NEWSru.com :: Мінтранс сподівається протягом тижня вирішити ситуацію із забороною на польоти грузинської авіакомпанії

У Мінтрансі сподіваються на вирішення ситуації з забороною польотів "Грузинських авіаліній" в Москву протягом тижня

У Мінтрансі сподіваються на вирішення ситуації з забороною польотів "Грузинських авіаліній" в Москву протягом тижня. Про це заявив глава відомства Максим Соколов у коментарі ТАСС.

"Вирішуватися буде позитивно. Я сподіваюся, що протягом найближчого тижня всі питання з нашими грузинськими колегами будуть вирішені, і вони будуть виконувати ті зобов'язання, які сьогодні передбачені угодою про повітряне сполучення, а ми, відповідно, зі свого боку також приймемо необхідні заходи" , - сказав міністр.

Грузинська авіакомпанія "Грузинські авіалінії" (Georgian Airways), з 2014 року здійснює регулярні рейси за маршрутом Тбілісі - Москва - Тбілісі, повідомила в суботу про вимушене скорочення кількості польотів до столиці Росії. В оприлюдненому в Тбілісі заяві авіакомпанії сказано, що "російські авіаційні влади несподівано сповістили Georgian Airways про скасування чотирьох рейсів в напрямку Тбілісі - Москва".

У Мінтрансі напередодні пояснювали, що цей захід є дзеркальною. З травня грузинські авіавлада не дозволяють російській авіакомпанії "Уральські авіалінії" виконувати чотири рейси з аеропорту в підмосковному Жуковському в Тбілісі з літнього розкладу.

Статус аеропорту Жуковський вже не вперше провокує міжнародні скандали. Так, авіавлада Таджикистану та Ізраїлю, відносячи Жуковський до аеропортів Московського авіавузла, довгий час відмовлялися погоджувати рейси друге призначених перевізників від Росії.

Це правило діє в аеропортах Москви. Але російська влада вважає Жуковський регіональним аеропортом, і цей статус дає право не обмежувати кількість перевізників і рейсів, які виконуються з нього.

Новости