Нові iPhone від Apple: iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR: характеристики, фото, ціни

  1. iPhone XS і XS Max
  2. Екран: геймери радіють, інстаграмери в захваті
  3. Продуктивність: 845? Ні, не чули
  4. Камера: нові режими і запис стереозвуку
  5. Батарея: краще, ніж в iPhone X
  6. Додатково: двом SIM в iPhone бути?
  7. iPhone XR
  8. Дисплей: ще одна Retina
  9. Дизайн: вибір є
  10. Потужність: все під силу
  11. Камера: чудові портрети навіть в сутінках
  12. ціни

нові   iPhone   офіційно представлені, тому нарешті вляжеться вся істерія, яка щорічно зростає ближче до презентації   Apple

нові iPhone офіційно представлені, тому нарешті вляжеться вся істерія, яка щорічно зростає ближче до презентації Apple . Раніше все було передбачувано, якщо в минулому році був представлений новий айфон , То в наступному році він отримає приставку "S", проте iPhone X підняв ще одну тему для обговорень - "як будуть називатися нові пристрої"? В цьому році Apple повернулася до вже укочений дороги в питанні нейминга нових апаратів, тільки змінила Plus на Max, тому ми отримали:

iPhone XR трохи випадає з цієї логіки нейминга, хоча в історії Apple вже були подібні випадки (iPhone 5C, iPhone SE ). У цій статті я по гарячих слідах буду намагатися розповісти про головні фішки нових девайсів.

У цій статті я по гарячих слідах буду намагатися розповісти про головні фішки нових девайсів

iPhone XS і XS Max

Дизайн: нові кольори

Кардинальних змін в дизайні немає, та й навіщо міняти те, що виглядає досить свіжо, хоча не так унікально після того, як десятки китайських смартфонів його скопіювали. iPhone XS і XS Max будуть в трьох кольорах:

  • сріблястий;
  • сірий космос;
  • золотий.

сріблястий;   сірий космос;   золотий

Смартфони виконані з "супер-турбо-мега" міцного скла, як зазначалося на презентації, але таке ж говорили і про скло на iPhone X, а воно все одно покривається дрібними подряпинами, тому про всяк випадок придбайте чохол і захисне скло. Рамка смартфона виконана з нержавіючої хірургічної сталі, як і в торішньому апараті.

Екран: геймери радіють, інстаграмери в захваті

Екран займає майже всю передню частину корпусу - 82,9% в XS і 84,4% в XS Max. Коли Стів Джобс говорив, що апарати з великими діагоналями Apple випускати не буде, він мав на увазі екрани крупніше 4 дюймів, однак вашій увазі наступна інформація:

  • iPhone XS має OLED-екран 5,8 дюйма (тисяча сто двадцять п'ять x 2436, 458 ppi);
  • iPhone XS Max має OLED-екран 6,5 дюйма (1242 x 2688, 458 ppi).

Так виглядає iPhone XS Max в порівнянні з iPhone 8 Plus :

Варто сказати, що екрани в айфонах завжди були одними з кращих на ринку, а в цьому році вони вийшли на новий рівень додавши до всіх технологій, які були реалізовані в iPhone X (True Tone, 3D-touch і т.д.) частоту оновлення кадрів на рівні 120 Гц.

Анімація тепер буде ще більш плавною, а динаміка зображення ще жвавіше. Між іншим, на ринку одиниці пристроїв можуть похвалитися такими показниками, тільки ігровий смартфон від Razer і деякі смартфони від Sharp. Любителям пограти гри на iPhone таке оновлення дуже сподобається, а також тим, хто багато працює з фоторедакторами і соцмережами. Про перенесення кольорів і контрастності нового екрану напишемо відразу, як він потрапить до наших рук, поки тільки аналізуємо цифри.

Продуктивність: 845? Ні, не чули

У нових iPhone начинці приділили багато уваги і в першу чергу для процесора. Новий чіп прогнозовано називається A12 Bionic - це найпотужніший процесор для смартфонів, який існує на даний момент. Між іншим A12 Bionic перший 7-нанометровий процесор в світі. Потужності представленого в минулому А11 Bionic вистачає для будь-яких завдань, але Apple пішла далі, тому новий процесор:

  • на 15% швидше;
  • на 50% більше енергоеффектівен.

на 15% швидше;   на 50% більше енергоеффектівен

4-ядерний графічний процесор потужніший того, що в iPhone X на 50%, а відповідно нові апарати стають мрією кожного геймера. Крім того, процесор A12 Bionic має систему Neural Engine, яка здатна вчитися і відкриває нові можливості для занурення на додану реальність. З цією системою процесор значно розширює можливості камери і технології Face ID, яка стала ще швидше і розумніші.

З цією системою процесор значно розширює можливості камери і технології Face ID, яка стала ще швидше і розумніші

Камера: нові режими і запис стереозвуку

Камера iPhone X ледве входить в ТОП-10 кращих камер в смартфонах за версією DxOMark, тому-що конкуренти з'являються, як гриби після дощу, але XS і XS Max мають потенціал змінити порядок речей на користь Apple. Обидва девайси мають подвійну камеру:

  • основна камера - 12 МП (f / 1.8) + 12 МП (f / 2.4) з можливістю дворазового оптичного збільшення;
  • фронтальна камера - 7 МП (f / 2.2)

Серед фішок камери можна відзначити режим Smart HDR, який завдяки потужному процесору і системі Neural Engine буде максимально опрацьовувати деталі в темних і світлих частинах фотографії. Функція "глибини" дозволяє змінювати глибину різкості на готової фотографії. Інновація "так собі" дивлячись на те, що в Хуавеях за 5-7 тисяч гривень така можливість вже давно реалізована. Я впевнений, що у Apple це вийде краще, але все ж ідея не нова.

Apple приділила чимало уваги для знімків в умовах складного освітлення, а також для алгоритмів обробки зображень, що швидко рухаються. Висновки будемо робити після того, як вдасться протестувати можливості камери власноруч. Однією з ключових фішок нової камери є можливість запису відео зі стереозвуком.

Однією з ключових фішок нової камери є можливість запису відео зі стереозвуком

Батарея: краще, ніж в iPhone X

Інформацію про ємності батареї можна буде дізнатися пізніше, тому що на презентації тільки сказали, що нові смартфони по автономності краще iPhone X:

  • XS - буде працювати довше на 30 хв;
  • XS Max - буде працювати довше на 1,5 години.

Це пов'язано зі збільшеною ємністю батареї або з кращого енергоефективністю процесора поки невідомо, але автономність зростає і це радує.

Додатково: двом SIM в iPhone бути?

Найбільш неоднозначний момент всієї презентації пов'язаний з тим, що на екрані театру Стіва Джобса з'явилася два слова - "DUAL SIM". Зал почав аплодувати. Здійснилося. Нарешті. Але далі оптимізм трохи згас, адже в США двохсімочніе апарати працюватимуть за принципом: 1 nanosim + 1 e-sim. Тільки для китайського ринку будуть айфони з двома повноцінними сімки. Величезний захват аудиторії не зовсім зрозумілий, так як смартфонів з двома sim-картами хоч відбавляй, але можливо все очікували такого кроку саме від Apple.

Смартфони, як і годиться для топових пристроїв підтримують швидку і бездротову зарядку. Також до переваг можна віднести підтримку Wi-FI a / b / g / n / ac і Bluetooth 5.0, хоча це речі, які повинні бути в нових айфонах за замовчуванням. Також в нових смартфонах від Apple вперше є варіант з 512 ГБ вбудованої пам'яті, раніше максимумом було 256 ГБ.

iPhone XR

Навздогін двом "S-десяткам" компанія представила на огляд iPhone XR. Більш проста модель відрізняється від S-ок екраном, широким набором кольорів корпусу і камерою, хоча багато в чому повторює можливості "більш преміальних" братів.

Дисплей: ще одна Retina

Новинка отримала навіть свою власну назву екрану - Liquid Retina. Розробники називають його найбільш просунутим ЖК-екраном, який має досить великі розміри - цілих 6.1 '' дюймів будуть радувати користувача соковитим зображенням. При тому, гаджет досить зручно буде лежати в руках, адже сторони дисплея максимально зменшені. Підтримується вже відома раніше технологія True Tone, а також розширений колірний діапазон. Екран прекрасно вписується в загальний преміальний вид моделі, який віполнен зі скла і алюмінію.

Дизайн: вибір є

Фантазія дизайнерів вибухнула в новому iPhone, адже різноманітність кольорів змушує довго оцінювати всі доступні варіанти, щоб зупинитися на найбільш яскравому. Ті, хто давно хотів виділитися з натовпу точно зможуть це зробити з iPhone XR.

Потужність: все під силу

Що стосується начинки гаджета, то новий процесор A12 Bionic перетворює гаджет в універсальний пристрій, який впорається з усіма завданнями і буде вчитися протягом кожного дня. Завдяки технологіям нейронних мереж, iPhone XR перетворюється в розумного помічника, який до того ж зможе подарувати абсолютно новий досвід мобільних розваг.

Оновлена ​​потужність графічного чіпа і широкі можливості доповненої реальності дозволять користувачеві отримати смартфон нового покоління, з яким можна буде відправитися в будь-пригоди.

Оновлена ​​потужність графічного чіпа і широкі можливості доповненої реальності дозволять користувачеві отримати смартфон нового покоління, з яким можна буде відправитися в будь-пригоди

Камера: чудові портрети навіть в сутінках

Хоча iPhone XR отримав тільки одну основну камеру зі світлосилою ƒ / 1.8 і оптичною стабілізацією, її можливості і технологія Neural Engine не залишають місця для сумнівів - будь-яка творча ідея буде реалізована з iPhone XR. Функція Smart HDR є спеціальним програмним рішенням, працює із зображенням в найбільш світлих і темних місцях, дозволяючи створювати розкішні фото при недостатньому освітленні.

Просунуті алгоритми обробки зображень дозволяють використовувати такі функції, як "глибина", налаштовуючи рівень розмиття фону портретної фотографії вже після її створення. Таким чином, відсутність другої камери не вимагає йти на компроміс, адже iPhone XR все одно здатний створювати чудові портрети. При використанні фронтальної камери TrueDepth, ефект боке також буде доступний, як і широкі можливості обробки зображення. Для любителів мобільного відеозйомки буде приємним фактом, що iPhone XR здатний знімати 4К контент з гідним аудіо-супроводом в стерео-якості.

ціни

З ціновою політикою Apple все давно знайомі і її можна описати одним словом - дорого, але на те є вагомі причини і описані вони вище. Скільки нові айфони коштуватимуть в Україні поки невідомо, однак можна відштовхуватися від цін, зазначених для ринку США:

Вартість iPhone XS:

Вартість iPhone XS Max:

Вартість iPhone XR:

Чекати поки нові нові айфони з'являться в Україні залишилося не довго, враховуючи той факт, що передзамовлення в США стартує 14 вересня, а офіційний старт продажів 21 вересня. Можемо припустити, що в Україні новинки з'являться на початку жовтня.

Читайте також:

Продуктивність: 845?
Додатково: двом SIM в iPhone бути?

Новости