NEWSru.com :: Турецький суд знову відмовився звільнити з-під домашнього арешту пастора Брансон

7 травня Брансон постав перед турецьким судом і відкинув звинувачення в терористичній діяльності і шпигунстві, а 25 липня він був поміщений під домашній арешт з медичних міркувань

Суд турецького міста Ізмір в п'ятницю знову відмовився звільнити з-під домашнього арешту арештованого за звинуваченнями в пособництві терористам американського пастора Ендрю Брансон, передає ТАСС з посиланням на телеканал Haber Turk.

Це була вже третя спроба адвоката Брансон Ісмаїла Джема Халавурта опротестувати вердикт суду про арешт пастора.

У попередній раз подана апеляція розглядалася судом 15 серпня, але також була відхилена. В той день телеканал NTV повідомляв, що вердикт по апеляції Халавурта також розгляне суд вищої інстанції.

1 серпня Мінфін США ввів санкції щодо міністра внутрішніх справ Туреччини Сулеймана Сойлу і міністра юстиції Абдулхаміта Гюля через те, що Анкара не дозволила повернутися на батьківщину Брансон. МЗС Туреччини засудив рішення США і закликав від нього відмовитися.

У четвер президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон не платитиме Анкарі за звільнення перебуває під домашнім арештом в Туреччині американського пастора Ендрю Брансон, а замість цього "заощадить на Туреччини". Про це глава держави написав у Twitter .

Глава Мінфіну США Стівен Мнучін заявив, що Вашингтон введе додаткові санкції відносно Туреччини, якщо влада країни не звільнять Брансон. Брансон, який проживав в районі турецького Ізміра, був заарештований в минулому році за звинуваченням у зв'язках із забороненими в Туреччині Робочої партією Курдистану і "терористичною організацією фетхуллахістов" (фето) - послідовниками ісламського проповідника Фетхуллаха Ґюлена, що проживає в США. Анкара вважає, що прихильники Ґюлена були організаторами спроби держперевороту, розпочатої в Туреччині в 2016 році.

7 травня Брансон постав перед турецьким судом і відкинув звинувачення в терористичній діяльності і шпигунстві, а 25 липня він був поміщений під домашній арешт з медичних міркувань. Прокуратура вимагає для нього 35 років позбавлення волі.

Новости