Новий автомобіль! Де встановити сигналізацію? Як зберегти гарантію?

  1. Дилер - це панацея чи зло?
  2. Дії дилера з точки зору закону
  3. Як вибрати інсталяційний центр, щоб не «злетіти» з гарантії?
  4. Що ще необхідно знати при виборі встановлення ГБО?

питання   установки сигналізації   ,   парктроников   , Камери заднього виду, захисту картера, ксенону та іншого обладнання встає, як правило, у власника автомобіля або в момент його придбання у офіційних дилерів, або в перші роки володіння, коли машина знаходиться на гарантії виробника
питання установки сигналізації , парктроников , Камери заднього виду, захисту картера, ксенону та іншого обладнання встає, як правило, у власника автомобіля або в момент його придбання у офіційних дилерів, або в перші роки володіння, коли машина знаходиться на гарантії виробника.

У зв'язку з чим виникає питання, де виробляти монтаж цих корисних і необхідних комплектуючих - у офіційного дилера або в сторонньому сервісному центрі.

Дилер - це панацея чи зло?

Одним з головних чинників при виборі місця установки автомобільного охоронного комплексу та іншого обладнання є якість і вартість виконуваних робіт і самого обладнання.

Дилери, бажаючи по максимуму отримати прибуток, намагаються будь-якими способами нав'язати послуги покупцеві за завищеною вартістю.

Найчастіше вони не цураються залякати покупця неможливістю збереження гарантії на автомобіль в разі вибору сторонніх настановних організацій, а також про те, що тільки в офіційному дилерському центрі працюють уповноважені на виконання таких робіт фахівці, і лише вони мають належні навички та досвід роботи, а саме обладнання якісніше і найбільш підходяще конкретній марці і моделі продаваного ними автомобіля.

Дилери, намагаються будь-якими способами нав'язати послуги покупцеві за завищеною вартістю. Дилери, намагаються будь-якими способами нав'язати послуги покупцеві за завищеною вартістю
Насправді дилери пропонують свої послуги за вищою ціною, ніж сторонній інсталяційний центр, що спеціалізується на виконанні подібного роду робіт (наприклад, сигналізацій ). Дорожче у них коштує і саме устаткування, при цьому офіційний дилер пропонує обмежений вибір протиугінних систем і інших пристроїв, формалізований підхід до таких робіт. Часом у дилера просто відсутні або не вистачає кваліфікованих фахівців або часу для якісного виконання складних електротехнічних робіт.

І якщо захист картера або парктроніки не впливають на забезпечення збереження автомобіля, то у випадку з установкою охоронних комплексів просто необхідний грамотний і індивідуальний (авторський) підхід до вибору моделі пристрою проти викрадення, його монтажу (місцях розміщення основних і допоміжних елементів сигналізації, інтеграція їх у штатну електричну схему автомобіля), а також гарантія того, що технічна інформація про встановлену протиугінною системою не потрапить в розпорядження кримінальних елементів.

Дії дилера з точки зору закону

Дилер не має права нав'язувати споживачу додаткові платні послуги і тим більше вводити його в оману і примушувати до покупки того чи іншого обладнання посилаючись на втрату можливості подальшого ремонту автомобіля в разі поломки по гарантії Дилер не має права нав'язувати споживачу додаткові платні послуги і тим більше вводити його в оману і примушувати до покупки того чи іншого обладнання посилаючись на втрату можливості подальшого ремонту автомобіля в разі поломки по гарантії.

Таким чином, дилер примушуючи покупця укласти додатковий договір на обслуговування автомобіля виключно у нього, порушує вимоги статті 16 Федерального закону «O зaщітe пpaв пoтpeбітeлeй», в якій мовиться:

«Забороняється обумовлювати набуття одних товарів (робіт, послуг) обов'язковим придбанням інших товарів (робіт, послуг) ... Умови договору, що ущемляють права споживача, є недійсними».

Або іншими словами, даний договір не має юридичної сили, оскільки спочатку укладений проти власного бажання покупця.

Крім того,
«... продавець (виконавець) не має права без згоди споживача виконувати додаткові роботи, послуги за плату. Споживач має право відмовитися від оплати таких робіт (послуг), а якщо вони оплачені, споживач має право вимагати від продавця (виконавця) повернення сплаченої суми ».

Покупець має право самостійно вибрати виконавця, який встановить додаткове обладнання, при чому цей вибір не залежить від того, де здобувався автомобіль, і які договори при цьому полягали між ним і продавцем.

Як вибрати інсталяційний центр, щоб не «злетіти» з гарантії?

Головна умова вибору того чи іншого сервісу - наявність необхідних сертифікатів відповідності послуг, що надаються державним стандартам РФ з додатком, в якому повинен бути приведений повний перелік послуг, на які поширюється їх дія (наприклад на установку сигналізації).

Крім того, слід пам'ятати, що обладнання сторонніх виробників, яке встановлюється на автомобіль, також має мати відповідні сертифікати, які можуть видаватися або на певну модель охоронного пристрою, або на список подібних пристроїв.

Будь-сертифікований інсталяційний центр за запитом клієнта зобов'язаний видати всі необхідні документи, також вони повинні бути доступні для ознайомлення на інформаційних стендах споживача і на офіційних сайтах сервісів.

Що ще необхідно знати при виборі встановлення ГБО?

Важливим моментом при виборі встановлення ГБО є його репутація, досвід роботи за даним напрямком.

вибравши Автостудія , Як професійного установника, ви отримаєте якісно виконану роботу за адекватною вартості, максимальний захист вашого автомобіля, необхідний виключно вам функціонал і набір опцій.

Наша студія автоелектроніки має всі необхідні сертифікати на проведені роботи, відповідає за них, надаючи 3 роки гарантії на будь-які види виконаних нашими фахівцями робіт, тому продавець не зможе при настанні гарантійного випадку відмовити в проведенні безкоштовного ремонту, обґрунтовуючи це тим, що сигналізація або інше супутнє обладнання інстальовано сторонньою компанією.

Крім того, слід пам'ятати, що відмовляючи в гарантійному ремонті дилер порушує законодавство РФ, а саме статтю 6 Закону про захист прав споживачів, яка передбачає
«... обов'язок виготовлювача забезпечити можливість ремонту і технічного обслуговування товару».

Якщо ж дилер відмовляє в проведенні ремонту по гарантії, то він повинен бути підтверджений в письмовій формі, а будь-яку підозру дилера в некоректній установці повинно бути доведено ним шляхом проведення незалежної технічної експертизи за участю всіх зацікавлених осіб.

Висновки за результатами такої експертизи повинні однозначно свідчити про те, що саме додаткове обладнання, встановлене не у дилера призвело до поломки інших механізмів автомобіля. В принципі довести подібне практично неможливо.

Не бійтеся відстоювати свої права.

І як завжди - остаточний вибір за вами.

Дилер - це панацея чи зло?
Що ще необхідно знати при виборі встановлення ГБО?
Дилер - це панацея чи зло?
Як вибрати інсталяційний центр, щоб не «злетіти» з гарантії?
Що ще необхідно знати при виборі встановлення ГБО?

Новости