Новини Харкова - Активісти підрахували, скільки коштує новорічний містечко в центрі Харкова

цею материал Доступний по-русски

Цього року комунальні підприємства міста витратили 15,8 млн грн на оформлення території для святкування Нового року та Різдва.

Цього року комунальні підприємства міста витратили 15,8 млн грн на оформлення території для святкування Нового року та Різдва

Монтаж і оформлення пощади декораціями обійдеться міськраді в 920 тис. Грн \ УНІАН

Харківські активісти підрахували витрати на міські новорічні свята і прийшли до висновку, що вартість ялинки на площі Свободи більше, ніж вартість головної ялинки в Нью-Йорку.

Читайте також У Києві запалили головну ялинку України (фоторепортаж)

Про це ГО «Харківський антикорупційний центр» (хац) написало на своїй сторінці в соцмережі. За даними «хац» в цьому році комунальні підприємства міста витратили 15,8 млн грн на оформлення території для святкування Нового року та Різдва. Для ялинки, висота якої становить 40,5 м, закупили хвою на 900 тис. Грн. Сама конструкція коштує 2 млн грн. У неї є гарантійний термін - 5 років. За інформацією антикорупціонерів новорічне «дерево» для міста купили в 2013 році.

Монтаж і оформлення площі декораціями обійдеться міськраді в 920 тис. грн, а піксельна сітка зі світлодіодами - в 4,2 млн грн.

Також, активісти «хац» з'ясували реальну вартість місця для торгівлі на ярмарку. «Виявилося, що оренда половини павільйону на площі коштує 30 тис. Грн на місяць. Павільйон для шашличної - 70 тис. Грн. При цьому безготівкового розрахунку немає, тільки готівку.

Загальна кількість павільйонів і наметів на ярмарку - не менше сорока. А прибуток буде вимірюватися - мільйонами гривень », - йдеться в повідомленні організації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Новости