Несправності і ремонт пилососів Самсунг (Samsung)

  1. Як влаштований пилосос?
  2. різновиди поломок
  3. Ремонт пилососа Samsung - відео
  4. несправності двигуна
  5. Заходи профілактики поломок

Для будь-якої побутової техніки рано чи пізно характерні поломки, не виключенням є і пилосос Самсунг . Щоб відтягнути цей момент на максимально довгий термін, для пилососа Samsung sc 6570 необхідний належний догляд.

Хоча і це не дасть вічної працездатності вашому агрегату, будь то пилосос марки Samsung або інших брендів, тому слід заздалегідь готуватися до поломки пилососа, хоча б морально. Найчастіше у таких агрегатів вимагає заміни щітка для пилососа Samsung, пилозбірник або мішок.

Якщо у техніки зламався, наприклад, фільтр для пилососа Samsung, ремонт цілком виправданий. Або, наприклад, ваш пилосос настільки вам доріг, що з ним немає бажання розлучатися, або придбання нового пилососа Samsung (в тому числі і робота пилососа Samsung ) Не входило в плани сімейного бюджету, тоді варто розглянути такий варіант вирішення питання як ремонт, який можна провести самостійно або звернутися в сервіс-центр.

Або, наприклад, ваш пилосос настільки вам доріг, що з ним немає бажання розлучатися, або придбання нового пилососа Samsung (в тому числі і   робота пилососа Samsung   ) Не входило в плани сімейного бюджету, тоді варто розглянути такий варіант вирішення питання як ремонт, який можна провести самостійно або звернутися в сервіс-центр

У деяких пилососів надто дорогі запчастини, тому іноді простіше купити новий пилосос, ніж оплатити ремонт старого.

Сучасні ремонтні центри можуть замінити у пилососів sc 6570 колбу, електродвигун, регулятор потужності. А ось мішок або турбощітка, фільтр hepa або шланг, а також мішки - ці запчастини легко зможе купити і замінити самостійно кожен.

Як влаштований пилосос?

Перш ніж братися за ремонт пилососа Samsung або іншої фірми, слід розібратися з його пристроєм. Так, наприклад, кожен пилосос оснащений повітрявсмоктуючі агрегатом, куди всмоктується повітря. А перед ним розташовується фільтр, призначений для очищення повітря (за дещо іншим принципом працюють пилососи з водяним фільтром ).

Найчастіше фільтр для пилососа Samsung зроблений компанією Нера. Повітря очищається при вступі до фільтр Хепа, а потім він прямує в двигун, де виконує охолоджуючу функцію.

Щоб уникнути перегріву двигун повинен охолоджуватися. Якщо охолодження здійснюється в достатній мірі, то пилосос, точніше двигун пилососа Samsung, може безперервно працювати протягом 120 хв. На те, як працює мотор пилососа, істотно впливає і фільтр для пилососа Samsung.

Переважно всього для пилососів Samsung використовувати фільтр hepa (його ще ставлять на бездротової пилосос ), Особливо для моделі Samsung sc 6570. Фільтр hepa рекомендується постійно підтримувати в чистоті.
до меню ↑

різновиди поломок

В цілому, у пилососів виникають поломки механічного або електричного характеру:

  1. Електричні поломки можу бути пов'язані з неполадками в розетці або вилці пилососа sc 6570. Якщо зніми все в порядку, проблема може полягати в шнурі, на ньому можливе утворення тріщин або зламів. Якщо такі проблеми виявилися, необхідний їх ремонт.
  2. Крім того, можливі електричні поломки, пов'язані з несправністю щіток або згорів сам двигун. Можна зробити ремонт або повністю замінити електродвигун пилососів.
  3. Можливі у пилососів (sc 6570 і ін.) І механічні поломки, коли виходить з ладу шланг, мотор або щітка для пилососа Samsung (часта проблема миючих пилососів для ламінату ). Наприклад, якщо у пилососів sc 6570 при роботі чути надсадний гул, електродвигун працює дуже голосно, а повітря не засмоктується, то швидше за все забився шланг. Щоб вирішити цю проблему, рекомендується зняти шланг і акуратно його почистити. Для цього рекомендується через шланг пропустити важкий металевий кулька, щоб визначити місце засмічення. Потім в шланг потрібно вставити ручку швабри і акуратно розворушити засмічення. Якщо в процесі чистки шланг був випадково пошкоджений, доведеться купити новий шланг.
  4. Іноді погана всмоктуваність виникає в разі, коли регулятор потужності налаштований на мінімальні параметри. Якщо ж настройки стандартні, а всмоктуваність низька, можливо зламався сам регулятор потужності. Замінити регулятор потужності нескладно. Відремонтувати регулятор потужності самостійно людині, не особливо обізнаному в електротехніці важко. Саме тому простіше купити новий регулятор потужності і вставити його в миючий пилосос sc 6570.
  5. Найчастіше погана всмоктуваність виникає через те, що забитий пилозбірник або сміттєвий мішок. Для усунення подібної неполадки потрібно зняти мішок або мішок. Пилозбірник ретельно промивається і встановлюється на місце, а мішок слід просто викинути, замінивши його на новий.
  6. Низька всмоктуваність може виникнути, коли фільтри засмітилися. Слід ретельно ознайомитися з інструкцією, яку має кожен пилосос. У ній вказується скільки фільтрів і де вони встановлені. Фахівці рекомендують ставити свій пилосос фільтри марки hepa. Взагалі hepa роблять універсальні запчастини для всіх пилососів. Отже, вивчивши інструкцію, вийміть фільтр, що захищає від пилу електродвигун. Деякі моделі фільтрів, наприклад, hepa, можна просто промити теплою водою, тільки перед установкою його обов'язково потрібно просушити. Якщо ж по інструкції фільтр мити не можна, то купіть новий марки hepa, і встановіть його самостійно.
  7. Іноді пилосос взагалі не включається, наприклад, коли згорів електродвигун. Ремонт і техобслуговування, в яких деколи потребує мотор пилососа, повинні проводитися тільки фахівцями. Ціна такої запчастини як двигун іноді буває непомірно висока, але в деяких моделях економічно виправдано замінити мотор.
  8. Іноді пилосос всмоктує добре, регулятор потужності в нормі, пилозбірник або мішок не був забитий, електродвигун працює, а пилосос погано збирає пил (часта проблема пилососів з аквафільтром ). У такій ситуації буває винна щітка для пилососа Samsung. Турбощетка оснащена спеціальним валиком, якщо він неправильно відрегульований. Подібна поломка може виникнути, коли турбощітка зносилася.

до меню ↑

Ремонт пилососа Samsung - відео


до меню ↑

несправності двигуна

Якщо ви вже точно встановили, що пилосос не працює тому, що у нього несправний двигун, ремонт здійснимо двома способами: самостійно або в сервісному центрі. Якщо ви вирішили налагодити мотор пилососа самостійно, потрібно акуратно його розібрати, потім витягти двигун і перевірити стан його щіток.

Якщо мотор не функціонує через зношеність щіток, то їх потрібно замінити. Часто двигун перегрівається і згорає (звичайна причина поломки у миючих пилососів Philips ), Або в ньому пошкоджується обмотка.

Часто двигун перегрівається і згорає (звичайна причина поломки у   миючих пилососів Philips   ), Або в ньому пошкоджується обмотка

В цьому випадку мотор рекомендується віддати в ремонт професіоналам. Відремонтувати мотор в середньому коштує близько 1000 рублів (для пилососів Lentel ціна трохи більше), як і покупка нової запчастини, що набагато рентабельніше, ніж купити новий агрегат.
до меню ↑

Заходи профілактики поломок

Щоб пилосос прослужив довгий час, і не довелося купувати для нього запчастини, рекомендується ретельно доглядати за ним. Потрібно своєчасно міняти мішки, або мити мішок, регулярного чищення вимагає турбощітка.

Взагалі турбощітка, як і інші запчастини, є у продажу в спеціалізованих магазинах. Турбощетка пилососа Самсунг коштує приблизно 600-1000 руб (для пилососів Miele є щітки дешевше).

Турбощітка в пилососі рідко вимагає заміни, оскільки їй для тривалої служби досить регулярного чищення від скупчився на ворсі сміття. В цілому, пилососи Самсунг, відрізняються тривалим терміном служби і при належному догляді вважаються довговічними.

Як влаштований пилосос?
Як влаштований пилосос?

Новости