Нові правила дорожнього руху назвали «образливі»

Зміни до правил дорожнього руху можуть не сильно змінити ситуацію на дорогах

фото Reuters фото Reuters

У русі автомобілістів Росії вважають, що нові правила дорожнього руху не сильно вплинуть на дорожню ситуацію, передає радіостанція «Говорит Москва».

За словами голови Руху автомобілістів Росії Віктора Похмелкина, «на жаль, ці норми вводяться без обговорення, в тому числі з водійським співтовариством». «Серед змін є образливі, наприклад, так званий діагональний пішохідний перехід, - сказав він. - З моєї точки зору, той експеримент, який проводився, позитивних результатів не дав. Але цю норму ввели. І як вона відіб'ється на дорожній рух, сказати важко. Благом точно не буде ».

Постанова «Про зміни в правилах дорожнього руху» опубліковано на сайті уряду Росії . Згідно з ними, вводяться кілька нових позначень, знаків і технічних засобів. У містах з'являться світлофорні секції з вбудованим червоним сигналом або червоним контуром світлофорного сигналу, що має поліпшити видимість додаткової секції світлофора. Також на вулицях будуть організовані діагональні пішохідні перехід. Зони паркування будуть позначені лініями дорожньої розмітки, розмічати кожне паркувальне місце в окремо більше не будуть. Також з'явиться позначення місць паркування для резидентів і острівці безпеки. У постанові йдеться про введення існуючих дорожніх знаків, або табличок, що дозволяють паркуватися під кутом до проїжджої частини. Велосипедисти зможуть використовувати для руху смуги для маршрутних транспортних засобів. Також вводиться новий знак «Смуга для велосипедистів». У документі наголошується, що «прийняті рішення дозволять поліпшити організацію дорожнього руху, матимуть позитивний вплив на безпеку дорожнього руху».

Постанови про затвердження нової редакції ПДР вже підписав прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв. Документ датований 2 квітня і був підготовлений Мінтрансом Росії.

Новости