Ніжність фіалки в парфумерії

Ніжна і тендітна фіалка налічує більш ніж шістсот різновидів

Ніжна і тендітна фіалка налічує більш ніж шістсот різновидів. Вона любить помірний клімат, тому зростає в основному в північній півкулі. Зустріти її можна в мшиста лісах, на гірських схилах, галявинах, садах, парках і навіть біля доріг.

Фіалка, що живе на вулиці, добре переносить мороз. Виростати вона може від трьох до п'ятнадцяти сантиметрів - це залежить від виду. Цвіте вона на початку травня, поширюючи навколо себе насичений приємний аромат.

Любителі квітів дуже люблять розводити деякі види фіалок. Найбільш улюбленими є Братки, що славляться різноманітністю відтінків: від яскравих до зовсім темних. Популярністю користується також фіалка, що має розмальовку темно-фіолетового і пурпурного кольорів.

Фіалка - символ любові і печалі

З давніх-давен фіалка була складовим елементом в любовних напоях і захисних амулетах. Цей ніжний і скромний квітка шанували всюди, де він виростав. За свою ніжну красу і прекрасний аромат вона була улюблена як знатними вельможами, так і найпростішими людьми.

У Римі фіалка використовувалася в якості цілющого рослини, і її завжди додавали у вино. А під час релігійних свят ця квітка був обов'язковим атрибутом.

Фіалка у древніх галлів вважалася символом скромності і цнотливості - вона часто була окрасою шлюбних лож. Одночасно вона була і символом печалі - могили рано пішли дівчат прикрашалися цими квітами.

Двоїсте значення у фіалки було і в Стародавній Греції. Легенда свідчить, що підземний бог Аїд викрав прекрасну Персефону, коли вона збирала фіалки. Злякавшись, вона кинула квітки на землю. Саме тому фіалка вважалася символом скорботи, і греки, як і галли, прикрашали нею могили дівчат.

Але все ж, фіалка - улюблена квітка стародавніх греків. Адже це символ весни і пожвавлення природи. Саме тому стародавні греки любили робити вінки та букети з цих квітів і прикрашати ними себе і свій будинок. Дітей, яким вже виповнилося три роки, на святі весни також прикрашали вінками з фіалок.

Французькі поети неодноразово оспівували цей ніжна квітка. З початку 14-го століття золота фіалка була однією з найпрестижніших нагород під час конкурсу поетів, проведеному в Тулузі.

Дружина Наполеона, Жозефіна, просто обожнювала фіалки, вважаючи ці квіти символом щастя, і завжди носила їх при собі. Після того, як імператриця померла, квітка стала символом прихильників Наполеона.

У Великобританії навіть зараз для визнання в любові можна в день Святого Валентина послати обранцеві невеликий букет братків.

ароматна панацея

Ще в давні часи фіалка вважалася лікарською рослиною. У своїх роботах про неї згадували і такі знамениті вчені, як Пліній, Авіценна та багато інших. У роботі «Про властивості трав» написаної в 11-м столітті, ціла глава присвячується фіалку. Там говориться, що жоден ароматний квітка своїми властивостями не зрівняється з цією квіткою. Корисними у неї є як коріння, так і вся надземна частина.

Фіалка допомагає при лихоманці, простудних захворюваннях, жовтяниці. Примочки з неї знімають біль, підсушують виразки. Відомо, що раніше при головних болях нюхали квіти фіалки, а її маслом змащували екземи на голові. До речі, це масло дуже добре допомагає знищити погані запахи в квартирі. Але не будемо затримуватися на цілющі властивості цієї рослини, адже простіше перерахувати, що вона не лікує.

Фіалка з успіхом знайшла своє застосування і в кулінарії, адже її можна вживати в їжу, додавати в салати, приправи, робити з неї цукати і варення.

Фіалка і магія

Відомо, що чаклунки і знахарі збирали фіалку в безмісячні ночі і сушили тільки в темряві, щоб її не торкнулася ні один промінчик світла. Висушивши, зі спеціальним змовою з пелюсток робили приворотний порошок. А для успіху у протилежної статі і щастя в любові потрібно було носити на шиї амулети з заговорений стеблинками, листям і корінням фіалки.

Якщо хотіли приворожити конкретної людини, потрібно було дочекатися, поки він засне, а потім капнути йому на повіки сік братків. Коли сплячий прокинеться, потрібно бути першою, кого він побачить. Тоді, стверджували чаклунки, пристрасна любов гарантована на все життя.

Фіалка і парфумерія

В парфумерної індустрії використовуються листя фіалки - з них отримують абсолю, що використовується для виготовлення тільки ароматів вищого класу. Запах у абсолю сухуватий і свіжий, і чимось нагадує сіно. На жаль, з квітів фіалки вкрай важко виділити ефірні масла, тому її аромат відтворюється хімічними способами або шляхом змішування інших масел.

Абсолю фіалки поєднується з лавандою, жасмином, грейпфрутом, апельсином, ладаном, лимоном, лілією, сандаловим деревом і трояндою.

Парфуми з найбільш вираженими нотами фіалки:

La Violette Annick Goutal - ніжна, злегка пудровая фіалка.

Tuca Tuca Lush - селективний аромат для жінок. Фіалка тут звучить натурально і делікатно, ідеально зливаючись зі шкірою.

Insolence Guerlain . Парфуми для зухвалих і впевнених у собі жінок, які люблять коли на них звертають увагу. Фіалка, що знаходиться в «серце» добре відчутна.

Aimez Moi Caron. Літній сонячний парфум, в якому фіалка змішується з нотами анісу.

Verte Violette L Artisan Parfumeur

Gandini 1896 Violetta di Provenza

Féminité du Bois Shiseido

Paris від YSL
Rose Alexandrie Armani
Chloе eau de parfum
Stella Mc Cartney

Grey Flannel Geoffrey Beene

Violetta Santa Maria Novella
CHRISTIANE CELLE CALYPSO - Calypso Violette.

Новости