де встановлений зволожувач, погана система опалення. Справа в тому, що ультразвуковий зволожувач видає в повітря вологу у вигляді аерозолю (мікроскопічних крапель). Для ефективного зволоження повітря, ці краплі повинні випаруватися (для цього і необхідна температура повітря 22 - 24 ° С) і перебувати в повітрі у вигляді водяної пари. Якщо краплі вологи не встигають випаруватися, то вона осідає на меблях і інших поверхнях.

В окремих випадках, при певних захворюваннях і при протипоказання лікарів, такі зволожувачі застосовувати не рекомендується. Також при низьку якість води (наявність домішок, жорстка вода, яка заливається в зволожувач), можлива поява білого нальоту на поверхнях меблів.

Переваги та особливості використання ультразвукових зволожувачів

ультразвукові зволожувачі - відмінний вибір для побутових або адміністративних приміщень.

Одним з головних їхніх переваг є їх висока ефективність при доступній ціні. Продуктивність таких пристроїв дозволяє в лічені хвилини встановити в кімнаті заданий рівень відносної вологості, при цьому витрачаючи мінімальну кількість електроенергії.

Крім того, ультразвукові зволожувачі не вимагають особливого догляду, вам знадобиться лише з певною періодичністю (раз на півроку) міняти фільтри даного агрегату як і будь-який електронний пристрій, ультразвукові зволожувачі необхідно грамотно експлуатувати. Ось кілька порад:

  • Розміщувати зволожувач краще біля опалювального приладу, але максимально віддалено від місця знаходження людини (стіл, ліжко); стежте, щоб нічого не загороджували вільний вихід і поширення водяного пилу;
  • Заливати воду краще зі свердловини або застосовуйте звичайний побутовий фільтр для води;
  • Вчасно міняйте наповнювачі та фільтри.

Компанія Альтер Ейр рекомендує ультразвукові зволожувачі провідних світових брендів - Boneco , Air-O-Swiss , Ballu , Neoclima .

Звернувшись за консультацією щодо ультразвукових зволожувачів в салон кліматичної техніки Альтер Ейр, ви отримаєте грамотну консультацію фахівця і можливість замовити пристрій за вигідною ціною. Також ми доставимо товар в будь-який регіон України в найкоротші терміни.

Новости