Німець провів 22 хвилини під водою без повітря

На щорічних змаганнях з фрідайвінгу в Китаї 35-річний Том Сітас встановив світовий рекорд, пробувши без кисню більше двох десятків хвилин.

На щорічних змаганнях з фрідайвінгу в Китаї 35-річний Том Сітас встановив світовий рекорд, пробувши без кисню більше двох десятків хвилин

Дайвер з Німеччини потрапив в Книгу рекордів Гіннесса після того, як йому вдалося провести під водою 22 хвилини 22 секунди без будь-яких допоміжних засобів.

35-річний Том Сітас спеціально приїхав до Пекіна для того, щоб битися зі своїм головним суперником - бразильцем Рікардо Бахіа в змаганні з фрідайвінгу (підводне плавання на затримці дихання).

Примітно, що саме Бахіа устовіл минулий рекорд, що склав 20 хвилин 21 секунду.

Працівникам китайського телеканалу Chinese TV вдалося зафіксувати історичний момент: 3 червня в прямому ефірі німецький дайвер провів під водою більше двох десятків хвилин на очах у здивованої юрби.

Під час світового рекорду за станом спортсменів ретельно стежили медики. Труднощі випробування полягала в тому, що температура води, в якій знаходилися чоловіки, була всього 5 градусів за Цельсієм.

- Для того щоб досягти наміченої мети, я відмовився від їжі за 5 годин до занурення, - заявив пресі 35-річний Том Сітас. - Саме це дозволило сповільнити процес метаболізму в моєму тілі і протриматися у крижаній воді так довго.

Як з'ясувалося пізніше, через постійні навантажень ємність легенів спортсмена виявилася на 20% більше, ніж у звичайної людини.

- Я до сих пір не можу повірити в те, що мені вдалося зробити цей вчинок, - зізнався рекордсмен. - Це один із найщасливіших днів у моєму житті.

Life Shot наш оперативний канал в Telegram

Новости