NEWSru.com :: "Уралкалий" безуспішно намагається придбати команду "Формули-1" Force India

"Уралкалий" безуспішно намагається придбати команду "Формули-1" Force India

ПАТ "Уралкалий" готове придбати контроль або повністю викупити команду "Формули-1" Force India, йдеться в повідомленні одного з провідних світових виробників калію. При цьому компанія засуджує дії зовнішніх керуючих команди, які відхилили їх пропозицію, повідомляє "Інтерфакс" .

Відповідно до опублікованого прес-релізу , "Уралкалий" підготував конкурсну заявку про придбання Force India з двома альтернативними сценаріями і запропонував провести торги за участю зацікавлених покупців у формі подачі кращого і підсумкового пропозицій в закритих конвертах з їх подальшим розкриттям.

Згідно з першим сценарієм, передбачалося збереження Force India в якості діючого підприємства і придбання контрольного пакету акцій команди для її захисту від неспроможності. Другий варіант передбачав повний викуп активів команди, щоб забезпечити продовження бізнесу в рамках нової юридичної особи.

Пропозиція "Уралкалія" по проведенню торгів було відхилено призначеними в кінці липня цього року зовнішніми керуючими. Вони виставили ряд умов для розгляду пропозиції з придбання акцій, які "Уралкалий" визнав нездійсненними.

Скоригована пропозицію про повний викуп активів залишилося без відповіді. А 7 серпня російська компанія отримала повідомлення від керуючих про досягнення домовленості з іншим учасником торгів.

"Уралкалий" зазначає, що подібні дії зовнішніх керуючих команди Force India можуть не відповідати інтересам її кредиторів, акціонерів та інших зацікавлених осіб, а також інтересам спорту в цілому.

Команда Force India дебютувала в "Формулі-1" в 2008 році. Її пілоти шість разів завойовували місця на подіумі, проте жодного разу не ставали переможцями етапів. В даний час бойовими пілотами Force India є мексиканець Серхіо Перес і француз Естебан Вікон.

Новости