«Новий» логотип метрополітену обійшовся в 232 млн рублів?

Депутат Держдуми від «Справедливої ​​Росії», член комітету з питань бюджету Михайло Сердюк направив в Генпрокуратуру запит з проханням перевірити доцільність проведення ребрендингу Московського метрополітену, а також з'ясувати, як проводився конкурс на розробку нового логотипу підземки і яким чином формувалася ціна контракту.

Приводом для звернення до правоохоронних органів стала інформація про розробку дизайн-студією Артемія Лебедєва нового логотипу Московського метрополітену вартістю 232 млн рублів. Логотип не зазнав радикальних змін: Лебедєв лише прибрав синю лінію навколо букви «М».

Логотип не зазнав радикальних змін: Лебедєв лише прибрав синю лінію навколо букви «М»

Старий і оновлений логотип Московського метрополітену

Сердюк обурений марнотратством керівництва Москви: «За 232 млн можна створити цілий інститут і вигадати нову мову. Якщо врахувати, що символ метрополітену змінювався неодноразово і за це не платили і сотої частки ціни цього контракту, то стає зрозуміло, наскільки це безглузда витрата! »

Депутат упевнений, що гроші слід було витратити на підвищення безпеки метрополітену, а «не займатися бутафорією і перемальовування однієї літери».

Представники мерії Москви заявляють, що 232 млн рублів були виділені не тільки на розробку логотипу, але також на поліпшення іміджу громадського транспорту столиці в цілому.

Глава транспорту та розвитку дорожньо-транспортної інфраструктури Москви Максим Ліксутов стверджує, що розробка логотипу метро обійшлася московським бюджету всього в один рубль: «Студія Артемія Лебедєва безкоштовно малювала карту метро і сама розробила логотип метро за один рубль».

Новости