Неймовірні речі, які можна взяти напрокат

  1. А я йду така вся, в «Дольче Габбана»
  2. Чоловік відділ
  3. Замилити очі
  4. Якщо у вас немає тітки
  5. Помолиться замість вас
  6. Сотня тисяч за вихід у світ
  7. Помилилася з розміром
  8. До речі

Раніше напрокат брали холодильники і турпалаткі, тепер - модний образ для соцмереж

Кому і коли першому прийшла в голову геніальна ідея давати річ у тимчасове користування за гроші, історія замовчує. Однак очевидно, що послуга прокату розвивається згідно віянням часу. У наше століття споживання позичити можна що завгодно - навіть сім'ю.

У радянські часи напрокат брали холодильники та іншу побутову техніку, музичні інструменти, туристичне або спортивне спорядження. Зараз, звичайно, і це залишилося, але ухил пішов в інший бік. Брендовий одяг, взуття та сумки, дорогі прикраси, лімузини - навіть голлівудські зірки не гребують прокатними речами. На кожну червону доріжку нові наряди та діаманти купувати - ніяких гонорарів не вистачить. Ось і беруть на час, адже з'явитися на інший тусовці в тому ж самому - позорище.

Раніше напрокат брали холодильники і турпалаткі, тепер - модний образ для соцмереж   Кому і коли першому прийшла в голову геніальна ідея давати річ у тимчасове користування за гроші, історія замовчує

Дизайнери Джастін Кроу і Ерік Шнее придумали легку палицю для Селфі у вигляді чоловічої руки - спеціально для самотніх дівчат. фото: Instagram.com

А я йду така вся, в «Дольче Габбана»

Ті, кому до зірок Голлівуду, і в тому числі до російських далеко, все одно можуть спробувати покрасуватися в дорогих речах, скажімо, на сімейному заході, в клубі або просто на побаченні. Або брати напрокат шмотки простіше, зате з'являтися весь час в різному. Ми підрахували, у скільки обійдеться, як нині кажуть, модний лук.

Сукня: як правило, здається на три дні. Потрібно залишити заставу (від п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) і повернути плаття чистим і неушкодженим. Хімчистку орендодавці роблять самі, але треба уточнювати, чи входить вона в ціну. Подекуди можна взяти наряд лише для фотосесії з 40-50-відсотковою знижкою від звичайної ціни прокату.

Одяг відомих брендів обійдеться приблизно в десять відсотків від їх вартості. Наприклад, сукні від VeraWang, купити які можна за 20 - 50 тисяч, здаються по 2,5 - 4 тисячі. Наряди D & G (75 - 150 тисяч рублів в магазині) - по 5 - 10 тисяч рублів, Valentino (120 - 200 тисяч рублів в магазині) - по 7 - 12 тисяч рублів.

Вечірні та коктейльні сукні безіменних дизайнерів можна взяти за тисячу-півтори рублів.

Так робляться «ефектні» фото ... Фото: Instagram.com

Взуття: умови оренди ті ж, що і для одягу. Часто контори, які здають сукні, пропонують і взуття з сумками.

Пропозицій по прокату взуття відомих брендів зовсім мало. Але якщо поритися, можна орендувати на три дні класичні ЛаБут по п'ять тисяч, босоніжки від Valentino за такою ж ціною або чорні човники на підборах від Ralph Lauren за три тисячі.

Взуття простіше представлена ​​в основному весільними туфлями або епатажними моделями на зразок човників з блискучими шипами, ботфортами на шнурівці, уггамі, посипаними кристалами. Ціни - від 500 до 1,5 тисячі рублів.

Сумки: без них образ не буде закінченим, так що доведеться брати.

Сумка від LouisVuitton за три тисячі рублів, клатч від Chanel або Moschino по п'ять тисяч, рюкзачок від Valentino за вісім тисяч. Найдешевший з брендів - Michael Kors, будь-яка його річ йде по півтори тисячі.

Простенькі клатчі здадуть в оренду по 200 - 500 рублів, сумки - по 600 - 1500 рублів.

Простенькі клатчі здадуть в оренду по 200 - 500 рублів, сумки - по 600 - 1500 рублів

... які викликають заздрість у передплатників в соцмережах. фото: Instagram.com

Прикраси: можна, звичайно, обійтися біжутерією, але досвідчене око завжди відрізнить скельця від справжніх каменів. І якщо вже наділи фірмову річ, випендрюватися до кінця. В даному випадку платити потрібно буде за добу користування.

Годинники від Chopard з п'ятьма діамантами встануть в 2,5 тисячі рублів. Золота підвіска від Tiffany - в 1,9 тисячі, від Bulgary - в 2,5 тисячі. Колечко або сережки від Dior потягнуть на 3 - 5 тисяч. Прикраси надають при пред'явленні паспорта, у постійних клієнтів навіть не беруть застави.

Пристойного вигляду біжутерія обійдеться в 200 - 300 рублів за пару сережок, 500 - 700 рублів за колечко або браслет і 1,0 - 1,5 тисячі за кольє. Корона з фальшивими діамантами потягне на 1,4 - 1,7 рубля. Якщо не розглядати поблизу, виглядає солідно, особливо на хорошої фотографії.

Разом 14,5 - 35 тисяч за образ в брендових шмотках і 3,8 - 6,5 тисячі за наряди без крутих лейблів.

Чоловік відділ

Чоловікам прокати пропонують взяти в оренду костюми по 1,5 - 7 тисяч рублів, смокінги або фраки - по 2 - 6 тисяч, сорочки - по 0,6 - 2,4 тисячі, метелики - по 700 - 900 рублів, краватки - по 300 - 600 рублів. Доповнити образ можна витончено вставленим в кишеню піджака шовковою хусточкою за 100 рублів, лаковими туфлями за 1 - 2 тисячі і твідовим або кашеміровим пальто за 3 - 5 тисяч.

Замилити очі

Цього року Напередодні 8 Березня Інтернет підірвали оголошення: «Нова послуга - букет з 101 троянди напрокат для Селфі». За тисячу рублів пропонувалося доставити квіти за потрібною адресою на десять хвилин. Маркетолог Роман Заріпов, що запустив цей сервіс, зізнався, що попит зашкалив.

- Серед замовників були як прості студентки, так і «статусні» пані, які всього пару днів назад каталися по Барвисі на «бентлі» і виставляли «дорогі» фото, а тепер зверталися до нас за букетом, - написав Роман в «Фейсбуці». - Деякі просили додатково до квітів красивих чоловіків для фото, хтось хотів знімок на тлі дорогого автомобіля, а частина клієнтів замовляла послугу в офіс, щоб всі жінки змогли зробити гарний кадр зі 101 трояндою - для цього вони продовжували оренду ще на 20 хвилин. Кількість звернень перевалило за 500. Через день ми скоротили зону доставки до ТТК, так як не можуть впоратись із замовленнями.

Ідею підхопили миттєво. Букети напрокат для Селфі з'явилися в різних містах, молоді люди привабливої ​​зовнішності навперебій пропонували себе в якості додатку до квітів. Пожвавішали салони і власники дорогих машин: сфотографуватися на тлі авто дешевше, кілька кадрів зовні і в салоні - подорожче. Дійшло до того, що для зйомок стали здавати фірмові пакети відомих брендів по 300 рублів. І адже брали! На що не підеш заради романтичною фотографії в «Інстаграме»! Похвалитися перед подругами і, може бути, викликати ревнощі у хлопця. Втім, для цього є способи побюджетнее - вони на фото. Коментарі, як то кажуть, зайві.

Якщо у вас немає тітки

- Настрій був погане. Приятелі - у одних діти малі, інші у відпустці, треті у відрядженні, а так хотілося просто посидіти і поговорити. Загалом, подзвонила в цю контору, - розповідала знайома моїх друзів. - Запропонували на вибір дівчинку або хлопчика 20 - 25 років. Про що мені, 40-річної, з ними розмовляти ?! Відмовилася.

Відмовилася

Пластмасові «чоловік» і «дочка» американки Сюзанни ХАЙНТЦ ...

Ірина говорила про послугу «Друг напрокат», яка вперше з'явилася в Японії, потім в США, а кілька років тому прийшла в Росію. Важко сказати, наскільки вона затребувана, адже наша людина не звик платити за те, щоб виговоритися - хоч психотерапевта, хоч тимчасового одному. Втім, здати в оренду можуть не тільки одного для «поговорити», а попутника в подорож, компаньйона для шопінгу і навіть товаришів по чарці. Користується успіхом сайт, де люди, які володіють іноземними мовами, пропонують дружбу напрокат туристам з інших країн. Виходить, гід і приятель в «одному флаконі». Такого ж можна підшукати собі і в інших країнах.

... подорожують з нею по всьому світу

Орендувати можна батька або батьків в комплекті. Попит забезпечують молодята, які не бажають розкривати фамільні таємниці перед сім'єю чоловіка, і матері-одиначки, що забезпечують синові спілкування з чоловіком. Правда, відкрито такі послуги в Інтернеті не знайдеш. Про них мені розповів приятель - житель провінційного міста, актор за професією.

Про них мені розповів приятель - житель провінційного міста, актор за професією

- Як на мене вийшли, не знаю, - зізнався Сергій. - Але все було офіційно, через фірму, яка займається проведенням весіль. У перший же раз мало не засипався, але там наречена винна. Змовчала, що батько її сидить. На банкеті підскочив якийсь тип, плескає мене по плечу і кричить на весь ресторан, мовляв, тебе звільнили, чи що ?! Насилу зам'яли. Після цього я поставив умову: всі подробиці викладати до весілля. 15 «дочок» і сім «синків» одружив вже. Задоволені клієнти мені навіть фото «онуків» надсилають.

Задоволені клієнти мені навіть фото «онуків» надсилають

А ось американський фотограф Сюзанна Хайнтц проблему відсутності сім'ї на своїх фото вирішила радикально: завела двох манекенів - «чоловіка» Чонсі і «дочку» Мері Маргарет. Тягає їх за собою по всьому світу і фотографується на тлі визначних пам'яток і в домашній обстановці. Витрати мінімальні, а «Інстаграм» сповнений сімейних знімків.

Помолиться замість вас

  • У західних країнах затребуваний прокат тварин. Наприклад, беруть на тиждень собаку, щоб вирішити, чи варто заводити вихованця. Тимчасово опікують хом'ячка або черепашку. У Швейцарії можна на кілька днів обзавестися навіть коровою (кіт Матроскін оцінив би). У нас таке практично не практикується. Хіба що власники притулків бездомних тварин дозволять вам кілька днів понянькаться з їх підопічними, перш ніж вирішити, чи забирати їх собі. Але це безкоштовно.
  • Хочете побути власником цілого острова? Будь ласка. Сейшели, Фіджі, Французька Полінезія, Океанія, Багами, Кариби ... Мінімальний термін оренди - тиждень. Найдешевший: острів Гуана в Карибському морі - $ 90 тисяч за сім днів. Де-небудь на Карибах чи Багамах розщедритися не менш ніж на $ 300 тисяч.
  • Португалець Карлос Гіл здає в оренду самого себе в якості паломника. Двічі на рік він вирушає пішки за 160 кілометрів від рідного дому в місто Фатіма, де на місці явлення Діви Марії трьом дітям-пастухам сто років тому збудували церкву. За 2,5 тисячі євро Карлос помолиться за клієнта в святих місцях, а для достовірності з кожного населеного пункту на своєму шляху висилає листівку. До оплати сеньйор Гіл приймає і кредитні карти.

Всі чотири колеса

Оренда автомобіля - звична справа для самостійного мандрівника. У своєму місті машини беруть напрокат підприємці, а останнім часом розвивається послуга каршерінга - «залізний кінь» в щохвилинний володіння. До речі, орендувати автомобіль можна було ще в СРСР. Перший пункт прокату в Москві відкрився в 1956 році, потім подібна послуга з'явилася в інших містах. Радянським громадянам, для більшості яких приватне авто було нездійсненною мрією, здавали в оренду «Перемогу», «Москвич» і ГАЗ-69. Народ скидає і брав машини для поїздок у відпустку. Але в середині 1960-х такі пункти прикрили. Чому - невідомо. Одна з версій: громадяни замінювали запчастини на орендному авто на старі. Хоча це навряд чи - в прокат часто йшли відпрацювали своє таксі з пробігом більше 100 тисяч. Є і зовсім фантастичне пояснення: мовляв, прокати завів Хрущов, але, коли його зняли, влади стали знищувати все, що він навнедрял.

Є і зовсім фантастичне пояснення: мовляв, прокати завів Хрущов, але, коли його зняли, влади стали знищувати все, що він навнедрял

Оренда авто на місяць коштувала від 150 рублів. Але потрібно було зібрати ще купу довідок плюс офіційно складатися в туристичному клубі свого міста

Сотня тисяч за вихід у світ

Актриси і інші селебрітіз за прокат дизайнерських речей не платять, навпаки, заробляють на цьому. Помітили, як усередині в світській хроніці уточнюється, від кого саме це шикарне плаття / сережки / туфлі / клатч / кольє, в яких зірка вийшла в світ? Це дизайнер або магазин так піаряться, умовивши надіти саме їх наряд. Плюс пости в «Інстаграме» з рекламними мітками - і зайві тисяч 100 - 200 в кишені (маловідомим персонам платять, природно, менше - до 60 тисяч рублів). У заморських зірок розцінки на порядок вище.

Помилилася з розміром

В кінці 90-х - початку «нульових» винахідливі модниці купували дорогу сукню з останньої колекції, виходили в ньому в світло, не зрізуючи цінника, і повертали через пару днів в магазин, мовляв, розмір не мій. Отримавши назад гроші, пускали їх на іншу приємну дрібницю. Зараз, до речі, це теж практикується. Але врахуйте, що згідно із законом поверненню підлягають тільки неношені речі.

До речі

Все, що пропонують в прокат, - настільки древні колекції, що їх зараз навіть в затрапезних стокових магазинах не знайдеш. Якщо вам потрібно просто блиснути биркою, сміливо беріть. Але в пристойному суспільстві на ваше мотлох подивляться косо і можуть публічно зганьбити.

Але в пристойному суспільстві на ваше мотлох подивляться косо і можуть публічно зганьбити

Тварини теж йдуть у витрату. Екзотичних пропонують для фотосесій. А домашніх мурок - половити мишей і потетешкаться ( НАТИСНІТЬ ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ )

Про що мені, 40-річної, з ними розмовляти ?
На банкеті підскочив якийсь тип, плескає мене по плечу і кричить на весь ресторан, мовляв, тебе звільнили, чи що ?
Хочете побути власником цілого острова?
Помітили, як усередині в світській хроніці уточнюється, від кого саме це шикарне плаття / сережки / туфлі / клатч / кольє, в яких зірка вийшла в світ?

Новости