Новини економіки - "Газпром" зарезервував 4,7 млрд доларів для виплат "Нафтогазу" за рішенням Стокгольмського арбітражу, - ЗМІ - 112 Україна

Відзначається, що чистий прибуток "Газпрому" скоротився до символічних 100 млрд рублів Відзначається, що чистий прибуток Газпрому скоротився до символічних 100 млрд рублів   Фото з відкритих джерел   ПАТ Газпром вніс до звіту резерв на повну суму штрафу за транзитним контрактом з НАК Нафтогаз України за рішенням Стокгольмського арбітражу

Фото з відкритих джерел

ПАТ "Газпром" вніс до звіту резерв на повну суму штрафу за транзитним контрактом з НАК "Нафтогаз України" за рішенням Стокгольмського арбітражу. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" .

"Як свідчить звітність компанії, в балансі ПАТ за статтею" штрафи, пені, неустойки за порушення умов договорів "визнаний витрата в 272,9 тис. Млрд рублів, або 4,74 млрд дол. (За курсом на кінець року), величина якого майже повністю відповідає рішенню арбітрів ", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в результаті рішення Стокгольмського арбітражу чистий прибуток "Газпрому" скоротився до символічних 100 млрд рублів.

Нагадаємо, 28 лютого цього року Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги "Нафтогазу України" за позовом до "Газпрому" . Російська компанія повинна виплатити компенсацію за недопоставку газу в сумі 4,63 млрд дол. За заборгованість нараховуватимуть відсотки - 526 тис. Дол. В день, починаючи з 1 березня.

Новости