Nikon Coolpix L2


Про компанію

Заснована в 1917 році, компанія була першою на ринку Японії, хто став займатися обробкою оптичного скла і виробництвом фотоапаратів. З самого початку своєї діяльності Nikon сфокусувалася на виробництві як аматорського та професійного фотографічного матеріалу, так і на високоточному промисловому обладнанні. Зараз Nikon виробляє цифрові дзеркальні фотокамери - від аматорських до професійних, об'єктиви Nikkor, спалахи Speedlight і аксесуари; цифрові компактні фотокамери Nikon Coolpix; цифрові плівкові сканери Coolscan; 35-мм плівки дзеркальні фотокамери; програмне забезпечення Nikon; оптика (біноклі) Nikon для полювання і активного відпочинку. По суті, ця японська корпорація стала другою після Canon в світі цифрових фотокамер. Єдиний мінус для білоруського споживача полягає у відсутності в нашій країні сервіс-центру. А це означає, що при будь-який мало-мальськи складній поломки чекати апарат після ремонту доведеться пару тижнів.


подання

Серія Coolpix L являє собою апарати невисокою цінової категорії для масового споживача. Це як раз той сегмент апаратів, який Nikon називає ідеальним співвідношенням ціна / якість. L2 є старшим в лінійці. Але від L3 і L4 він відрізняється тільки трохи більшим дозволом (6 Mpx). Ці моделі з'явилися на ринку близько півроку тому і вже встигли зарекомендувати себе в якості добре продаються апаратів. У порівнянні зі своїми прямими конкурентами інших виробників, вони мають ряд переваг. Наприклад, широкий набір сюжетних програм (всього їх 15), що особливо важливо людям, нетямущим, що таке витримка, експозиція, завмер і інші премудрості фотографії. Очевидно, що користувачі Nikon L3 будуть брати свою "іграшку" на вечірки, дні народження і в подорожі. Тому Nikon зробила ставку на функцію автофокусування з пріоритетом особи - з її допомогою камера автоматично знаходить обличчя знімаються людей незалежно від їх розташування в кадрі. Окреме слово про усунення ефекту "червоних очей" - спочатку він давиться фотоспалахом, а потім обробляється процесором апарату, що виключає його практично повністю. Апарат підтримує також функцію D-Lighting, яка допомагає виправити помилки експозиції. Але про все по порядку.


Дизайн і ергономіка

Корпус у камери глазурований, гладенький - як у автомобіля, пофарбованого металликом Корпус у камери глазурований, гладенький - як у автомобіля, пофарбованого металликом. Апарат невеликий, приємний на дотик. Батарейний відсік, що містить дві АА-батареї, невеликий і лише трохи виступає "вперед" всього корпусу. Це можна записати в мінус, оскільки тримати камеру однією рукою стає трохи незручно. На задній стінці розташувався 2-дюймовий LCD-екран і звичні органи управління: кнопки масштабування, меню, перемикання фото- і відеозйомки. Все типово для Nikon. Сперечатися про зручність і функціональність особливого сенсу немає: тут або подобається, або не подобається. У загальному і цілому, корпус елегантний, простий, симпатичний. Якість обробки, збірки як завжди на вищому рівні: кнопки реагують на натискання точно, без затримок, натискати їх приємно. Однак в ергономіці L2 не дуже хороший: мені ніяк не вдалося позбутися відчуття, що ось-ось він візьме та й випаде з рук. Мабуть, виною тому надто зализане кути і гладкість корпусу.


функціональність

Екран на задній стінці, з огляду на напору конкурентів, що пропонують варіанти 2,5, а то і 3 дюйми, здається замалим. Зате він досить високого дозволу, досить яскравий, щоб бути помітним в сонячну погоду і адекватно передавати колір. Засмутила відсутність видошукача. Хоча сьогодні це вже не виняток, а правило. Виробники відмовляються від них через непотрібність: великі розміри і улучшающееся якість дисплеїв зробили свою справу. В меню регулюється роздільна здатність знімка , Є експокоррекция, установка балансу білого за зразком, покадровий і стежить автофокус - все, що необхідно недосвідченому користувачу. Є зйомка панорами, але по її приводу краще не спокушатися: це не автосклеіваніе, а тільки екранна підказка, як краще розташувати наступний кадр. Зйомка відео ведеться зі звуком і ... цифровим зумом. Це трохи насторожує, адже конкуренти вже пропонують можливості оптичного "наїзду". Внутрішня карта пам'яті, на яку записується інформація за відсутності SD-карти, здатна вмістити 20 секунд запису при максимальній якості. Просунутих функцій апарат не має - ні гістограми, ні кнопок, ні інших родзинок.

Зате є одна кумедна особливість. Фотокамера оснащена триступеневої функцією енергозбереження, яка після закінчення певного часу, коли камера працює, включається в такий спосіб: п'ять секунд - яскравість монітора знижена на 50%; одна хвилина - монітор вимикається, камера в режимі очікування (для повернення наполовину натиснути кнопку спуску затвора, час може бути змінено); через три хвилини камера сама вимикається.


Зйомка

Почнемо з фокусування. Вона повільна. Причому "думає" фотоапарат дійсно довго. Для пейзажів та інших архітектур це не дуже страшно, однак якщо знімати тих же чайок біля річки, то навряд чи ви зможете зловити те, що задумали. Після знімка камера аналізує, що вийшло, і може перепитати: "Може, видалити змащений знімок?". Порадувало наявність багатьох режимів, які дійсно добре справляються з покладеними на них обов'язками. Навіть така важка річ, як груповий портрет, виходить чудово. З плюсів варто також відзначити дуже гарну передачу кольору і різкість. Ніяких суттєвих перекручень і артефактів виявити не вдалося. При зйомці в світлий час доби деякі конкуренти в цьому ціновому сегменті здатні скласти L2 серйозну конкуренцію. Вночі, з підняттям світлочутливості до ISO200, тут же з'являються шуми і "зернистість", що може засмутити дуже багатьох. При недостатньому освітленні часто помиляється автофокус. Не сказати, що бездоганно працює об'єктив і при макрозйомці, з фокусуванням теж належить напружитися: зробити 4-5 варіантів кадру і вибрати один підходящий. Тепер знову про плюси: бездоганна зйомка портрета. Червоних очей немає, спалах не допускає "пересвічування" особи.


висновки

В цілому, від роботи фотокамери залишилися вельми подвійні враження. Безумовно, плюси сильно переважують її недоліки, проте "ложок дьогтю" виявилося забагато. Але якщо подивитися на цінник в $ 210-220, виходить дуже навіть непогано.

Матриця

ПЗС, 1 / 2,5 ", 6,18 млн. Пікс. (Робочих 6,0 млн. Пікс) Світлочутливість еквівалентна ISO 50, 100, 200; встановлюється автоматично Об'єктив 3х зум-об'єктив, фокусна відстань 6,3-19 , 2 мм (38-116 мм в еквіваленті для 35мм); світлосила 1: 3,2-5,3 фокусування TTL-автоматична, за контрастом зображення, відстань до нього: 30 см - нескінченність. Макрозйомка від 4 см Запис зображення нерухоме зображення ( фото): JPEG (DCF: "Design rule for Camera Format system") (EXIF 2.2); рухоме зображення (відео): AVI запис відео запис відео зі звуком 640x480; 30 к / с / 15 к / с, 320x240; 30 до / с / 15 к / с, 160x 120; 15 / с Затвор комбінований електронно-механічний затвор. Діапазон витримок 4-1 / 3000 з Вимірювання експозиції матричний, центрально, точковий Експокорекція ± 2 EV, з кроком 1/3 ступені Баланс білого TTL-автоматичний, по білому листу, денне світло, хмарно, лампи розжарювання, лампи денного світла, спалах Ефекти зображення сепія, чорно-біле Екран кольоровий 2,0 ", 86 000 пікс. Спалах радіус дії: 0,3-3,0м (W), 0,3-1,75m (T); режими: авто, авто зі зменшенням ефекту червоних очей, викл, заповнення, повільна синхронізація Серійна зйомка 1,7 кадра в секунду Спеціальні функції функція придушення ефекту "червоних очей", що здійснюється безпосередньо в фотокамері; функція автоматичного фокусування з пріоритетом особи; функція D-Lighting, відновлює натуральну яскравість зображення Харчування 2 батареї або акумулятори типу AA; адаптер змінного струму EH-65A Розміри і вага 91x60,5x26 мм, 120 г

Енліль Маратович

Після знімка камера аналізує, що вийшло, і може перепитати: "Може, видалити змащений знімок?

Новости