Незрівнянна випічка в газовій духовці

Незрівнянна випічка в газовій духовці у мене не виходила. У мене вдома стоїть газова плита Indesit з духовкою і грилем. У духовці я пекла всього пару раз, тому що моя газова духовка погано пече - випічка підгорає знизу і була блідою зверху. Я звикла піч в електродуховці, де можна регулювати температурний режим, користуватися при випічці двома або тільки одним теном, так прогрів в елктродуховке більш рівномірний.

У зв'язку з економічною кризою я вирішила почати більш економно витрачати енергоресурси У зв'язку з економічною кризою я вирішила почати більш економно витрачати енергоресурси. Тому вирішила відмовитися від випічки в електричній духовці і почати використовувати газову грубку в повному обсязі.

І мені довелося вирішувати питання - як користуватися газовою духовкою, щоб пироги були рівномірно пропечений з красивою рум'яною скоринкою.

Виявилося, що не у однієї мене виникала така проблема. Так як нагрівальний елемент (газові пальники) в духовці знаходяться тільки внизу, то нагрів всередині відбувається нерівномірний. Існують ще проблеми в деяких моделях газових духовок через недостатній теплоізоляції.

Проблеми є і їх треба вирішувати. Варіантів рішення виявилося багато.

І до речі, все кулінари в один голос стверджували, що пристосуватися можна до будь-якої газової духовці , Правда, з деякими газовими духовками доведеться повозитися, виконуючи «танець з бубном».

  • Зверніть увагу, що в комплект поставки входить один деко і піддон для збору жиру. Так ось на піддоні випікати не можна, ваші пиріжки точно пригорять.
  • Для красивої скоринки на пиріжках і пирогах перед випічкою рекомендується змастити їх збитим яйцем або підсолодженою водичкою.
  • Перед тим, як помістити в духовку випічку (або будь-яке інше блюдо), її необхідно гарненько прогріти протягом 10-15 хвилин (про це навіть написано в інструкції до плити, так що вивчати її обов'язково) на максимальній температурі, а потім зменшити вогонь.
  • Регулюйте висоту розміщення дека - спочатку випічки розміщуйте деко в середині духовки, пізніше ви самі побачите, куди ставити деко. Якщо низ підгорає, а верхи не рум'яниться, то ставте вище і навпаки.
  • Майте на увазі, чим товще деко, тим менше блюдо горить. Якщо немає такого листа, то випікайте булочки на папері для випічки або підкладайте силіконовий килимок.
  • Найвірнішим способом досягти рівномірного прогрівання духовки, це покласти чогось на дно духовки. Це може бути:
  1. пара червоних вогнетривкої цегли;
  2. просто вільний деко;
  3. деко, заповнений кам'яної крупною сіллю (1-2 пачки);
  4. деко з річковим піском або дрібним гравієм (можна купити в зоомагазині);
  5. кахельна плитка або навіть глиняна черепиця;
  6. спеціальний камінь для випічки.

Ще за радянських часів багато господинь використовували в духовці азбест. Ні в якому разі цього не робіть.

На основі результатів всебічних наукових досліджень канцерогенних речовин, Міжнародне агентство з вивчення раку віднесло азбест до першої, найбільш небезпечної категорії списку канцерогенів, для яких існують достовірні відомості про канцерогенності для людини.

  • Багато господині рекомендують ставити на дно газової духовки мисочку або деко з водою . Вода внизу духовки рекомендується не тільки для того, щоб вони не пригорає, а й для поліпшення дріжджовий випічки. Через підвищеної вологості повітря в духовці скоринка виходить красива, і тісто підходить набагато краще.
  • Якщо у вас духовка з грилем, то бліді пиріжки в кінці випічки можна підрум'янити протягом декількох хвилин, включивши гриль. Тільки стежте уважно, тому що через високу температуру рум'яняться дуже швидко.

Дотримуючись цих рекомендацій, випічка в газовій духовці стане для вас приємним заняттям.

Ще дуже важливо при роботі з газовою піччю і духовкою, дотримуватися правил техніки безпеки. У відео нижче якраз розповідається про них.

Сподобалася стаття?
Допоможи іншим дізнатися про цю статтю, кликни на кнопку соціальних мереж!

Схожі статті:

Сподобалася стаття?

Новости