NEWSru.com :: Прохоров продає "Русалу" свою частку в "Норнікелі" та спокійно їхати

Група "Онексім" Михайла Прохорова (фото вище) може продати блокуючий пакет акцій АТ "Норільський нікель" об'єднаної компанії "Русал" на три мільярди доларів дешевше в порівнянні з ціною, запропонованою холдингу "Інтеррос" Володимира Потаніна

Група "Онексім" Михайла Прохорова може продати блокуючий пакет акцій АТ "Норільський нікель" об'єднаної компанії "Русал" на три мільярди доларів дешевше в порівнянні з ціною, запропонованою холдингу "Інтеррос" Володимира Потаніна, повідомляє газета "Час новин" з посиланням на джерело, знайоме з деталями угоди.

29% плюс одна акція "Норнікеля" оцінена для "Русала" в 14,732 мільярда доларів, в той час як Потаніну пропонується купити 25% плюс одна акція за 15,7 мільярда доларів, пише видання.

В угоді між "ОНЕКСІМа", афілійованими з ним особами та "Русалом" беруть участь два пакети акцій "Норнікеля". Один з них - 25% плюс одна акція - оцінений в 12,7 мільярда доларів. Його пропонується оплатити 11% акцій "Русала" з емісії, які оцінені в 5,562 мільярда доларів, а також грошима в розмірі 4,438 мільярда доларів плюс "відкладена в часі частина ціни в загальній сумі приблизно 2,7 мільярда доларів за умови певних коригувань, плюс відсотки ", йдеться в поясненнях до угоди.

Другий пакет - "як частина тієї ж самої угоди" - близько 4% акцій "Норильського нікелю" (передбачувана частка Прохорова в акціях "Норнікеля", записаних на "КМ Інвест"). "Русал" погодився придбати цей пакет за 2,032 мільярда доларів в момент завершення угоди з першим пакетом.

Крім того, в разі створення компанії "Енергополюс" разом з 25% і однією акцією "Норнікеля" "Русал" отримає ще й акції цієї компанії.

В оферті "Онексіма" "Інтерросу" пропонувалося купити 25% плюс одна акція "Норильського нікелю" за 15,7 мільярда доларів. Прийняти цю оферту Потанін може до 21 грудня. "Але судячи за повідомленнями джерел на банківському ринку, він навряд чи буде це робити: кредитування зараз дуже дорого , А платити більше Русала і отримати менше число акцій Потаніну явно не з руки, вважають експерти видання.

Раніше Прохоров заявляв, що об'єднання металургійних компаній "Російський алюміній" і "Норільський нікель" може бути підтримано більшістю акціонерів "Норнікеля". За його словами, в разі, якщо Потанін викупить і не скористається офертою, операція з продажу акцій буде укладена з "Русалом", що стане першим кроком до об'єднання.

Новости