NEWSru.com :: На пошті розробили свій план зниження ліміту безмитного ввезення посилок з-за кордону

"Пошта Росії" запропонувала уряду план по зниженню ліміту безмитного ввезення товарів з-за кордону. Передбачається, що нинішній поріг в 1 тис. Євро зменшиться на 1 січня 2019 року до 200 євро, до 2020 року - до 100 євро, а до 2021-го - до 50 євро

"Пошта Росії" запропонувала уряду план по зниженню ліміту безмитного ввезення товарів з-за кордону, пише газета "Комерсант" . Передбачається, що нинішній поріг в 1 тис. Євро зменшиться на 1 січня 2019 року до 200 євро, до 2020 року - до 100 євро, а до 2021-го - до 50 євро. Про це йдеться в листі гендиректора "Пошти Росії" Миколи Подгузова віце-прем'єру Аркадію Дворковичу, який потрапив у розпорядження видання.

Чиновник пише, що подібна міра повинна зберегти "темпи зростання транскордонної електронної торгівлі і максимізувати доходи федерального бюджету в середньостроковій перспективі". При цьому, як підрахували в "Пошті Росії", вартість 93% посилок з-за кордону і зараз не перевищує 50 євро.

Пошта пропонує не знижувати ліміт відразу і різко, пам'ятаючи про досвід Білорусії, де в минулому році безмитне поріг для посилок опустили з 200 до 22 євро, що призвело до падіння обсягів вхідних відправлень на 37%.

Подгузов також пише, що "Пошта Росії" і ФТС працюють над технологією, яка дозволить стягувати мита автоматично при покупці в інтернет-магазинах. Зараз, повідомляє гендиректор, цю систему збираються протестувати на сайті AliExpress.com, де росіяни роблять до 80% всіх транскордонних покупок.

Раніше, нагадаємо, російський кабмін пропонував знизити поріг безмитного ввезення товарів у міжнародних поштових відправленнях з 1 тис. Євро до 20 євро вже з 1 липня 2018 року, і навіть заклав доходи від митних надходжень до проекту бюджету.

Повноваженнями митного представника фізичних осіб щодо товарів, що ввозяться чиновники вирішили наділити "Пошту Росії".

Крім того, є план, розроблений колегією Євразійської економічної комісії (ЄЕК). Він передбачає, що ліміт повинен бути знижений до 500 євро з 1 вересня 2019 року, а через рік - до 200 євро. Представник ЄЕК Наталія Саченок повідомила "Комерсанту", що поки це проект, який до кінця року планується винести на розгляд ради комісії.

Новости