Новини - Консультант Плюс, 1С, електронна звітність - Артікс



"Регіональний випуск (бюджетні організації розширений)" - нові інформаційні банки "Консультант Плюс"
У сімействі "Консультант Плюс" з'явилися нові інформаційні банки - "Регіональний випуск (бюджетні організації розширений)". Тут - "регіональний" слід читати, як московський, саратовський, башкирський і т.д. випуск. Тобто, по кожному російському регіону - свій випуск. В інформаційний банк входять документи відповідного регіонального випуску (бюджетні організації) і відповідного регіонального випуску (податки). А також всі змінюють і скасовують документи, відсутні в "Регіональному випуску (бюджетні організації)". Новий банк буде доступний ТІЛЬКИ в онлайн-комплектах, де був банк "Регіональний випуск (бюджетні організації)", наприклад, в "Консультант Бюджетні організації смарт-комплект Оптимальний" . Заміна відбудеться автоматично 13 червня, причому назва банку залишиться колишнім - "Регіональний випуск (бюджетні організації). Але кількість документів помітно збільшиться.


Правовий календар на 3-й квартал 2018 р вже в Консультант Плюс
В "Консультант Плюс" з'явився "Правовий календар на 3-й квартал 2018 року" . Кожна дата в цьому календарі містить інформацію про важливі події з законодавства РФ - вступ в силу якихось важливих документів, зміна правової норми і т.д. Нічого важливого не пройде мимо. Знайти календар можна після прийому поповнення від 8 червня в "Довідкової інформації" Консультант Плюс - підрозділ "Календарі". Відвідувачам сайту - бонус .


Графік роботи з 9 по 12 червня
9 червня - робочий день. Працює офіс, виходить поповнення для програм Консультант Плюс, доступний онлайн-діалог з програмної оболонки К +. З 10 по 12 червня офіс не працює. Поповнення для російських баз не буде. Поповнення для програм по законодавству Казахстану, Латвії та України - за стандартним графіком. Поповнення для баз по Білорусії замість 11 червня буде 9 червня. Форми замовлення і зворотного зв'язку на сайті працюють без вихідних. Зі святом!


Трудові питання, нові стандарти в звітності і бухобліку, прімененіt бюджетної класифікації по-новому, реформа пожежного нагляду - нові актуальні теми в Консультант Плюс
В "Консультант Плюс" з'явилися нові актуальні теми. "Нові вказівки про порядок застосування бюджетної класифікації - Мінфін розробив новий документ на заміну Вказівкам N 65н. Передбачається, що застосовувати його треба починаючи з бюджетів на 2019 рік. У нових вказівках скорегують опис і наповнення деяких доходів, витрат і джерел фінансування дефіцитів бюджетів. Розділу Косгеї зовсім не буде. Подробиці в матеріалі. "Проект стандарту бухобліку оренди для недержавного сектора - в матеріалі розглянуті найбільш суттєві нововведення. "Проект реформи пожежного нагляду: перевіряти будуть частіше, а категорії ризику підвищать - МНС планує суттєво змінити Положення про федеральному державному пожежному нагляді. Це відіб'ється майже на всіх компаніях. Про поправки читайте в новому матеріалі. "Мінфін затвердив стандарт про бюджетну інформації в звітності - в стандарті роз'яснено, що таке бюджетна інформація і як її розкривати. Застосовувати нововведення потрібно буде зі звітності 2020 року. Детальніше - в новому матеріалі. "Пленум ВС РФ дав нові роз'яснення з трудових питань - Пленум Верховного суду приділив увагу виникненню, оформлення і особливостям трудових відносин, а також процесуальних питань. Хоча акцент у Постанові зроблений на регулюванні роботи на мікропідприємствах і у фізосіб, багато висновків можуть стати в нагоді всім роботодавцям. У матеріалі відзначені ряд роз'яснень. Всі матеріали можна знайти в "Оглядах" Консультант Плюс - підрозділ "Актуальні теми". Відвідувачі сайту можуть вивчити огляди тут же, клікнувши по посиланнях в новини.


Термін скорочення працівника, питання по 223-ФЗ, облік невироблених активів, персональні дані і контрольовані угоди - нові актуальні теми в Консультант Плюс
У системах "Консультант Плюс" з'явилися нові актуальні теми. Перша тема - "Підходи судів до терміну скорочення працівника: вибираємо найбезпечніший" . При скороченні працівника організація нерідко стикається з проблемою, коли його скоротити: в день закінчення двомісячного терміну попередження про звільнення, на наступний день або пізніше. Судова практика з цього питання неоднозначна. Суди дотримуються трьох підходів. Про це - і матеріал. Друга тема - "Верховний Суд відповів на важливі питання замовників по 223-ФЗ" . Президія ВР РФ вперше затвердив огляд судової практики з питань застосування Закону N 223-ФЗ. У матеріалі розглянуті найбільш цікаві висновки з документа. Третя тема - "Організації держсектора будуть по-новому враховувати непроізведенние активи" . Мінфін розробив проект ФСБУ, який встановлює єдині вимоги до бухобліку невироблених активів і до розкриття в звітності інформації про них і результати операцій з ними. Про це і матеріал. Четверта тема - "Персональні дані: огляд судової практики" . У чому небезпека фотографій на пропусках, потрібно повідомити про обробку відомостей про претендентів, чи можна не уточнювати, кому оператор буде передавати персональні дані - свіжі висновки судів з цих питань читайте в цьому матеріалі. І ще одна тема - "ФНС скоригувала форму повідомлення про контрольованих операціях та порядок її заповнення" . Відомство направило наказ з уточненою формою повідомлення на реєстрацію в Мін'юст. Якщо документ пройде реєстрацію вдало, то за новою формою потрібно буде вперше відзвітувати в 2019 році. У документі безліч технічних і незначних змін. Наприклад, по-іншому пронумеровані поля, з'явилися нові штрих-коди, з титульного листа видалено поле для коду виду економічної діяльності. Але є і суттєві нововведення. Подробиці - в цьому матеріалі. Нові актуальні теми можна знайти в "Оглядах" Консультант Плюс - "Актуальні теми". Відвідувачі сайту можуть вивчити матеріал, клікнувши по посиланнях в новини.


Новости