Новий реліз пакету для многоподходного імітаційного моделювання AnyLogic (6.6)

AnyLogic - платформа для розробки моделей, що імітують поведінку реальних бізнес-систем і процесів у часі. Програмний продукт розроблений російською компанією Екс Джей Текнолоджіс , Яка позиціонує його на ринку як «інструмент для многоподходного моделювання». У версії AnyLogic 6.6 по-новому реалізований один з основних підходів у моделюванні - системна динаміка. Серед інших нововведень версії розробники виділяють експорт моделей на портал Runthemodel.com, нову бібліотеку для імітації дорожнього руху, інтеграцію з програмою ExpertFit для автоматичного підбору розподілів ймовірностей вихідних даних.

Перспективним нововведенням розробники вважають запуск сервісу для публікації моделей Runthemodel.com. 15 000 користувачів AnyLogic можуть використовувати ресурс для демонстрації своїх робіт клієнтам, партнерам і шанувальникам імітаційного моделювання. Розміщену на сайті модель можна зробити доступною всім або приховати, надати обмежений доступ. Для пошуку найбільш вдалих робіт діє система оцінок і тегів.

Версія AnyLogic 6.6 пропонує повноцінну підтримку «класичного» способу створення моделей системної динаміки. Користувачі AnyLogic отримали можливість в прямому сенсі малювати діаграми причинно-наслідкових зв'язків між змінними досліджуваної системи, а потім вводити формули, детально описують поведінку елементів системи. Програма автоматично перевіряє відповідність формул заданої графічної структурі. Такий спосіб моделювання звичний шанувальникам системної динаміки, які становлять значну співтовариство в середовищі фахівців з імітаційного моделювання. Тим часом, розробники зберегли можливість створення системно-динамічних моделей традиційним для AnyLogic методом автоматичного вибудовування залежностей при визначенні властивостей змінних.

Крім того, в нову версію додана бібліотека для моделювання автотранспортних потоків по дорогах і магістралях великих міст. Користувачі освітньої ліцензії AnyLogic отримали доступ до залізничної бібліотеці для моделювання вокзалів і руху поїздів. Додатково до вже існуючих 2 мовним версіями (англійська, російська) інтерфейс програми перекладений на китайський і німецьку мови. AnyLogic 6.6 інтегрований з програмою по підбору розподілів ExpertFit, розробленої Аверілл М. Лоу (Averill M. Law), автором класичної праці «Імітаційне моделювання» ( «Simulation Modeling and Analysis»).

Новости