NEWSru.com :: СБУ заборонила Артемію Лебедєву в'їзд на Україну після лекції в Києві

Служба безпеки України (СБУ) заборонила в'їзд на територію країни російському дизайнеру Артемію Лебедєву за візит на непідконтрольні Україні території Донбасу та в Крим в 2016 році
Підтвердження з СБУ прийшло у відповідь на запит видання, посланий 25 березня

Служба безпеки України (СБУ) заборонила в'їзд на територію країни російському дизайнеру Артемію Лебедєву через візит на непідконтрольні Україні території Донбасу та в Крим в 2016 році, повідомляє український сайт "Апостроф" .

Підтвердження з СБУ прийшло у відповідь на запит видання, посланий 25 березня. "Службою безпеки України в інтересах забезпечення безпеки України прийнято рішення про заборону в'їзду в Україну вказаною вами в запиті громадянину РФ у зв'язку з вчиненням ним діяльності, спрямованої на нанесення шкоди в сфері інформаційної безпеки", - йдеться в документі.

Дизайнер на своїй сторінці в Facebook з приводу цього рішення зауважив, що "олігархи приходять і йдуть, а моя улюблена Україна коли-небудь позбудеться від поточної ганебної і деструктивної влади".

Після візиту в Донбас Лебедєв був внесений в базу сайту "Миротворець" з такою характеристикою: "Посібника терористів. Займається антиукраїнською пропагандою, неодноразово незаконно перетинав держкордон України на неконтрольованих ділянках. Підтримка анексії Криму. Ім'я користувача: Артемій Татьяновіч".

Сайт центру досліджень злочинів проти основ національної безпеки України, світу, безпеки громадян "Миротворець" прославився навесні 2016 року публікаціями списків журналістів, які отримували акредитацію в самопроголошених ДНР і ЛНР, із зазначенням їх контактних даних, і припинив роботу після резонансу, який викликала ця публікація.

У цьому місяці в Мережі з'явилася інформація про лекції, яку Лебедєв прочитав в Києві на початку березня. Про те, що дизайнер після цього візиту позбувся права в'їзду в країну, повідомив український блогер, колишній директор з розвитку LiveJournal на Україні Ігор Бігдан, посилаючись на своє джерело, близьке до СБУ.

"Не дивлячись на те що він вже рік числиться в базі" миротворця "за незаконний в'їзд на територію Криму і ОРДіЛО, в'їзд в Україну для Лебедєва ні закритий. Так що він спокійно проїхав, побував в своєму офісі і навіть дав лекцію в якомусь маловідомому" арт-просторі "Mezzanine в Києві. <... readability =" 14.865604778497 "> Гучний скандал, очевидно, дійшов і до СБУ, де оперативно виправили помилку. <... readability =" 29.711538461538 "> Громадянину Лебедєву Артемію Татьяновічу 1975 року народження заборонений в'їзд в Україну терміном на п'ять років ", - повідомив Бігдан в своєму блозі в ЖЖ. Саме цю інформацію підтвердили в СБУ журналісти.

Неофіційно, повідомив блогер, дизайнеру натякнули, що якщо він надалі буде нехтувати правилами перетину кордону України, то справа закінчиться в'язницею.

Лебедєву пригадали, що його студія розробила в 2015 році після приєднання півострова до РФ логотип для Криму.

У березні 2014 Лебедєв писав, що "забирання Криму" - це "ідеальна операція, якою можна пишатися". "Коли раптом влада примудряється щось зробити бездоганно (Олімпіаду, забирання Криму), я не бачу причин не віддати належного - це ідеальні управлінські операції. Очевидно, дуже складні за структурою і, очевидно, дуже ефективні на виході. І безкровні, що важливо . Українцям знадобилося 100 убитих, щоб скинути президента. Крим взяли, як пиріжок з полки "(цитата по посту в Facebook ). Мати дизайнера, письменниця Тетяна Толстая, поставила "лайк" цього тексту.

</ ...> </ ...>

Новости