«НОВАТЕК» купив за 1,6 млрд руб 100% в «Газпром Міжрегіонгаз Челябінськ» - BigpowerNews


МОСКВА, 1 грудня (BigpowerNews) - ВАТ «НОВАТЕК» придбало через свої дочірні суспільства за 1,55 млрд рублів 100% частки участі в ТОВ «Газпром Міжрегіонгаз Челябінськ», говориться в повідомленні «НОВАТЕК»
Межрегионгаз здійснює поставки природного газу промисловим підприємства і соціально значущим категоріям споживачів в Челябінській області. У 2010 році та за 9 місяців 2011 року компанія поставила в регіон 11,4 млрд куб. м і 7,4 млрд куб. м газу відповідно.
Челябінська область входить в десятку найбільших регіонів Росії з річним обсягом споживання понад 15 млрд куб. м газу. До придбання Міжрегіонгазу, частка «НОВАТЕК» (через 100-процентне дочірнє товариство ТОВ «НОВАТЕК-Челябінськ») досягала 30% в загальному обсязі поставок газу в регіон. «В результаті придбання компанія повністю забезпечить потребу області в газі», - наголошується в прес-релізі.
«Придбання найбільшого постачальника газу в Челябінській області відповідає стратегії компанії по збільшенню присутності на стратегічно важливих ринках збуту», - зазначив голова правління «НОВАТЕК» Леонід Міхельсон, слова якого наводить прес-служба.
У листопаді 2010 року «НОВАТЕК» і уряд Челябінської області підписали угоду про співпрацю, яка передбачає подальше ефективне забезпечення енергоресурсами споживачів в рамках проведеної урядом регіону політики, спрямованої на соціально-економічний розвиток Челябінської області. «НОВАТЕК» також поставляє на регіональний ринок зріджені вуглеводневі гази, обсяг їх реалізації у 2011 році перевищить 50 тисяч тонн. На території Челябінської області 100-відсоткове суспільство ТОВ «НОВАТЕК-АЗК» розвиває мережу автогазозаправних комплексів.
ВАТ «НОВАТЕК» - найбільший незалежний і другий за обсягами видобутку виробник природного газу в Росії. Створена в 1994 році, Компанія займається розвідкою, видобутком і переробкою газу і рідких вуглеводнів. Родовища та ліцензійні ділянки компанії розташовані в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, найбільшому в світі регіоні з видобутку природного газу, на частку якого припадає близько 83% видобутку природного газу в Росії і приблизно 16% світового обсягу видобутку газу.



© 2019 ТОВ «БІГПАУЕР НЬЮС».
© 2009-2019 Інформаційне агентство «Big Electric Power News».
Категорія інформаційної продукції 16+
тел. : +7 (495) 589-51-97.
Сторінка BigpowerNews в Facebook
Сторінка BigpowerNews в Twitter
Телеграм-канал з енергетики BigpowerNews
Сторінка BigpowerNews в Instagram
Головний редактор: [email protected]
Редакція: [email protected]
Для прес-релізів: [email protected]
Для анонсів: [email protected]
Відділ продажу: [email protected]
Інформація про обмеження
Найактуальніші новини енергетики Росії на професійному он-лайн виданні BigpowerNews. Огляди ринку, інтерв'ю, свіжий погляд на сучасні проблеми електроенергетики - вся ця інформація тепер представлена ​​в одному місці! Електроенергетика Російської Федерації і Москви, зокрема, розглядається на сторінках нашого спеціалізованого видання. Поточний стан і нове в електроенергетиці Ви зможете дізнаватися в режимі реального часу.

Новости