Новини | Яндекс.Деньги в доларах: чи можливо?

  1. Нововведення в систему Яндекс.Деньги
  2. Як здійснити переказ?
почати обмін

Дата: 31.07.2016

Яндекс
Яндекс.Деньги - платіжна система, яка широко відома в Росії і країнах СНД, і наш обмінник криптовалюта працює з цією системою з самого початку. Головне призначення ділянки - проведення розрахункових операцій особами у віці від 14 років. Маючи гроші на гаманці, можна здійснювати безліч операцій - оплачувати за товари в мережі, поповнювати баланс, вносити оплату за інтернет і ТВ, вносити кошти на рахунок онлайн-ігор і так далі. Для зручності користування системою випущено спеціальний додаток для смартфонів, що дозволяє отримати доступ до гаманця в будь-який час.

За заявою користувачів головний мінус системи - проведення операцій в національній валюті. На цьому тлі виникає питання, чи можливе проведення операцій з Яндекс.Деньгами в доларах, і якщо «так», то в чому особливості таких транзакцій.

Нововведення в систему Яндекс.Деньги

З вересня 2013 року біля користувачів платіжної системи з'явилася можливість без проходження ідентифікації здійснювати переказ грошей на валютні рахунки фізосіб і юросіб. При цьому транзакції в першу чергу стали доступні для США і ще більше двох десятків країн, серед яких Іспанія, Німеччина, Франція і так далі. Раніше використовувати долари в системі Яндекс.Деньги не було можливості. Сьогодні ж доступ для переказів відкрився в більш ніж 200 країн світу. Пройшла доба, коли можна було вивести кошти тільки в євро або національній валюті, а ідентифікація була основною умовою. Плюс нововведення і в тому, що більша частина європейських банків відсотки за транзакції не стягують.

Можливість переведення Яндекс.Денег на доларовий рахунок стала приємною несподіванкою для багатьох. Поява такої опції обумовлено зростанням попиту на покупку товарів в закордонних магазинах, де оплата повинна здійснюватися виключно в доларах. Крім того, люди потребують не тільки в здійсненні покупок, але і в перекладі грошей близьким людям, внесення коштів на рахунки онлайн-ігор і так далі.

Практика роботи з доларами в секторі російських платіжних систем далеко не нова. так, компанія Qiwi вже давно працює з платіжними системами за кордоном. При цьому у користувачів Ківі є можливість здійснювати транзакції на картки банків різних країнах світу. Так, для карт MasterCard відкрито понад два десятки країн, а для Visa - до десяти. При цьому в платіжній системі Ківі регулярно працюють над розширенням числа доступних країн.

Варто відзначити, що Яндекс гаманець в доларах поки недоступний громадянам (тут тільки одна валюта - рублі). Але ось виробляє транзакції в американській валюті (наприклад, в доларах) цілком реально. При цьому конвертація проводиться за поточним курсом ЦБ. Багато хто задає питання, як перевести долари в рублі в Яндекс.Деньгах. Тут принцип той же - за курсом.

Якщо наводить статистику, то в році, що передує нововведенню, було проведено переказів за кордон на суму близько 30 мільярдів доларів. При цьому найбільш популярними країнами є Китай, Швейцарія, США, Німеччина і Великобританія. Багато що змінилося і з приходом на ринок платіжної системи PayPal .

На окрему увагу заслуговує питання комісійних платежів. Можливість застосування доларів на Яндекс.Деньги виливається в певні витрати. Так, при звичайному перекладі засобів в американській валюті на рахунок закордонного банку доведеться терпіти комісію в розмірі 2-3 відсотки від суми транзакції. При цьому мінімальна комісія не повинна бути менше 20-30 доларів. Якщо ж переводити гроші в системі Яндекс.Деньги , То послуга обійдеться в три відсотки від переказаних коштів «плюс» 15 рублів.

Як здійснити переказ?

Незважаючи на те, що доларовий гаманець Яндекс.Деньги недоступний, можливість здійснення переказів за кордон розширила спектр існуючих послуг. З 2013 року переклади можна здійснювати по всьому світу, на банківські рахунки десятків установ. Все, що потрібно для здійснення транзакції - знати реквізити боку, яка виступає в ролі одержувача.

Щоб скористатися сервісом, варто виконати наступні кроки:

  • Пройти процедуру ідентифікації в мережі (без виконання цих маніпуляцій здійснювати будь-які операції з переказу коштів неможливо).
  • Вивчити умови системи. Тут все просто. Кошти зараховуються в термін 3-7 діб, комісія складає три відсотки «плюс» 15 рублів, а переклад може здійснюватися в будь-якій валюті.
  • Вибрати країну, валюту рахунку та вид отримувача коштів (може бути приватна або юридична особа).

Але наявність такої послуги ще не гарантує успішне здійснення переказу. Все частіше бувають ситуації, коли сервіс по тій або іншій причині не працює. У таких випадках доводиться шукати альтернативні способи перекладу.

На завершення варто відповісти на ще одне важливе питання, чи можна на Яндекс.Деньги покласти долари. Деякі обмінні пункти йдуть на надання такої послуги. Мінус в тому, що транзакція буде проводитися вже з їх курсу, який рідко коли вигідний для клієнта.

Як здійснити переказ?

Новости