NEWSru.com :: Главред Forbes розповів, хто засекретив зарплату глави ВТБ

Рішення не публікувати розмір винагороди глави ВТБ Андрія Костіна в щорічному рейтингу журналу Forbes було прийнято особисто головним редактором видання Миколою Усков (на фото)
Щорічний рейтинг найбільш високооплачуваних топ-менеджерів Росії за версією Forbes вийшов в грудневому номері Forbes за 2016 рік і був опублікований на сайті журналу 24 листопада 2016 року. До нього увійшли 25 чоловік. Очолив список голова правління компанії "Газпром" Олексій Міллер

Рішення не публікувати розмір винагороди глави ВТБ Андрія Костіна в щорічному рейтингу журналу Forbes було прийнято особисто головним редактором видання Миколою Усков. Про це він сам заявив телеканалу "Дощ" .

"Це рішення головного редактора", - сказав Усков. Відповідаючи на питання, чому була опублікована, наприклад, зарплата Ігоря Сечіна, Усков пояснив, що в зарплаті Сечіна було більше впевненості: "Роснефть" публікує пропорцію, в якій вважається, власне, винагорода глави. ВТБ не публікує ".

Ускова поставили запитання, чи обговорював він рішення не публікувати зарплату Костіна з власником журналу Олександром Федотовим. "Я не можу, звичайно, такі речі коментувати до кінця, але я можу сказати, що все одно без мого рішення нічого не було б можливо", - зазначив він.

Нагадаємо, щорічний рейтинг найбільш високооплачуваних топ-менеджерів Росії за версією Forbes вийшов в грудневому номері за 2016 рік і був опублікований на сайті журналу 24 листопада 2016 року. До нього увійшли 25 чоловік. Очолив список голова правління компанії "Газпром" Олексій Міллер, чия винагорода за 2015 рік Forbes оцінив в 17,7 млн ​​доларів.

На другому місці, за даними Forbеs, виявився виконавчий директор "Роснефти" Ігор Сєчін, винагорода якого за рік склало 13 млн доларів (в минулому році - 17,5 млн доларів). Президента і голови правління ВТБ Андрія Костіна видання поставило поза рейтингом - розмір його винагороди Forbes не назвав, пояснивши це тим, що група ВТБ не надала даних про ключові менеджерах компанії. Роком раніше Forbes оцінив сукупну компенсацію Костіна в 21 млн доларів, і тоді він посідав друге місце.

Глава ВТБ виявився єдиним у списку, чий розмір винагороди не було зазначено. В кінці листопада 2016 року газета "Ведомости" повідомила з посиланням на свої джерела, близькі до Forbes, що журналісти видання написали лист власнику випускає російську версію журналу групи ACMG Олександру Федотову, в якому припустили, що при складанні рейтингу той втрутився в редакційну політику.

Новости