Новини Донбасу: Вивозити собак і кішок за кордон можна тільки за паспортом гособразца

Кішки і собаки зможуть подорожувати за кордон тільки за паспортом гособразца

З 1 червня вивезти домашніх котів і собак за кордон можна буде тільки по ветеринарно-санітарному паспорту встановленого зразка. Отримати «правильний» документ на вихованця можна тільки в Госпродпотребслужбе, а також в органах і установах, що підкоряються їй.

Як повідомляє Добропільський районна рада, обгрунтуванням для видачі паспорта в держустанові є клінічний огляд тварини, обстеження, дегельмінтизація і вакцинація. Причиною відмови у видачі документа можуть стати ускладнення епізоотичної ситуації на відповідній території і відсутність щеплень. Заборонено видавати паспорт господаря без пред'явлення вихованця.

Видача ветеринарно-санітарного паспорта є адміністративною послугою і коштує 51 грн. 29 коп.
Жителі Добропілля і району можуть отримати засвідчує документ для собаки чи кішки в районній Державної лікарні ветеринарної медицини (смт Святогорівка, вул. Привітна, 21).

Нагадаємо, село Добропольщіни Золотий Колодязь на крок наблизився до звання найнеймовірнішого села України , Увійшовши в двадцятки півфіналістів всеукраїнського конкурсу.

Також ми повідомляли, що в ЦНАП Добропілля за надану послугу перед клієнтами звітують СМС-повідомленнями . Це дозволяє добропольчанам стежити за часом її виконання і дізнаватися про результат.

Новости