Новий портал для запису до лікаря відкритий в Москві

Фото: YAY / ТАСС

новий інтернет портал для запису до лікаря відкрили в Москві, повідомляє прес-служба департаменту інформаційних технологій Москви.

На порталі можна записатися на прийом до міських та медичні в приватні клініки. Державні медустанови класифіковані по округах і районах, а в профілі приватних опубліковані дані лікарів, їх стаж роботи і вчений ступінь.

Дистанційна запис на порталі mosregistratura.ru стала доступна в кінці 2016 року. За перші п'ять місяців в міські поліклініки записалися більше 11 тисяч разів. В середньому кількість записів щомісяця збільшується на 12 відсотків.

Москвичі можуть записатися на прийом до лікаря в госполіклініке, виписати електронний рецепт і оформити електронну медкарті через Єдину медичну інформаційно-аналітичну систему (ЕМІАС). До неї підключені всі 660 столичних держустанов охорони здоров'я: міські поліклініки - дитячі і дорослі, жіночі консультації та стоматології.

У ЕМІАС зареєстровані 75 відсотків москвичів. За допомогою неї щодня на прийом до лікаря записуються понад 200 тисяч осіб.

Крім цього, в минулому році випущено спеціальний мобільний додаток "ЕМІАС міста Москви" . За допомогою нього пацієнт може сам призначити візит до терапевта, а також записатися до лікарів вузьких спеціальностей на дослідження або процедури. Крім того, є можливість скасувати прийом і подивитися призначення. Записувати на прийом можна буде не тільки себе, але і своїх близьких.

Найчастіше для запису до лікаря через інтернет москвичі користуються офіційним порталом mos.ru і ресурсом emias.info , На їх частку припадає 63 відсотки дистанційних записів.

Новости