NEWSru.com :: "Газпром" ввів таємничий "графік №1", скоротивши подачу газу в регіони

"Газпром" ввів таємничий "графік №1", скоротивши подачу газу в регіони
"Газпром" через холоди ввів обмеження споживання газу в ряді регіонів Росії
В "Газпромі" і "Газпром Міжрегіонгаз" поки не прокоментували ситуацію

"Газпром" через холоди ввів обмеження споживання газу в ряді регіонів Росії, повідомили "Інтерфаксу" кілька джерел в паливно-енергетичному комплексі Росії.

За словами одного з них, графік №1 був введений на початку тижня і буде діяти як мінімум до 25 лютого.

В "Газпромі" і "Газпром Міжрегіонгаз" поки не прокоментували ситуацію. Однак одна з "дочок" "Газпром Міжрегіонгазу" - ТОВ "Газпром Міжрегіонгаз Волгоград" - в п'ятницю ввечері розповсюдила прес-реліз з інформацією про введення графіка №1. "Особливий режим газоспоживання продовжить діяти до фактичної нормалізації ситуації", - йдеться в прес-релізі.

Представник однієї з генкомпаній сказав, що графік N1 введено в усіх регіонах її роботи. Інше джерело повідомило, що графік торкнувся більшості регіонів Єдиної системи газопостачання.

Віце-губернатор Санкт-Петербурга Олексій Сергєєв уже зізнався, що в даний час місто потерпає від браку палива: "Вчора ми отримали телеграму з" Газпрому "про те, що через морози, які настали відразу в декількох регіонах, подача палива скоротилася в середньому на 7% ", - сказав чиновник.

"Фонтанка.ru" повідомляє, що в минулі вихідні в Петербурзі сталося відключення тепла відразу в декількох районах. А ввечері 17-го та вранці 18 лютого було перебої в енергопостачанні Невського району.

Одночасно "Газпром" збільшив постачання природного газу на Україну на тлі значного похолодання в країні. За даними диспетчерського управління "Газпрому", щодобові поставки газу на Україну 11-14 лютого досягли 202 млн куб. м, тоді як в першій декаді поточного місяця вони в середньому становили 191 млн куб. м на добу (майже 6% -ве зростання), передає NEWSru.ua .

"Газпром" в січні 2011 року наростив поставки природного газу на Україну на 15-20% в порівнянні з груднем минулого року. У січні щодобові поставки газу на Україну становили близько 176-177 млн ​​куб. м, тоді як в грудні 2010 року - 145-155 млн куб. м на добу.

Новости