NEWSru.com :: Росавіація призупинила сертифікат експлуатанта авіакомпанії "Кубань"

Росавіація призупинила сертифікат експлуатанта авіакомпанії "Кубань"

Росавіація прийняла рішення про припинення дії сертифіката експлуатанта ВАТ "Авіаційні лінії Кубані". Як наголошується в повідомленні, опублікованому на сайті відомства, після повідомлення про припинення діяльності з 11 грудня в авіакомпанію була направлена ​​комісія для проведення позапланової інспекційної перевірки на відповідність сертифікаційним вимогам.

"За її підсумками складено акт інспекційної перевірки, який констатує невідповідність авіакомпанії вимогам повітряного законодавства в частині фінансово-економічного стану і наявності достатньої кількості повітряних суден для виконання регулярних пасажирських авіаперевезень. На підставі акта Росавіація прийняла рішення про припинення дії сертифіката експлуатанта ВАТ" Авіаційні лінії Кубані " , - йдеться в прес-релізі.

Крім цього, в повідомленні наголошується, що реальною причиною неможливості продовження операційної діяльності авіаперевізника є виключно його фінансово-економічна неспроможність і нездатність керівництва вибудувати ефективну фінансово-економічну політику з лізингодавцями і кредиторами.

Раніше керівництво "Кубані" розповсюдило прес-реліз, в якому заявляло, що однією з основних причин зупинки діяльності авіакомпанії є неможливість дотримання і недосконалість ряду нових федеральних авіаційних правил.

Пасажирам "Кубані" виплатили понад 15 мільйонів за куплені квитки

В даний час пасажири повертають квитки, куплені в даній авіакомпанії. "Станом на 12:00 за московським часом 12 грудня, понад 3,2 тис. Квитків були повернуті пасажирами в спеціалізовані каси. Всі вони отримали назад свої гроші, витрачені на покупку квитків, - без відрахувань і штрафів. Загальна сума повернення коштів склала більше 15,3 млн рублів ", - повідомила компанія.

За даними компанії, поверненню підлягають близько 13,2 тисячі квитків. В їх число входять як квитки, реалізовані авіакомпанією через спеціалізовані агентства, так і продані через власні каси "Кубані" і сайт компанії. "До сьогоднішнього дня на руках у пасажирів залишилося більше 9,9 тис. Квитків. Їх повернення триває", - наголошується в повідомленні.

Раніше Росавіація повідомляла, що компанія продала на період до березня 2013 понад 14,5 тис. Квитків. Втім, міністр транспорту РФ Максим Соколов запевняє, що ситуація з "Кубанню" знаходиться під контролем, коштів на повернення придбаних раніше квитків досить.

Новости