NEWSru.com :: "Росія-1" другий рік поспіль б'є Перший канал за кількістю глядачів

За підсумками 11 місяців 2017 року біля телеканалу "Росія-1" середньодобова частка серед всіх глядачів старше чотирьох років була вищою, ніж у Першого каналу

За підсумками 11 місяців 2017 року біля телеканалу "Росія-1" середньодобова частка серед всіх глядачів старше чотирьох років була вищою, ніж у Першого каналу, повідомляє РБК з посиланням на дані дослідницької компанії Mediascope. Таким чином, в цьому році "Росія-1" знову може стати найпопулярнішим телеканалом країни, повторивши свій торішній успіх, коли він вперше обійшов головного конкурента.

За даними Mediascope, серед всіх глядачів старше чотирьох років середньодобова частка "Росії-1" в січні-листопаді 2017 року склала 13%, збільшившись в порівнянні з аналогічним періодом 2016- го на 0,2 процентного пункту (п. П.). У Першого дана частка склала 12,1%, знизившись на 0,6 п. П., У НТВ - 9,4%, що на 0,1 п. П. Більше, ніж роком раніше.

При цьому минулий грудень не вплинув на фінальні річні позиції каналів, зазначають в Mediascope. В останній місяць 2016 року серед усіх глядачів старше чотирьох років середньодобова частка аудиторії "Росії-1" дорівнювала 14,2%, Першого - 12,8%, НТВ - 9,2%.

Варто уточнити, що кожен з телеканалів має свою цільову аудиторію, на яку орієнтовані його програми. У Першого каналу цільовою аудиторією є глядачі 14-59 років. Тут мовник як і раніше займає перше місце з середньодобовою часткою 10,8% за підсумками 11 місяців 2017 року. Аналогічний показник для даної аудиторії у "Росії-1" - 9,6%, у НТВ - 7,7%.

У "Росії-1" зараз цільова аудиторія - глядачі віком понад 25 років. У ній мовник лідирує: в січні-листопаді 2017 року середньодобовий частка каналу збільшилася на 0,3 п. П., До 14,1%. У Першого каналу серед всіх глядачів старше 25 років середньодобова частка за підсумками 11 місяців дорівнювала 12,8%, у НТВ - 10,2%.

З наступного року "Росія-1" розширює свою цільову аудиторію до всіх глядачів старше 18 років. На цю аудиторію вже багато років орієнтується і канал НТВ.

Джерело РБК в холдингу ВГТРК розповів, що у "Росії-1" зараз немає проривних проектів, як немає і провалів. Він зазначив, що хороші аудиторні показники демонструє програма "Вечір з Володимиром Соловйовим", яка виходить пізно ввечері з понеділка по четвер, а також три наступні нічних години після неї. несподіваний перехід Андрія Малахова дав "Росії 1" "деякий" приріст частки, але тільки в цьому окремо взятому тимчасовому слоті, уточнив співрозмовник видання.

Представник Першого заявив виданню, що у каналу в топ-20 найпопулярніших проектів 2017 року увійшли 16 позицій, що обумовлено створенням "найяскравіших і значимих ефірних подій". "У так званих порівнянних відрізках - з 9:00 до 23:00, коли біля екранів збирається масова аудиторія, ми лідируємо", - заявили на Першому, зазначивши, що "іншого" каналу перевага дає нічний смотрение.

Нагадаємо, за даними соціологів, Перший канал залишається головним джерелом новин для росіян - йому довіряють 72% респондентів. На другому місці розташувався канал "Росія-1" (46%), на третьому - НТВ (40%).

Новости