NEWSru.com :: Греф: "Газпром" може не отримати 100 відсотків акцій "Роснефти"

Глава Мінекономрозвитку Герман Греф визнав сьогодні наявність ряду варіантів по угоді злиття компаній "Газпром" і "Роснефть". При цьому він заявив сьогодні тут пресі, що остаточна схема ще не оформилася
Греф не виключає, що "Газпрому" не в повній мірі буде переданий пакет акцій "Роснефти." Такий варіант зараз опрацьовується, і, швидше за все, схема буде дещо відрізнятися від існуючої на сьогодні ", - повідомив міністр
"Що стосується" Юганскнефтегаза ", то він може і залишитися в структурі" Роснефти ", заявив Греф

Глава Мінекономрозвитку Герман Греф визнав сьогодні наявність ряду варіантів по угоді злиття компаній "Газпром" і "Роснефть". При цьому він заявив сьогодні тут пресі, що остаточна схема ще не оформилася, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Греф не виключає, що "Газпрому" не в повній мірі буде переданий пакет акцій "Роснефти." Такий варіант зараз опрацьовується, і, швидше за все, схема буде дещо відрізнятися від існуючої на сьогодні ", - повідомив міністр. Що стосується" Юганскнефтегаза ", то він може і залишитися в структурі "Роснефти", заявив Греф.

Для вирішення за обсягом переданої "Газпрому" частки "Роснефти" необхідно уточнити вартість компаній. Цим займуться інвестбанк Morgan Stanley і аудитор "2К Аудит".

Згідно з сьогоднішнім повідомленням Росимущества, в ці фінансові структури вже направлені запити про проведення нової оцінки активів "Газпрому" і "Роснафти". Перший аудит був зроблений за станом на 1 червня 2004 року, тепер же мова йде про актуалізацію даних на 1 березня поточного року, оскільки за 9 місяців фінансові показники компаній, які проводили активну господарську діяльність, змінилися.

як повідомив 25 квітня глава Мінпроменерго Віктор Христенко , Терміни завершення всіх операцій, пов'язаних з об'єднанням "Газпрому" і "Роснафти", залишаються колишніми - кінець червня.

"До кінця червня - в ці терміни буде зроблено все, що необхідно для лібералізації акцій" Газпрому "і оформлення контролю держави над акціями" Газпрому ", - сказав Христенко журналістам. Він обіцяє рішення" в абсолютно зрозумілою, прийнятною для ринку "формі і" без яких би то не було екстремальних варіантів ".

Як тільки вибір схеми відбудеться, ми обов'язково про це офіційно проінформуємо ", - підкреслив міністр.

Найбільша газовидобувна компанія світу - "Газпром" - була створена в 1993 році. Державі належить 38,37 відсотків акцій. На частку компанії припадає 93 відсотків російського видобутку газу і 20 відсотків світової. Передбачається, що злиття "Газпрому" і "Роснафти" дозволить державі консолідувати контрольний пакет монополії і лібералізувати ринок її акцій.

Новости