Незабутня бузок на Аромо.Ру

Такий впізнаваний, свіжий, але в той же час запаморочливий аромат бузку у багатьох асоціюється з весною. Саме цей запах, в упереміш з озоновим, заповнює вулиці після перших травневих гроз, а його легка, але така незвичайна і впізнавана гірчинка надає цьому пишноті особливого шарму. Зацвітаючи на кордоні з літом, бузок віддає йому терпке пахощі весни.

На сьогоднішній день, існує більше 30 видів бузку: класична синьо-фіолетова, біла, з червоними відтінками, а також жовта. Всі вони відрізняються не тільки радує око достатком різних кольорів, але також і запахом. В Європі кущ з'явився пізно - в 16м столітті його привезли з Туреччини в подарунок імператору Фердинанду. Як ми бачимо, запашні суцвіття дуже полюбилися європейцям і в рекордно-швидкі терміни, рослина була поширена по всьому континенту (це зайняло менше 150 років).

Однак в Греції бузок з'явилася набагато раніше. У своїх знаменитих «Метаморфозах», Овідій розповідає легенду про прекрасну наяд, вісницю ранкової зорі, сиринга, що була відома своїм цнотливістю. Одного разу, прогулюючись по лісі, юна красуня зустріла бога Пана, який зачарувався красою дівчини. Замилувавшись ніжною грацією сиринга, молодий бог забув про свої забавах і хотів було заговорити з дівчиною, але та злякалася юнаки з цапиними ногами і втекла. Пан став переслідувати її, і тоді, зневірена дівчина попросила допомоги своїх сестер. Вони перетворили наяд в прекрасний кущ із запашними ліловими квітами.

А ось скандинави вважають, що бузок з'явилася інакше. За їх народними переказами, богиня весни пробудила Сонце від довгого зимового сну, а разом з ним прокинулася і вірна супутниця - веселка на ім'я Ірис. Весна змішала сонячні промені з яскравими райдужними квітами і стала сипати їх на свіжозораному поля і луки, на гілки дерев. Усюди де падала райдужна пилок, з'являлися чудової краси квіти. Коли богиня разом з Сонцем і його коханої Ірис дійшли до Скандинавії, в веселці залишилася тільки фіолетова фарба. Весна знову змішала її з сонячним світлом і незабаром, тут з'явилося стільки лілового бузку, що Сонце вирішило посіяти білі промені.

Так з'явилася і білий бузок, чиє походження заперечує одна сумна англійське сказання. Кажуть, що жила одна прекрасна білява дівчина, котра покохала Лорда. Але чоловік був жорстокий, він її збезчестив і кинув. Не витримавши муки розбитого серця і людського осуду, прекрасна діва померла від горя. Її могилу виклали ліловими квітами бузку, на ранок квіти були вже білими - під колір волосся дівчини.

Як бачимо, ці дивовижні маленькі суцвіття завжди викликали у людей бажання творити. В одних випадках це були легенди, в інших - картини, а пізніше - духи. Найчастіше, парфумери отримують запах бузку, змішуючи різні квіткові інгредієнти, так як самі по собі, ці квіти містять дуже мало ефірних масел. Природно, існують і нечисленні бузкові плантації (одна з яких знаходиться в столиці парфумерного мистецтва, місті Грассі). Але ціна на вироблене з їх врожаю масло дуже висока. Для того щоб отримати один літр цієї речовини, необхідно переробити десятки мільйонів суцвіть. Таким чином, бузок в парфумерії входить до складу лише елітною і селективної продукції. Для того щоб «здешевити» аромат, запах бузку також синтезують і штучним шляхом.

Для того щоб «здешевити» аромат, запах бузку також синтезують і штучним шляхом

Існує думка, що духи з ароматом бузку підходять молодим дівчина - вони також повітряні, легкі і романтичні. Але не варто забувати, що вибір парфуму не повинен залежати від Вашого віку, кольору волосся або знака зодіаку, адже значення має тільки самовідчуття себе. Таким чином, впевненим в собі чоловікам і жінкам відмінно підійде парфум з бузком, з її унікальною гірчинкою.

У пошуках бузку, варто придивитися до парфуму:

Eclat d'Arpège Lanvin

Pur Desir de Lilac Yves Rocher

White Lilac & Rhubarb Jo Malone

Jeans Woman Versace

Les Fleurs: Muguet Molinard

Champs Elysées Guerlain

Basi Homme Armand Basi

Rem pour Homme Reminiscence

Новости