NEWSru.com :: У Калінінградській області через аномально теплу погоду виросли гриби-мутанти

Аномально тепла погода в Калінінградській області стала однією з причин появи в лісах грибів-гігантів. Наприклад, в лісах під містом Гусєв місцеві жителі знайшли кілька величезних грибів, незвичайної форми, які раніше тут ніколи не зустрічалися
Зовні гриби нагадують велику кольорову капусту, посаджену на одну ніжку. Вага деяких екземплярів досягає 10 кг
Її появі в цю пору року сприяла аномальна тепла осінь. Зараз в регіоні навіть ночами температура повітря не опускається нижче 6-8 градусів тепла

Аномально тепла погода в Калінінградській області стала однією з причин появи в лісах грибів-гігантів. Наприклад, в лісах під містом Гусєв місцеві жителі знайшли кілька величезних грибів незвичайної форми, які раніше тут ніколи не зустрічалися, передає "Інтерфакс" з посиланням на телеканал "Росія Калінінград" .

Зовні гриби нагадують велику кольорову капусту, посаджену на одну ніжку. Вага деяких екземплярів досягає 10 кг.

Спочатку передбачалося, що таємнича знахідка - не більше ніж так званий гриб-баран, окремі екземпляри якого досягають навіть 15 кг. Цей вид зустрічається в калінінградських лісах дуже рідко.

Однак фахівці-біологи з Російського університету ім. Канта однозначно заявили, що місцеві жителі натрапили на нешкідливі устричні гливи, а точніше на їх пізню форму. Її появі в цю пору року сприяла аномально тепла осінь. Зараз в регіоні навіть ночами температура повітря не опускається нижче 6-8 градусів тепла.

Нагадаємо, що зараз, на кінець осені, грибна тема стала дуже популярна. Так, на початку листопада американські біологи з державного університету Монтани опублікували статтю в журналі Microbiology, в якій розповіли про свою нову знахідку - це гриб, здатний синтезувати суміш вуглеводнів, за складом схожу на дизельне паливо. Гриб отримав назву Gliocladium roseum. Як вважають автори дослідження, він виробляє вуглеводні, щоб усувати зростаючі поблизу конкуруючі мікроорганізми.

виробництвом біопалива з грибів , Причому на цей раз китайських, перейнялися датські вчені. Причому, на думку фахівців компанії Novozymes, грибне біопаливо, яке може почати вироблятися вже з 2010 року, вирішує проблему енергетичного голоду без загрози голоду фізичного.

Новости