NEWSru.com :: Секс, шоколад і м'ясо - вітаміни інтелекту: вони змушують мозок людини знаходити неординарні рішення

Секс, шоколад і м'ясо - вітаміни інтелекту: вони змушують мозок людини знаходити неординарні рішення

Кращий спосіб розвинути інтелект - споживати холодне м'ясо і шоколад, а також займатися сексом. Так стверджують автори книги "Навчіться тренувати мізки" Террі Хорн і Саймон Уттон. Вони пишуть, що статеві стосунки підвищує вміст в крові гормону окситоцину, який змушує мозок людини знаходити неординарні рішення.

А ось перегляду мильних опер, спілкування зі скигліями і дієт на основі знежирених продуктів варто уникати, якщо ви хочете підвищити свої розумові здібності, пише The Daily Telegraph .

Більшість із зібраних в цій книзі порад досить оригінальні, але Террі Хорн і Саймон Уттон кажуть, що вони засновані на результатах новітніх наукових досліджень. За їхніми словами, розхоже твердження про те, що з віком працездатність мозку неминуче погіршується, не відповідає дійсності, і з цим явищем можна боротися. (Повний текст на сайті InoPressa.ru ).

У книзі розглядається, як дієта, оточення і стрес впливають на розумові здібності. Людям, які хочуть розвинути свій інтелект, пропонуються поради і вправи для тренування мізків. Більшість висловлених у книзі суджень засновано на вивченні хімічних сполук, які виділяються в організмі в результаті певних занять.

Автори пишуть, що статеві стосунки підвищує вміст в крові гормону окситоцину, який змушує мозок людини знаходити неординарні рішення, а характерне для посткоїтального періоду підвищення рівня серотоніну стимулює креативне і логічне мислення.

Що стосується їжі, то, як стверджують автори, в темному шоколаді були знайдені речовини - такі як магній і антиоксиданти - які покращують постачання мозку киснем. Також рекомендується їсти на сніданок холодне м'ясо. Це наповнює організм енергією і сприяє кращому всмоктуванню поживних речовин.

Автори сподіваються, що книга буде користуватися попитом на ринку засобів, що стимулюють розумовий розвиток, прибутковість якого зростає: в поточному році виробник ігор Nintendo продав 10 млн портативних ігрових терміналів Brain Age. У книзі є поради і з приводу людського оточення, до якого слід прагнути. Хорн говорить: "Спілкуйтеся з людьми, які змушують вас сміятися. Уникайте тих, хто ниє, оскільки люди з негативним поглядом на життя будуть вганяти вас в депресію".

Необхідні продукти для правильного функціонування мозку

- Їжте тільки ту рибу, яка багата кислотами омега-3.
- Їжте брокколі, це джерело вітаміну К.
- Нехай у вашій дієті буде багато цільнозернових продуктів, наприклад каші і пасти.
- Їжте помідори, у них багато антиоксидантів.
- Їжте чорну смородину, вона багата на вітамін C.
- Не зловживайте алкоголем, він вбиває клітини мозку.
- Не нехтуйте сніданком, це життєво важливий прийом їжі.
- Не їжте занадто багато жирної їжі.
- Не зловживайте фастфудом і газованими напоями.

Новости