Нормалізація обміну речовин і жирового обміну - схуднення

  1. Типи обміну речовин
  2. Як нормалізувати обмін речовин

Проблеми появи зайвої ваги і ожиріння пов'язані з серйозними порушеннями обміну речовин (метаболізму) в організмі людини за кількома напрямками. Для усунення зайвої ваги потрібно нормалізувати жировий, водно-сольовий обмін речовин, а також вуглеводний. Перевищення ваги на 15% по відношенню до нормальної маси тіла вважається ожирінням. Ожиріння, як проблема порушення обміну речовин, відноситься до захворювань, які відрізняються надмірним відкладенням жирів в тканинах.

Перш, ніж вибирати якийсь засіб для лікування захворювань надмірної ваги і нормалізації обміну речовин в організмі, слід провести діагностику і з'ясувати, який тип обмінних процесів характерний вашому організму в даний момент.

Типи обміну речовин

Існує кілька типів обміну речовин:

  • Нормальний обмін речовин відрізняється тим, що обмінні процеси в організмі відбуваються з нормальною швидкістю, яка дозволяє отримати необхідну кількість енергії для правильної роботи всіх органів і систем
  • Прискорений обмін дозволяє людині вживати будь-яку кількість їжі, але при цьому відкладень жиру в організмі не накопичується. Завдяки підвищеній швидкості обмінних процесів вся енергія витрачається. Люди з високою. швидкістю. метаболічних. процесів мають хороший апетит і постійно залишаються в хорошій формі тому, що всі отримані в процесі їжі вуглеводи згоряють. Такі люди найчастіше відрізняються високою руховою активністю і підвищеною енергією. При посиленому обміні речовин, коли спостерігається зайва худоба, використовують дієту для набору ваги і нормалізації обміну речовин
  • Повільний обмін характеризується низькою швидкістю метаболізму, тому частина невитраченої енергії і поживних речовин відкладаються в організмі у вигляді жирових відкладень. Саме люди з повільним метаболізмом мають надлишкову вагу.
  • При повільному обміні речовин зайві поживні речовини відкладаються навіть тоді, коли людина вживає в їжу продукти з низькою калорійністю. Такі люди ведуть малорухливий спосіб життя, тому їх енерговитрати менше, ніж кількість отриманої від їжі енергії. Лікарі і дієтологи виділяють два найважливіші чинники утворення жирових відкладень - надмірне споживання вуглеводів і слабку активність, тому вуглеводи накопичуються в організмі у вигляді жирових відкладень. Ще одна важлива. причина. надлишкового. ваги ... порушення. метаболізму - велика кількість в їжі спецій і прянощів, а також вживання алкоголю.

Як нормалізувати обмін речовин

Схуднення і нормалізація астрального тіла і метаболізму призводить до стабілізації маси тіла. Для цього використовують кілька варіантів. Перш за все, це дієтичне лікувальне харчування і препарати, що нормалізують поганий обмін речовин при ожирінні.

Одна з лікувальних систем харчування називається «стіл № 8». Вона розроблена ще Інститутом харчування АМН СРСР і являє собою збалансовану дієту, покликану не лише зменшити жировий прошарок, а й поліпшити обмін речовин шляхом зниження калорійності їжі. За день людина може вживати не більше 1800-2000 ккал. Дієта передбачає зниження споживання цукру і цукровмісних продуктів. В місяць вага може знизитися на 2-2,5 кг.

Дієта передбачає зниження вживання в їжу тваринних жирів і заміщення їх на рослинні, виняток смажених і солоних продуктів, а також спецій і приправ, які стимулюють апетит. Для правильного харчування пріоритет слід віддавати вареним і тушкованим стравам. Якщо ожиріння пов'язане з порушенням метаболізму, то позбутися від зайвої ваги можливо тільки тоді, коли буде відновлено обмін речовин. Якщо проблема зайвої ваги викликана захворюваннями ендокринної або нервової системи, то лікування слід починати з лікування у фахівців.

Будьте здорові!



<< Читати ще статті


Нормалізація обміну речовин і жирового обміну - схуднення

Новости