Нові правила покупки валюти додадуть українцям чимало проблем

Українці тепер купуватимуть валюту по-новому. Влада вводить нові правила обмінних операцій в банках. Тепер івнустанові залишають поза передачею інформацію про угоду в Податкову службу незалежно від суми покупки.

Крім того, покупка валюти можлива без надання паспорта громадянина України. Однак це не стосується тих випадків, коли сума покупки перевищує 150 тис. Грн.

Грн

За новими правилами, велику суму іноземної валюти, наприклад, доларів, замовити українці не зможуть. Клієнт може звернутися у відділення банку і купити готівкову суму в іноземній валюті. Якщо цієї суми в даній фіну станові немає, тому варто звернутися і докупити в іншому банку.

Також українців попереджають про нелегальні обмінники, які нерідко виявляються "липовими" і обкрадають довірливих клієнтів.

Тому безпечніше купувати валюту у відділеннях банків. По можливості не користуватися послугами вуличних обмінних пунктів. Раніше клієнтам-позичальникам купувати валюту можна було тільки через уповноважений банк, який обслуговує кредитний договір. Тепер же клієнт сам вибирає через який банк купувати її. Однак відкривати рахунок в іноземній валюті в цьому банку.

Крім того, спростили повернення інвестицій і доходів для іноземних інвесторів. Тепер банкам не потрібно чекати підтвердження угод від спеціальної системи на міжбанківському валютному ринку України. Щоб проводити взаємні розрахунки за операціями з валютою.

За вчорашній торговий день Karbo показав падіння як щодо біткоіну ​​- на 2,37% з 0,7828 до 0,7643 BTC за 10000 Karbo, так і долара США - на 3,56% з 0,581 до 0,56 USD / KRB. Опитані трейдери впевнені, що сьогоднішній спад - наслідок спекулятивної атаки на Karbo, яка триває з понеділка.

Як повідомляв раніше портал " Знай.uа ", В перший день червня долар і євро знову зросли в ціні . Більш різкий стрибок валютної ставки чекали грошові одиниці Європейського союзу. 1 євро тепер можна обміняти на 30 грн 40 коп., Що на 24 коп. дорожче. Таким чином, валютна ставка євро за все за один день зросла майже на 0,8%. Долар українці купують за 26.14 грн.

Новости