Новини Руспрес - Сім'ї РОСТЕХ з'їли Погосяна

Головою Об'єднаної авіабудівної корпорації стане маріонетка Чемезова - музичний продюсер Юрій Слюсар

Якщо вірити російському міністру промисловості та торгівлі Денису Мантурово, офіційним приводом для зміщення Михайла Погосяна з посади генерального директора Об'єднаної авіабудівної корпорації стало бажання розділити посади гендиректора і генерального конструктора. за словами Мантурова, «ОАК сьогодні просто перевантажений за тематиками як бойової авіації, транспортній, військово-транспортної, дальньої авіації, так і цивільної. Прийнято рішення про посилення і поділі посад генерального конструктора і генерального директора ».
Логіка виглядає дивною. У 2011 році з Погосяном, успішно запустив у серійне виробництво пасажирський авіалайнер Sukhoi Superjet 100 , підписаний п'ятирічний контракт. Може бути, дійсно вирішено повніше використовувати його конструкторські таланти, яскраво проявилися в розробці винищувачів Су-27, Су-30 і Су-33? Але міністр Мантуров тут же уточнює : «Генеральним конструктором поки залишається Михайло Асланович Погосян». Очевидно, що ключове слово тут саме «поки», турбота перевантаження Погосяна лише лицемірний привід. Тим більше, що він цілком бадьорий - 58 років, це самий розквіт для керівника - приблизно стільки було прославленому конструктору Андрію Туполеву, коли той створив кращий радянський бомбардувальник Великої Вітчизняної війни Ту-2. Отже, просто хочуть прибрати. З подальшим переходом ОАК під повний контроль Сергія Чемезова, керуючого державною корпорацією «Ростех». своєю кар'єрою і посадами Денис Мантуров цілком зобов'язаний саме цій людині.
Якщо вірити російському міністру промисловості та торгівлі Денису Мантурово, офіційним приводом для   зміщення Михайла Погосяна   з посади генерального директора Об'єднаної авіабудівної корпорації стало бажання розділити посади гендиректора і генерального конструктора Талановитий конструктор і керівник Погосян (на фото) на роль маріонетки Чемезова ніяк не підходив, і тому його намагалися прибрати ще в минулому році. Але тоді ОАК вдалося відбитися . Зараз главу корпорації змінює навіть не має профільної освіти заступник Мантурова Юрій Слюсар . З ним ніяких проблем не буде, оскільки Слюсар - фігура абсолютно несамостійна, і, що символічно, зобов'язана своєю кар'єрою саме подібним злиття і поглинання. Коли Чемезов і Мантуров створили в 2007 році призначений для справляння відкатів з заводів країни ВАТ "Ростехнології", генеральний директор і основний власник одного з провідних підприємств - ВАТ «Роствертол» Борис Слюсар зажадав крім іншого в якості відступного облаштування свого сина.

Коли Чемезов і Мантуров створили в 2007 році призначений для справляння відкатів з заводів країни ВАТ Ростехнології, генеральний директор і основний власник одного з провідних підприємств -   ВАТ «Роствертол»   Борис Слюсар зажадав крім іншого в якості відступного облаштування свого сина

Юрій Слюсар


При найближчому розгляді фігура Слюсаря-молодшого для роботи в міністерстві промисловості виглядала не сама підходящої. Отримавши диплом юрфаку МГУ, він з 1996 по 1999 рік трудився генеральним директором ТОВ «Фірма« ЮБС », до 2003 року - гендиректором ТОВ« Моноліт-АБК ». Обидві фірми торгували дисками попсових виконавців і організовували їх концерти. Може бути, хтось пам'ятає тодішні збірники «Гаряча двадцятка» і «Нова іграшка»? Але роль генерального директора представляється в них досить спірною. Відомо, що підйом «Моноліту» почався в 2002 році після початку співпраці з відомим музичним продюсером Максом Фадєєвим , Після чого дуже скоро пан Слюсар покинув компанію. П'ять наступних років він при своєму батьку значився комерційним директором «Роствертола». Чи грав скільки-небудь істотну роль молодої менеджер в збуті контрафактної продукції , Скандал навколо якого насилу вдалося зам'яти, незрозуміло. Можливо і немає, адже його посада була найчистішої синекурою - все реальні фінансові питання вирішував тато.
Навряд чи, вивчаючи біографію майбутнього товариша по службі, кадровики Мінпромторгу прийшли в захват. Але придбання крупного заводу Чемезовим коштувало працевлаштування. Уже в 2009 році, майже одночасно з входженням «Роствертола» в «Вертольоти Росії», Слюсар-молодший став помічником міністра промисловості і торгівлі РФ, в 2010 році - директором департаменту авіаційної промисловості Мінпромторгу, а в 2012 році - заступником міністра. За його призначення на місце Погосяна Слюсар-старший заплатив згодою перейти в «Роствертол» на церемоніальну посаду голови ради директорів ВАТ з передачею «Вертоліт Росії» повноважень одноосібного виконавчого органу, раніше виконувалися їм, як генеральним директором.
До чого призведе заміна Погосяна на Слюсаря-сина, видно на прикладі вертольотобудівний заводів, поглинених «Вертоліт Росії» і втягнутих в створену Чемезовим систему поборів. Навіть за неповними даними слідства, тільки в 2011-2013 роках обсяг вилучених грошей перевищив 2 млрд. Рублів. Оскільки «Вертольоти» є дочірньою компанією ВАТ «ОПК Оборонпром», яке, в свою чергу, є донькою «Ростех», ніхто не сумнівався, що кінцевим бенефіціаром цих махінацій був Сергій Чемезов. Але кримінальну справу швидко закрили , І тепер добробут Чемезова буде оплачувати Об'єднана авіабудівна корпорація. До нинішнього моменту вона, хоча формально входила в «Оборонпром», але завдяки впливу Погосяна, ростеховскіх розпилів і улюблених Чемезовим кіпрських офшорів в ОАК не було.
У новій конфігурації керівництва офіційний гендиректор Юрій Слюсар реально виявляється лише весільним генералом. Реально фінансами буде рулити керуючий директор по авіаційних проектів «Ростех» Олексій Федоров. Пристойною заміни Погосяну, як генеральному конструктору, немає взагалі, не кажучи про те, що зачищені під різними приводами будуть і його люди. Якщо побори в кишеню Чемезова пережити ще можна, то догляд ядра провідних конструкторів для ОАК смертельний. А, значить, смертельний і для російського авіапрому в цілому.
Зараз ОАК контролює понад двадцяти компаній, серед яких «Авіаційна холдингова компанія "Сухий" » (Бомбардувальник Су-34, винищувач Су-35, який готується до серійного виробництва винищувач п'ятого покоління Т-50), «Російська літакобудівна корпорація" МіГ "» (винищувачі МіГ-29 і МіГ-35), «Авіаційний комплекс імені С.В. Ільюшина »(випускається з кінця минулого року важкий військово-транспортний літак Іл-76МД-90А, що знаходяться в розробці середній Іл-214 і надважкий« Єрмак ») і ВАТ« Туполєв »(літаки сімейства Ту-214, що використовуються для радіотехнічної і оптико електронної розвідки, а також забезпечення зв'язку спеціального авіотряда «Ро ссія »Управління справами президента РФ). Інакше кажучи, всі підприємства, які створили славу вітчизняної авіації.
Можна уявити, як зрадіють наші конкуренти на світових ринках зброї, та й просто ворожі держави, дізнавшись, що «Об'єднаної авіастроітльной корпорацією» правитиме музичний продюсер «Гарячої двадцятки» і «Нової іграшки», основним завданням якого стане розпис на документах, що регламентують відправку данини Чемезову. Ну, а розвал виробництва при цьому піде природним порядком, що ми вже бачимо у «Вертоліт Росії». Згідно з повідомленням начальника департаменту військово-повітряних сил «Рособоронекспорту» Сергія Корнєва, якщо в 2014 році Росія продала за кордон понад 140 вертольотів, то в 2015-17 рр. щорічно планується менш 70. Тобто в наявності подвійний спад. І очевидно, що для Чемезова з Мантуровим це не межа, а сім'я Слюсар зробить все можливе, щоб російський авіапром котився в ту ж безодню.

Може бути, дійсно вирішено повніше використовувати його конструкторські таланти, яскраво проявилися в розробці винищувачів Су-27, Су-30 і Су-33?
Може бути, хтось пам'ятає тодішні збірники «Гаряча двадцятка» і «Нова іграшка»?

Новости