Новини Руспрес - Петербурзька контрабанда і друзі Бортнікова

Боротьба кланів всередині ФСБ відгукнулася на західному кордоні

вчорашнім обшуків у глави Федеральної митної служби передував довгий період кадрових перестановок у Федеральній службі безпеки. Хоч їх і не можна було назвати радикальної чисткою рядів, ніхто не пішов під суд, і деталі відомчих чвар не стали надбанням громадськості, ряд керівників відомства змушений був відправитися на пенсію. У тому числі відомство довелося покинути головному борцю з контрабандою, так що раптовий інтерес спецслужб до Бельянінову навряд чи можна назвати простим збігом. Про те, як побудовані контрабандні схеми і про відносини митників з співробітниками ФСБ, можна дізнатися зокрема з документів компанії ULS Global, які публікує РБК.

Кадри вирішують все

На початку липня в ФСБ відбулися помітні кадрові перестановки. Президент Путін замінив керівника одного з ключових підрозділів - Служби економічної безпеки (СЕБ). Місце вийшов на пенсію 64-річного Юрія Яковлева зайняв Сергій Корольов, який раніше очолював Управління власної безпеки. Рокіровка відбулася також з кількома ключовими співробітниками.
Крісло керівника СЕБ раніше займав Олександр Бортников , Нинішній директор ФСБ.
Раніше саме особисти ініціювали перевірку в СЕБ. В результаті свій пост покинув генерал-майор Віктор Воронін, який керував управлінням «К». Воно відповідає за банківську сферу, боротьбу з контрабандою і наркотрафіком. Однією з причин відставки Вороніна стала кримінальна справа, де виявився замішаний його підлеглий Вадим Уваров. Деякі дані вказують, що інтерес правоохоронців до співробітника ФСБ може бути пов'язаний з інформацією про факти кришування транспортно-логістичних компаній Північно-Західного регіону, в тому числі контрабандистів.
Якщо це так, то мова йде про товарні потоки на мільярди доларів. Одна лише транспортно-логістична компанія ULS Global, з якої імовірно був пов'язаний Уваров, щорічно ввозила товар вартістю $ 2 млрд, говорить колишній співробітник. Це означає, потенційні платежі в бюджет повинні були складати $ 600-750 млн.


Наганяй від Путіна


Порядок засідання президії уряду 1 червня 2009 року у чолі з тодішнім прем'єром Володимиром Путіним не віщувала сенсацій. Чиновники повинні були обговорити виконання федерального бюджету і позабюджетних фондів за 2008 рік, а також затвердити стратегію розвитку легкої промисловості до 2020 року.
Але несподівано мова пішла про нелегальне імпорті. Прем'єр виявився незадоволений боротьбою з контрабандою. «А результат в таких випадках - це посадки в тюрму. Де посадки-то? »- обурювався Путін, згадуючи, що кілька років тому розігнав усе керівництво митниці, поставивши на чільне Андрія Бельянінова . "Ну і що? А канали як працювали, так і працюють до цих пір. Он досі на одному з ринків стоять товари більш ніж на $ 2 млрд. До сих пір не знищені, і господарів немає », - продовжував прем'єр. За підсумками засідання він доручив ФСБ і МВС посилити боротьбу з контрабандою і контрафактом (підробленим товаром).
Через 28 днів московські влада закрила Черкізовський ринок, найбільшу оптову базу з продажу одягу і ширвжитку. За даними правоохоронних органів, на ринку зберігалося 6 тис. Контейнерів контрабандного вантажу загальною вартістю $ 2 млрд. Незабаром послідувала розпродаж активів групи АСТ, співвласника Черкізовського ринку, а один з бенефіціарів, Тельман Ісмаїлов, на деякий час поїхав до Туреччини .

спадкоємці Черкизона

Однак місце Черкізовського ринку незабаром зайняли « Садовод »І торговий центр« Москва », стверджують два митних брокера і петербурзький підприємець, який імпортує одяг і взуття. За словами експертів, звідти оптовики розвозять контрабандний товар по всій країні.
Правда, представник ринку «Садовод» запевняє дана інформація не відповідає дійсності. Він повідомив, що Росспоживнагляд і інші контролюючі органи регулярно перевіряють торговельну площадку, порушень в її діяльності немає. Крім того, за дотриманням законів стежить і адміністрація «Садівника». Те ж саме говорить перший заступник генерального директора ТОВ «ТЦ« Москва »Ангілья Іфраімов, додаючи, що в разі виявлення поодиноких продавців сумнівної продукції адміністрація комплексу сама звертається до митних органів, поліцію, ФАС і Росспоживнагляд . Представники обох майданчиків підкреслюють, що торгівлею займаються орендарі - малий і середній бізнес.
За оцінками виконавчого директора Союзлегкопрома (об'єднує вітчизняні підприємства легкої промисловості) Ігоря Ульянова, обсяг контрабандних поставок товарів легкої промисловості в Росію в 2015 році міг скласти 0,5-1 трлн руб. Проблему підтверджує і голова Національного взуттєвого союзу Наталя Демидова. Щорічно в Росії продається не менше 500 млн пар, каже вона. Близько 100 млн пар виробляється всередині країни, ще 300 млн - офіційний імпорт. Відсутні 100 млн пар - мінімальний обсяг нелегальних поставок.


Опудалом і тушкою

«Цим заробляє половина виборзькі пенсіонерів, ми називаємо їх« Тушкану », - розповідає попросив про анонімність петербурзький підприємець, що займається імпортом одягу і взуття. Рано вранці «тушкан» на особистих автомобілях перетинають російсько-фінський кордон. У Фінляндії їх вже чекає фура з 20 т товару, який розкидається по двом сотням легковиків, по 100 кг на автомобіль. Фізособи легально провозять товар нібито для особистих потреб, не сплачуючи мита. Співробітники митного поста допомагають човників швидко перетинати кордон. На російській стороні їх чекає інша вантажівка, в який завантажується товар. За словами джерела, за день «тушкан» встигають зробити до трьох ходок туди-назад, заробивши 3 тис. Руб.
Контрабандисти середньої руки практикують більш складні схеми. Наприклад, фура з товаром, одягом і електронікою легально виїжджає з сусідньої країни. Але на російському кордоні водій подає потрібного митнику другий комплект декларацій, з яких випливає, що большегруз перевозить будматеріали - товар, оподатковуваний низькою митом. Інспектор пропускає автомобіль без додаткового контролю, рентгена або огляду. Фура направляється на митний термінал, де повинна відбутися розмитнення.
Проте по дорозі вантажівка згортає на склад. Там зривають пломби, вивантажують одяг і електроніку, завантажуючи в автомобіль цеглу або щебінь, зазначені в декларації. Прибувши на митний термінал, фура без проблем проходить розмитнення. Потім будматеріали знову везуть на склад, щоб підмінити нову партію дорогого товару. Така схема називається «перевантаження», вона описана в постанові про порушення кримінальної справи щодо несплати митних платежів проти бізнесмена Дмитра Зарубіна з Санкт-Петербурга і його оточення .
Втім, контрабандні поставки можуть здійснюватися і без жодного «перевантаження». Наприклад, в березні поточного року співробітники ФСБ затримали в порту Усть-Луга контейнери з елітним алкоголем, задекларованим як клей-герметик. А в кінці травня - в тій же Усть-Лузі - оперативники виявили партію турецького одягу, описаної в деклараціях як будматеріали. Вантажні причепи прибутку на поромі, що належить російсько-турецької групи ULS Global.
За півроку до цього в аеропорту Пулково ФСБ заарештувала 20 т айфонів та іншої техніки, доставленої під виглядом рамок для фотографій. Обшуки тоді проходили в офісах тієї ж ULS Global, а у який входить до групи митного брокера "УЛС-Брокер» вилучили печатку, розповіло джерело в компанії.

Обшуки тоді проходили в офісах тієї ж ULS Global, а у який входить до групи митного брокера УЛС-Брокер» вилучили печатку, розповіло джерело в компанії

Наскільки взагалі вигідна контрабанда?

«В середньому платежі в бюджет при ввезенні в Росію товарів легкої промисловості становлять 30-35% від вартості партії по інвойсу», - каже керівник Центру підтримки ЗЕД Галина Баландіна. Однак цифри можуть сильно відрізнятися. На прохання РБК експерти Центру підтримки ЗЕД розрахували величину офіційних зборів з турецької продукції (автозапчастини, кавоварки, меблі, дублянки, одяг) вартістю $ 64 тис. Відповідно до інвойсу в транзитної декларації (товар їхав через Прибалтику). Вийшло $ 56 тис., Тобто майже 90%. Інший приклад - італійський одяг ціною $ 13 тис. За розрахунками юридичної компанії Eterna Law, платежі в казну дорівнюють 183 тис. Руб., Або $ 3,2 тис., На зазначену дату - лише 25% від вартості товару.
За словами декількох співрозмовників РБК, що займаються доставкою вантажів у Північно-Західний регіон, вартість партії турецького одягу і повсякденних товарів в 20-тонній вантажівці - $ 300-500 тис. Таким чином, до бюджету потрібно сплатити $ 90-175 тис. З фури.
Ставки на нелегальне провезення значно нижче, і вони не прив'язані до інвойсамм, продовжують джерела РБК. Наприклад, за ввезення 20-тонника з тієї ж одягом і ширвжитком імпортер повинен заплатити $ 45-60 тис., Причому незалежно від країни походження товару. Сюди входить $ 3 тис. Мита на товар-прикриття, $ 10-12 тис. Хабара представникам митних органів, поліції і ФСБ, решта - маржа митного брокера.

Хабара представникам митних органів, поліції і ФСБ, решта - маржа митного брокера

"Уже ніхто нікуди не йде"


ULS Global - велика за мірками Північно-Західного регіону транспортно-логістична компанія. Вона володіє вісьмома вантажними літаками, 350 автомобілями і морським поромом. Власники групи - російські бізнесмени Ігор льоха і Леонід Кузьмін, а також громадянин Туреччини Джебраіл Караарслан. Як розповідає колишній співробітник ULS, основна логістична схема виглядає так: товар з Туреччини, Китаю та європейських країн авіасполученням доставляють в Таллінн, там вантажать в фури, які їдуть в естонський порт Сілламяе, а звідти поромом пливуть в Усть-Лугу, де і відбувається розмитнення .
«Компанія - під різними вивісками - працює з початку нульових, у 2010 році ввозила в Росію до тисячі фур на місяць, зараз, після стрибка курсу і падіння імпорту, 150-200 машин», - говорить колишній співробітник ULS, що попросив про анонімність.

РБК вдалося ознайомитися з декількома сотнями транзитних декларацій, поданих на естонську митницю на вантаж, що перевозиться транспортом ULS в 2012-2015 роках. Йдеться про одяг, взуття, шубах, електроніці та повсякденних товарах турецького, китайського та італійського походження. Відправником товару виступали різні офшори, один з одержувачів - пітерська фірма «Промкомплектімпорт», що належала Кузьміну і Хавронову (зараз вона ліквідована). У 2014 і 2015 роках товар на загальну суму $ 24 млн, описаний майже в 200 деклараціях, був направлений російським компаніям «Крона» (ІПН 7804492052), «Гермес» (ІПН 7810509386) та «ТК Инкар» (ІПН 7804492098). Однак перші два номери не зареєстровані в Єдиному реєстрі юросіб, тобто таких фірм ніколи не існувало. Третя (компанія з таким ІПН насправді називалася «Артрейд») була ліквідована 14 січня 2014 року.
«Якби мова йшла про одну-двох деклараціях, можна було припустити банальну помилку в ІПН. Але якщо це масове явище, ймовірно, використовувалася якась нелегальна схема », - міркує фінансовий директор BMS Law Firm Юрій Степанов. Старший юрист Herbert Smith Freehills Сергій Єрьомін нагадує, що неіснуюча компанія не може заплатити мито. Можливе пояснення, продовжує юрист, в тому, що даний вантаж був ввезений в Росію на адресу інших фірм, тобто перед перетином кордону супровідні документи змінилися.
У Федеральній митній службі повідомили, що недобросовісні учасники зовнішньоекономічної діяльності організовують незаконні схеми ввезення товару на територію Митного союзу, виготовляючи і підміняючи товаросупровідні та експортні документи. Головне управління по боротьбі з контрабандою ФТС здійснює заходи щодо припинення цієї діяльності і встановлення всіх причетних осіб.
РБК також попросив ФТС повідомити, який товар був ввезений в Росію на зазначених в транзитних деклараціях автомобілях в позначені дати (це єдиний спосіб відстежити підміну документів). Однак в митниці визнали, що така інформація «носить обмежений характер і не може спрямовуватися в комерційні організації».
Співвласник ULS Ігор льоха підкреслив, що його компанія лише надає транспорт і не має відношення до відправників і одержувачів вантажу: «Ми граємо роль таксі і не більше того». Поставки для «Промкомплектімпорта», підкреслює льоха, представляли собою «абсолютно прозорий і білий бізнес», а про поставки на адресу неіснуючих фірм бізнесменові нічого не відомо.
Колишній співробітник ULS каже, що в 150-200 фурах, щомісяця ввозяться компанією в Росії, половину становить турецька товар, 30% - китайський, 20% - європейський. Річна вартість поставок, згідно з його розрахунками, перевищує $ 2 млрд.


дах


Колишній співробітник ULS передбачає, що заступництво групі могли надавати оперативник Головного управління по боротьбі з контрабандою (губки) ФТС Росії Павло Смолярчук і начальник 7-го відділу (курирує митницю) управління «К» СЕБ ФСБ Вадим Уваров. Управління «К» входить до складу Служби економічної безпеки (СЕБ) ФСБ. Спочатку воно займалося кредитно-фінансову сферу, але після реорганізації в структуру «К» увійшло управління «Н», відповідальне за боротьбу з контрабандою і наркоторгівлею. Саме тому «К» зараз курирує і митницю. Крім того, в СЕБ входить управління, яке контролює промисловість ( «П»), транспорт ( «Т»), а також роботу МВС, Мін'юсту та МНС ( «М»). На підтвердження цих слів джерело, близьке ФСБ (про її ролі нижче), надав електронну переписку, яку представники ULS нібито вели з Смолярчук і Уваровим. У ФСБ ці листи передав Дмитро Нестеренко, колишній партнер співвласників ULS по ряду проектів.
Один з учасників пише з адреси Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. У вас повинен бути включений JavaScript для перегляду. . Він називає своїм працівником якогось Марчукова (гендиректора компанії "УЛС-Брокер» звуть Олексій Марчуків), а однією зі своїх компаній - «Промкомплектімпорт» (належала Хавронову і Кузьміну). Інший адресат, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. У вас повинен бути включений JavaScript для перегляду. , Як видно з листів, працює в митних органах і одружений на Оксані Смолярчук.
Володар адреси Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. У вас повинен бути включений JavaScript для перегляду. попереджає Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. У вас повинен бути включений JavaScript для перегляду. про прийдешні виїзних перевірках на кінгісеппской (в зоні її відповідальності знаходиться порт Усть-Луга ) І Балтійської митницях, ділиться інший внутриведомственной інформацією. А Ця ​​адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. У вас повинен бути включений JavaScript для перегляду. (Нібито Вадим Уваров з ФСБ) повідомляє Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. У вас повинен бути включений JavaScript для перегляду. , Які з його фірм краще тимчасово не використовувати, щоб не потрапити в зону ризику по внутрішніх баз правоохоронних органів. «Мудрі аналітики рекомендують - [компанії] караван і БТС - в стійло до хороших часів», - пише Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. У вас повинен бути включений JavaScript для перегляду. . Крім того, він допомагає вирішити проблему з уже почалася перевіркою правоохоронців фірми «Промкомплектімпорт».
Ігор льоха сказл, що адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. У вас повинен бути включений JavaScript для перегляду. не належить нікому зі співробітників ULS. Бізнесмен припускає, що Дмитро Нестеренко сфабрикував дану переписку, бажаючи помститися власникам компанії.


усунення конкурента


У ніч на 29 вересня 2015 року на трасі між Мурманськом та Санкт-Петербургом слідчі за підтримки СОБР затримали пітерського бізнесмена, власника бутіка Cartier і транспортної фірми «Логис-Транс» Дмитра Зарубіна. Підприємця і десять чоловік з його оточення звинувачують в організації контрабандних поставок одягу і техніки з Фінляндії за схемою «перевантаження», що стала причиною несплати митних платежів на 460 млн руб.


У свою черга, бізнесмен передавши через адвокатів, що ні ВІН, ні его співробітнікі НЕ займаюсь митним декларування товару. Як пріпускає Зарубін, Справжня причина его Арешт - конкуренція з ULS и бажання співвласніків цієї компании «відавіті его з ринку». Як уточнює джерело в оточенні Зарубіна, господарям ULS не личить, что бізнесмен возити з Фінляндії товар турецького походження: нібіто смороду Хотіли монополізуваті логістіку и митне оформлення такой продукції.
В основу крімінальної справи ліг рапорт оперативника Губка ФТС Павла Смолярчука. Ранее ВІН Вже намагався зловити Зарубіна на схемі «перевантаження». У листопаді 2014 року фура Близько бізнесменові компании перетнула фінляндської-російський кордон в пункті пропуску «Торфяновка» и попрямував на митний пост «Янінскій», но по дорозі згорнула в промзону «Муріно» нібіто через несправність. Раптово там з'явилася поліція і співробітники ФМС, в тому числі Павло Смолярчук. Однак тоді жодних порушень не знайшли.
Зарубіна і його оточення - крім несплати митних платежів - звинувачують в організації злочинного співтовариства (ст.210 КК РФ). Це на відміну від «контрабандної статті» дозволяє тримати їх під вартою. Затримані вже десять місяців сидять в СІЗО, в тому числі сестра Зарубіна, мати шестимісячної дитини на момент арешту.
В електронному листуванні, оприлюдненої Нестеренко, згадується якийсь ДЗ, він же Заруба. Володар адреси Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. У вас повинен буті включень JavaScript для перегляду. (Імовірно, Павло Смолярчук) висловлює незадоволення, що ця людина «потягнув через фінку» частина чужого потоку шуб і дорогого одягу. Співрозмовники обговорюють можливі зв'язки ДЗ в правоохоронних органах. У листі від 1 квітня 2015 року Цей електронна адреса захищена від спам-ботів. У вас повинен буті включень JavaScript для перегляду. повідомляє про плани працювати по Заруба.


Бій з тінню


Контрабанда дає імпортерам можливість знизити витрати в півтора-два рази при ввезенні турецьких товарів і в кілька разів при поставках з Європи, випливає з розрахунків двох митних брокерів з Санкт-Петербурга. «Головна причина популярності нелегальних схем - загороджувально високі мита на товари легкої промисловості, - міркує один з них. - Офіційно це робиться для підтримки вітчизняного виробництва, а за фактом лише годує широкий шар корумпованих чиновників і правоохоронців ».
Іншою причиною поширення контрабанди є відсутність єдиної бази у митної та податкової служб. Це дозволяє ввезеним цеглин або черепиці зникати в нікуди, а ширвжитку з'являтися на балансі імпортерів з нізвідки.
Керівник Центру підтримки ЗЕД Галина Баландіна, генерал-майор митної служби у відставці, згодна з обома аргументами. «Мита на ввезення товарів легкої промисловості дійсно високі. Що стосується недоліків взаємодії податківців і митників, то можна згадати стару історію, коли номер декларації однієї легально завезеної партії товару вказувався різними фірмами в десятках рахунків-фактур, але це не привертало увагу податкових інспекторів », - говорить експерт.


взяття посередника

Жовтневого вечора чиновник управління Росреестра по Санкт-Петербургу Борис Авакян увійшов до холу фешенебельного готелю The St. Regis на Нікольській вулиці в центрі Москви. Пройшов в італійський ресторан, сів за столик, написав СМС спізнюється співрозмовнику - Вадиму Уварову з ФСБ. Через три хвилини той з'явився. Чоловіки повечеряли, попили кави і через півтори години розійшлися.
Після зустрічі Авакян написав заяву в Управління власної безпеки (УСБ) ФСБ. Він стверджує, що в ресторані мова пішла про бізнес-заступництві з боку Уварова ряду петербурзьких фірм, зайнятих митним оформленням. Співробітник ФСБ нібито просив за це $ 3 млн.

Через пару місяців, в середині грудня 2015 року, Борис Авакян лаунж-бар «Метрополь» під контролем УСБ ФСБ передав 2 млн руб. колишньому представнику ФТС в Фінляндії В'ячеславу Наумову. Останнього негайно ж затримали. А через два дні обшуки пройшли у Павла Смолярчука, звертало увагу інтернет-видання fontanka.ru. Станом на кінець червня поточного року по відношенню до Смолярчука і Уварова проводилися слідчі дії і оперативно-розшукові заходи, спрямовані на перевірку відомостей про їхню причетність до хабара Наумова, йдеться в офіційній відповіді за підписом слідчого з особливо важливих справ Головного слідчого управління СКР Олега Мартинова.
У прес-службі ФМС повідомили, що неодноразові перевірки щодо Павла Смолярчука не підтвердили факту службових порушень, зараз він продовжує виконувати свої обов'язки. У Центрі громадських зв'язків ФСБ не відповіли на запит з приводу Вадима Уварова. Борис Авакян не став коментувати свою роль в цій історії, пославшись на таємницю слідства.


Чи не розійшлися по кутках


Усередині УСБ справою Наумова займається Шоста служба - одна з найбільш засекречених структур ФСБ. Вона відзначилася в супроводі гучних арештів останнього часу - губернаторів Микити Білих, В'ячеслава Гайзера, Олександра Хорошавина, мера Владивостока Ігоря Пушкарьова.
Шоста служба була створена в 2008 році, вона налічує всього 35 співробітників, говорить джерело, близьке УСБ. «Це опричники, які працюють навіть не за ідею, а за погони, у них бездоганна репутація, жодного корупційного скандалу за весь час, - продовжує він. - Люди живуть на 200 тис. Руб. в місяць, їдять шпроти і кров'яну білоруську ковбасу, п'ють горілку і працюють цілодобово ». Зате вихідці з «шістки», за його словами, влаштовуються на теплі місця в держкорпорації і забезпечені до кінця життя.
Як пояснює той же джерело, контрабанда і затримання посередника з 2 млн руб. не рівень Шостий служби, яка займається посадовими особами, силовиками і контролем за бюджетними коштами. Але це справа зацікавило особістів, тому що їм важливий Вадим Уваров як представник ФСБ і його начальство.
Як пише «Росбалт», ще пару років тому Служба економічної безпеки ФСБ (туди входить і управління «К») і УСБ вважалися дружніми структурами - наприклад, вони разом розгромили впливове антикорупційне управління МВС, відправили за ґрати його начальника Дениса Сугробова та інших вищих офіцерів. Але потім почалося протистояння, співробітники СЕБ стали потрапляти в розробки особістів. За словами джерела агентства в спецслужбі, атмосфера загострилася влітку 2015 року, але потім сторони якось «розвели по кутах».
Заяви Авакяна проти Вадима Уварова виявилося дуже до речі, в УСБ зацікавилися і ULS, продовжує співрозмовник, близький до цього управління. Особісти вивчили листування, оприлюднену Нестеренко. В кінці травня в Усть-Лузі був затриманий вантаж, доставлений на поромі ULS, турецький одяг, задекларована як будматеріали. Зараз триває експертиза товару, справа на особистому контролі голови управління ФСБ по Санкт-Петербургу і Ленобласті Олександра Родіонова, говорить джерело, додаючи, що ініціатором затримання була Шоста служба УСБ.
Два співрозмовника РБК в ФСБ припускають, що однією з причин і виходу на пенсію начальника СЕБ Юрія Яковлєва, і відставки голови управління «К» генерал-майора Віктор Вороніна стала кримінальна справа, де фігурує Уваров, і оперативні дані по контрабандним потокам в Північно-Західному регіоні.
Таким чином, головним підсумком боротьби з контрабандою та її кришуванням стала перемога одного з кланів всередині ФСБ, резюмує джерело, близьке особистам.

Де посадки-то?
Ну і що?
Наскільки взагалі вигідна контрабанда?

Новости