Недосліджені теми в стокової фотографії: Повний список

  1. 1. Людина, що працює сам на себе
  2. 2. Багатогранна життя корпорацій
  3. 3. Прокладаючи шлях до лідерства
  4. 4. Сучасне робоче місце змінюється
  5. 5. Живемо екологічно
  6. 6. Класична чорно-біла фотографія
  7. 7. Особистий погляд на подорожі
  8. 8. Дизайн інтер'єрів
  9. 9. Різноманітна архітектура
  10. 10. Дизайн повсякденних речей
  11. 11. Технології та інтернет речей
  12. 12. Медицина в контексті
  13. 13. Домашні тварини
  14. 14. Апетитні страви і приготування
  15. 15. Сучасний спосіб життя
  16. 16. Здоровий спосіб життя
  17. 17. Різні види спорту
  18. 18. Сучасна молодь і покоління Z
  19. 19. Школи, коледжі, університети
  20. Підписуйтесь на наш блог
  21. Коментарі

Якщо ви думаєте, що в стокової фотографії вже не залишилося вільних ніш, ви глибоко помиляєтеся. Ми пропонуємо вашій увазі величезний перелік затребуваних, але ще не розкритих в повній мірі тим. Цей список постійно росте і поповнюється новими цікавими категоріями.

Сподіваємося, що наша стаття надихне вас на освоєння нових жанрів фотографії, які користуються величезним попитом у світі стоків.

1. Людина, що працює сам на себе

Сьогодні тема підприємництва популярна як ніколи, і все більше число людей замислюються про те, щоб почати свою справу. Дане поняття досить широко, і варто пам'ятати, що воно включає в себе і певний спосіб життя. Як ми могли б показати людей, які вибрали нестандартний шлях побудови кар'єри? Подумайте, як ще можна зобразити підприємця, відсторонившись від популярних образів айтішників і стартапів.

Один з побитих образів - чоловік чи жінка в діловому костюмі в колі усміхнених колег-однодумців. Підприємництво не варто плутати з корпоративним способом життя. Це, скоріше, протилежне поняття. Вдалим прикладом стане фото, на якому зображений чоловік, який працює над планом проекту в більш невимушеній обстановці - вдома, в кафе, на природі, в коворкінг центрі.

Вдалим прикладом стане фото, на якому зображений чоловік, який працює над планом проекту в більш невимушеній обстановці - вдома, в кафе, на природі, в коворкінг центрі

2. Багатогранна життя корпорацій

У той же час зростає попит на зображення для іншої сфери бізнесу. Корпоративний спосіб життя має на увазі більш звичну робочу атмосферу. Ця тема може бути представлена ​​ширше, з використанням офісних приміщень з великою кількістю людей. Тут потрібен особливий дрес-код. Продумайте все дрібниці, які символізують мир корпорацій. Також сюди відносяться магазини, фабрики і виробничі приміщення, оскільки вони відповідають поняттю корпорації.

Дуже важливо відсторонитися від набили оскому зображень багатолюдних засідань і жваво спілкуються між собою співробітників в костюмах. Цікавіше буде зробити акцент на заходах, характерних для великих корпорацій. Це можуть бути презентації, виступи, обговорення на робочих місцях і обідні перерви.

Це можуть бути презентації, виступи, обговорення на робочих місцях і обідні перерви

3. Прокладаючи шлях до лідерства

Досить часто компаніям потрібні зображення лідерів для позначення їх положення на ринку. Що значить бути лідером? Зазвичай це чоловік або жінка, які очолюють групу людей. Подумайте, як ще можна зобразити майстерність, лідерські якості та впевненість в своїх силах.

Лідерство може бути представлено у багатьох образах. Перш за все, це може бути людина, що володіє харизмою. Він може обговорювати щось, доручати або представляти презентацію іншим людям.

Він може обговорювати щось, доручати або представляти презентацію іншим людям

4. Сучасне робоче місце змінюється

Подання про сучасний робочому просторі змінюється, саме тому цю тему варто докладно дослідити. Як відрізняється робоче місце сьогодні від того, яким воно було 10 років тому? Ми переходимо від звичних кутових форм і кабінетів до більш розслабленим і просторим місцях. Зображення працюючих чоловіків і жінок, так само як і їх взаємодія, також важливі і відповідають темі. Також спостерігається тенденція до роботи з дому. Будучи фотографом, подумайте про те, як ви можете відобразити ці зміни в уявленнях про робочому просторі в своїх роботах.

5. Живемо екологічно

Простий запит підтвердить припущення, що тема екологічного способу життя розкрита недостатньо і вимагає більшої кількості нових оригінальних зображень. Все більше компаній прагнуть повідомляти громадськості про зміни і досягнення в цьому напрямку. Вибір на користь ведення більш екологічного способу життя стає все більш популярним. Це може бути виражено різними способами - через використання альтернативних джерел енергії, її економію, правильну утилізацію відходів, перевагу велотранспорту автомобілів. Складіть максимально повний список можливих видів діяльності перш ніж починати працювати над створенням зображень на цю тему.

Також слід пам'ятати про те, що, фотографуючи, слід фокусуватися на комерційній цінності фото більше, ніж на редакційній. Відмовтеся від звичного погляду на основні концепції, і намагайтеся кожним своїм фото передати глядачеві певне повідомлення. Запропоновані нами теми дають вам можливість проявити себе творчо, все що вам потрібно - відмовитися від шаблонів і дати волю уяві, і тоді успіх не змусить себе довго чекати.

6. Класична чорно-біла фотографія

Чорно-біла фотографія ніколи не застаріє, і в столітті цифрових технологій вона затребувана як ніколи. Мінімалістичні монохромні знімки потрібні у всіх категоріях фотографії. Спробуйте знімати в цьому стилі архітектуру, людей, природу і навіть тварин. Скористайтеся нашим базовим Гайдом по зйомці чорно-білої фотографії - ви можете знайти поради з прикладами робіт тут .

7. Особистий погляд на подорожі

Подорожі - це відмінна можливість документувати нові місця з вашої унікальної точки зору. Всім нам знайомі типові пам'ятки кожної країни. Чому б не показати їх по-іншому? Коли ви відправляєтеся в поїздку, спробуйте зняти місто в новому освітленні, роблячи нетрадиційні знімки відомих місць, вибираючи нові ракурси, роблячи знімки в русі. Все що вам потрібно, щоб зачарувати глядачів - це свіжий погляд на знайомі місця.

8. Дизайн інтер'єрів

Дизайн інтер'єру багато говорить про наше особисте життя. Ми облаштовуємо нашу середу, пристосовуючи до нашого способу життя і таким чином робимо кожне внутрішній простір унікальним. Знімайте будинку, квартири і внутрішні двори. Звертайте увагу на тенденції дизайну інтер'єру, такі як мінімалізм, скандинавський стиль і інші популярні напрямки.

9. Різноманітна архітектура

Де б ви не жили, напевно вас оточують цікаві будівлі та будинки, оскільки у кожного міста є свій власний архітектурний стиль. Покажіть нам, де ви живете, що ви бачите і як змінюється архітектура вашого міста. Популярна тенденція в фотографії - зіткнення старого і нового, що помітно в багатьох сучасних містах. Як традиційна архітектура впливає на що розвивається місто і його зовнішній вигляд? Як вона вписується в ритм міста і змінює правила життя людей? Спробуйте передати це в ваших знімках.

10. Дизайн повсякденних речей

Фотографуйте рутинні об'єкти з різних ракурсів і висвітлюйте ті деталі життя, які залишаються непоміченими. Як виглядає ваш робочий стіл? Або типовий сніданок? Фото в стилі флет-лей сьогодні дуже популярні, будь то публікації рецептів або блог про фрілансі. Показуйте деталі і дизайн повсякденних речей в кадрі.

Важливо бути в курсі останніх тенденцій і зрозуміти, які теми користуються підвищеним попитом. Чи не пропускайте наші серії статей про незвідані темах в стоках, і ви безсумнівно, збільшите ваші продажі фотографій. Іноді все що потрібно для успіху - це трохи зусиль, свіжа ідея і новий ракурс!

11. Технології та інтернет речей

Нові технології розвиваються зі швидкістю світла, і так само швидко проникають в усі сфери нашого життя. У цій темі головне не захоплюватися футуризмом і міфізаціей майбутнього технологій. Замість цього варто показати як люди взаємодіють з девайсами і машинами в щоденних ситуаціях і як це змінює наше життя вже зараз. Хороший приклад - це віртуальна реальність, безпілотні машини, трекери і розумні будинки.

12. Медицина в контексті

На фотобанках є безліч фото лікарів, але лише мала кількість з них показують професіоналів в дії і в різних життєвих ситуаціях. Затребувані знімки, на яких лікарі спілкуються з пацієнтами та виглядають природно. Також важливо показати зростаючу роль технології в медицині .

13. Домашні тварини

Фотографуйте домашніх вихованців на вулиці, вдома і при спілкуванні з господарями. Спробуйте уникати стереотипних сюжетів, натомість зосередьтеся на емоціях і особистості тварини. Перевага волохатих моделей в тому, що він не вміють позувати, і їх дії абсолютно природні і чарівні.

14. Апетитні страви і приготування

Ця тема вічна, і міцно зайняла своє місце в стокової фотографії. Чому б не спробувати свої сили в фуд-фотографії, попит на яку не спадає вже багато років? Можливості для експериментів безмежні: трендовий флет-лей дизайн, яскраві кольори і мінімалізм, монохром і вивірена композиція.

15. Сучасний спосіб життя

Зосередьтеся на сучасному способі життя, адже це можливість фотографувати широке коло найрізноманітніших занять, які вас оточують. Ми живемо в неймовірно швидко розвивається суспільстві, орієнтованому на високі технології, і у вашому розпорядженні мільйон способів для відображення цих змін.

Ще один аспект, який заслуговує на увагу в даній категорії - це різноманіття. Знімайте сім'ї, пари, дітей та людей різного віку, фотографуйте, як вони спілкуються і проводять час. Цій категорії не вистачає більшої різноманітності і збалансованості, особливо в частині фотографій на тему хобі, роботи і дозвілля.

Цій категорії не вистачає більшої різноманітності і збалансованості, особливо в частині фотографій на тему хобі, роботи і дозвілля

16. Здоровий спосіб життя

Тема ЗСЖ ніколи не втрачає популярності. Турбота про здоров'я вимагає змін у повсякденному житті, а ваша робота як фотографа полягає в тому, щоб ці зміни закарбувати.

Люди, які сповідують здоровий спосіб життя, намагаються внести в своє життя позитивні зміни, які підуть на користь їх здоров'ю та добробуту. Розробляючи цю тему, ви можете фотографувати здорову їжу, яку вони їдять, їх заняття спортом і навіть висвітлювати роль технологій у досягненні їх цілей.

Розробляючи цю тему, ви можете фотографувати здорову їжу, яку вони їдять, їх заняття спортом і навіть висвітлювати роль технологій у досягненні їх цілей

17. Різні види спорту

В продовження попередньої теми, перейдемо до спорту: тема різних видів спорту дуже популярна, але не так добре розкрита, як ЗСЖ. Дуже важливо висвітлювати найрізноманітніші спортивні заняття, однак потрібно пам'ятати, що особливим попитом користуються фотографії, виконані в природному, реалістичному стилі.

Не забувайте про різноманітність: тут актуальні знімки різних видів спорту, як на відкритому повітрі, так і в приміщенні. Знімайте людей в русі, в реалістичною, достовірної та невимушеній манері.

Знімайте людей в русі, в реалістичною, достовірної та невимушеній манері

18. Сучасна молодь і покоління Z

Важливо запитати себе, що характеризує сучасного підлітка? Чим покоління міленіуму відрізняється від попередніх, і як за допомогою фотографії відобразити ці відмінності? Тут важливо уникати деяких поширених стереотипів, а замість цього - підібратися ближче до вчинків і подій, які найкраще відображають особливості сучасних тінейджерів.

Покоління Z - це підлітки, які щойно закінчили школу, і саме вони зараз є цільовою аудиторією багатьох маркетингових кампаній. Це покоління ще називають «цифровими людьми», його характеризують цифрові технології, міцно вплетені в їх спосіб життя.

Це покоління ще називають «цифровими людьми», його характеризують цифрові технології, міцно вплетені в їх спосіб життя

19. Школи, коледжі, університети

Всі ми там були. Хоча документувати студентське життя, здавалося б, досить легко, ми постійно натикаємося на нереалістичні, занадто щасливі знімки студентів. Ні, звичайно ж ми не хочемо сказати, що навчання в університеті - один суцільний кошмар, але в студентському житті є і свої труднощі, які можна було б ширше висвітлити в стокової фотографії.

Згадайте свої студентські роки і постарайтеся зняти цей важливий етап вашого життя в новому світлі, більш вірогідно і впізнається. Щоб краще відобразити сучасну культуру, показуйте спілкування людей різних національностей.

Щоб краще відобразити сучасну культуру, показуйте спілкування людей різних національностей

Працюючи над підготовкою знімків до завантаження на фотостоки, ви повинні думати про обраних вами темах більш концептуально. У кожної фотографії є ​​можливість завоювати більше клієнтів просто за рахунок правильних ключових слів і унікальною подачі. У вас завжди є можливість мислити нестандартно і намагатися знаходити креативні рішення як для традиційних, так і для недосліджених тем стокової фотографії.

Підписуйтесь на наш блог

Отримуйте кращі статті з фотографії і бонуси доступні тільки передплатникам

Коментарі

коментарів

Як ми могли б показати людей, які вибрали нестандартний шлях побудови кар'єри?
Що значить бути лідером?
Як відрізняється робоче місце сьогодні від того, яким воно було 10 років тому?
Чому б не показати їх по-іншому?
Як традиційна архітектура впливає на що розвивається місто і його зовнішній вигляд?
Як вона вписується в ритм міста і змінює правила життя людей?
Як виглядає ваш робочий стіл?
Або типовий сніданок?
Чому б не спробувати свої сили в фуд-фотографії, попит на яку не спадає вже багато років?
Чим покоління міленіуму відрізняється від попередніх, і як за допомогою фотографії відобразити ці відмінності?

Новости