Новий тренд - гороховий білок

Невгамовний американський апетит, що вимагає більше білків, породив в останні кілька років багато інноваційних підходів Невгамовний американський апетит, що вимагає більше білків, породив в останні кілька років багато інноваційних підходів. Серед прикладів - концентрат молочного білка і ізолят соєвого білка. Однак тепер дорогу в маси прокладає собі нове джерело рослинного білка - горох.

Білок отримують з жовтого гороху в процесі, при якому видаляються вуглеводи і залишається тільки цілісний білок. Для тих людей, які вважають за краще негенномодифікованого джерела протеїну, горох - хороша альтернатива соєвому білку (практично вся соя в США модифікована). Крім того, горох в меншій мірі, ніж соя, викликає алергічні реакції.

Нещодавно «Larabar» запустив нову лінію барів - ALT, - де подають їжу, багату білком, і компанія вибрала гороховий білок замість того, щоб слідувати за стандартним соєвого маршруту. Очікується, що більша кількість компаній вчинять так само в найближчі місяці і роки.

У той же час, будь ласка, пам'ятайте про те, що цілісна їжа, як правило, краще, ніж перероблені продукти. Це відноситься до молока (незбиране молоко краще, ніж концентрат молочного білка) і, безсумнівно, до гороху і горохового білку.


джерело: blog.fooducate.com

Новости