Nikon D90: перша в світі DSLR з функцією відеозйомки

Компанія Nikon зробила значний крок вперед в розробці цифрових дзеркальних фотокамер з матрицею формату DX, представивши модель D90 - першу в світі DSLR середнього класу з функцією зйомки відеороликів. Компанія Nikon зробила значний крок вперед в розробці цифрових дзеркальних фотокамер з матрицею формату DX, представивши модель D90 - першу в світі DSLR середнього класу з функцією зйомки відеороликів

Завдяки дозволу в 12,3 мегапікселів, нової КМОП-матриці формату DX і розробленої компанією Nikon системі обробки зображень EXPEED фотокамера Nikon D90 гарантує отримання надзвичайно високоякісних зображень. Розширені функції, наприклад, режим Live View, система розпізнавання сюжетів, активний D-Lighting, режим управління знімками і діапазон чутливості від 200 до 3200 одиниць ISO (з можливістю збільшення до ISO 6400 при значенні Hi1 і ISO 100 при значенні Lo1), як сказано в прес-релізі, «дозволяють здійснювати зйомку практично з будь-якими налаштуваннями». Камера має ергономічний корпусу з інтуїтивно зрозумілим розташуванням кнопок.

Камера має ергономічний корпусу з інтуїтивно зрозумілим розташуванням кнопок

Вперше представлена ​​в передових моделях D3 і D300 компанії Nikon система розпізнавання сюжетів фотокамери D90 використовує 420-піксельний RGB-датчик для аналізу інформації про сюжет і кольорі об'єктів зйомки. На основі отриманих даних фотокамера оптимізує фокусування, експозицію і баланс білого безпосередньо перед спуском затвора. При роботі в режимі 11-точкової системи АФ фотокамера використовує колірну інформацію об'єкта для чіткого фокусування навіть при переміщенні об'єктів зйомки в кадрі.

При роботі в режимі 11-точкової системи АФ фотокамера використовує колірну інформацію об'єкта для чіткого фокусування навіть при переміщенні об'єктів зйомки в кадрі

В D90 реалізовані функції редагування зображень, що дозволяють фотографу зручно удосконалювати отримані знімки, включаючи функції «Управління спотвореннями» (корекція аберацій), «Вирівняти» (виправляє нахил) і «риб'яче око» (ефект об'єктива «риб'яче око»).

В D90 реалізовані функції редагування зображень, що дозволяють фотографу зручно удосконалювати отримані знімки, включаючи функції «Управління спотвореннями» (корекція аберацій), «Вирівняти» (виправляє нахил) і «риб'яче око» (ефект об'єктива «риб'яче око»)

Однак основне нововведення, реалізоване в D90, це можливість відеозйомки. У порівнянні зі звичайною любительською відеокамерою збільшена матриця моделі D90 забезпечує більш високу якість зображень, меншу глибину різкості і виключно високу чутливість при зйомці в умовах недостатнього освітлення. Широкий ряд об'єктивів NIKKOR: від об'єктивів «риб'яче око» до ширококутних і супертелефотооб'єктивів дозволяє зробити відеоролик більш творчим і емоційним. Завдяки наявності вбудованого динаміка, доступний перегляд відеороликів зі звуковим супроводом.

Завдяки наявності вбудованого динаміка, доступний перегляд відеороликів зі звуковим супроводом

Модель D90 оснащена видошукачем з пентапризмой прямого візування і приблизно 96% покриттям кадру. Завдяки функції Live View, візування можна також виконувати за допомогою 3-дюймового дисплея (дозвіл 920 тис.пікселей).

пікселей)

Заявлена ​​кількість знімків на одній зарядці батареї - 850. Електронний механізм спуску затвора гарантовано виконує 100 000 циклів спрацьовування. Час включення камери - 0,15 секунди, затримка спуску затвора - 65 мс, швидкість серійної зйомки - 4,5 кадру в секунду. До інших особливостей належить можливість створення геотегов за допомогою пристрою GPS (опція), підтримка завантаження знімків в Інтернет (на веб-сайт сервісу my Picturetown) і наявність роз'єму HDMI. Розміри камери приблизно рівні 132 x 103 x 77 мм, вага - 620 г (без батареї, картки пам'яті, захисної кришки та кришки дисплея).

Фотокамера D90 надійде в продаж в кінці вересня за рекомендованою роздрібною ціною 899 євро.

джерело: Nikon

Новости