Обман з обміном валюти в Лондоні.

Відгук невеликий-но можливо корисний для наших турістов.В серпні 2017 виявився в Лондоні в самостійну подорож по стране.Поездка пройшла дуже насичено і інтересно.Увіделі (був з сім'єю) майже всі основні міста Великобританії і навіть більше ... Все б добре- але осад як то кажуть залишився-ложка дьогтю в бочці з медом.

Коротше-мене кинули в обміннику в самому центрі Лондона-поруч з Мармурової аркою у Гайд-Парку на 523 Oxford St.Обменнік фірми Change Group London.Такой розводки у мене не було з 90-х років, коли мені на Апрашкі в Пітері підсунули замість 20 доларів за все 1.С першого погляду обмінник виглядає досить пристойно-як і по всьому світу аналогічние.Курси вісят.Особо виділяється напис -комісію 0% .Що ще треба туристу щоб не відходячи від основних туристичних стежок поміняти свої грошики? У мене були євро А так як попереду була ще довга поїздка і готівка в Лондоні теж ока залась затребувана, то вирішено було поміняти 2000 евро.На сам курс особливо не дивився-думав як всюди-плюс-мінус трохи, час було дороже.Да і час роботи такого плану закладів і банків в Лондоні до 17-00 (максимум 19-00 ) обично.В загальному радісний я зробив обмін і прикинувши в думці біржові курси очікував отримати на руки 1800-1700 фунтів.

Що ж я побачив в результаті-1223,7 фунтов.Я спочатку навіть не зрозумів гумору-відійшов і став вважати, думав у мене щось з головою або показалось.Ан немає-мало того що я як лох неуважно глянув на сам курс (як-то розслабився) -це було плюс-мінус копійки-а конкретне кидалово-1 фунт = 1,386 євро (в цей час біржові котирування були 1 фунт = 1,1 евро.Не тільки до речі біржові-як виявилося в нормальних банках Лондона теж близько цього) .Так ще була комісія-3 фунта і плюс-верх нахабства знахабнілі обмінника-14,99% зверху від всієї суми обміну-типу за їхні послуги !!!. Разом а цій угоді я втратив з урахуванням нереального курсу і додаткових грабіжницьких поборів близько 600 фунтів (2000: 1,1 = 1800 фунтів-1223,7 фунтів = 594 фунта).

Разом  а цій угоді я втратив з урахуванням нереального курсу і додаткових грабіжницьких поборів близько 600 фунтів (2000: 1,1 = 1800 фунтів-1223,7 фунтів = 594 фунта)

Я був в шоці-таку ж приблизно суму я заплатив за переліт туди-назад на 3-х чоловік .Я повернувся до касира і зажадав анулювати угоду-на що мені було вказано на напис-обмін назад не проводиться. і типу читай уважно-на табличці формату А4-в самому низу під зірочкою мікро шрифтом написано про всіх комісіях.

і типу читай уважно-на табличці формату А4-в самому низу під зірочкою мікро шрифтом написано про всіх комісіях

Якщо щось не подобається пишіть на сайт обменніка.Ні лайка ні вмовляння ні до чого не привели.

Я вирішив все-таки написати в цю компанію щоб мені повернули мої євро обратно.Как не дивно мені відповіли через пару дней.Сначала робили вигляд що не розуміють про що це я-типу працюють так завжди і все у них на очах-сам дурень. потім я пригрозив поліцією-вони запропонували мені 30 фунтів компенсації-я природно отказался.Мне б навіть дістатися до них в Лондоні напевно варто було б дороже.На цьому листування закінчилося.

Я написав заяву в електронному вигляді на сайт поліції по мошеннічеству.Ответа поки не отримав (хоча сайт поліції обіцяв відповідь протягом 28 днів-а вже пройшло більше набагато) .В гіршому випадку справу закрили-так як формально обмінник ніби все пише на своїх дошках , але фактично це голімий обман споживача (в стилі наших банків зорі масового кредитування-де так само дрібним шрифтом щось було нібито написано) .В кращому, сподіваюся все-таки їм організували якісь проблеми і проверкі.Я ще спробую написати в контрольні організації, якщо знайду тако Перші-нехай хоча б нерви їм потріпають, та перевірками мучитимуть.

Тому моя порада туристам в Лондоні-не міняйте там гроші це дуже невигідне предпріятіе.А якщо вирішили щось запитаєте за фактом скільки отримаєте за свої гроші на руки, не проводячи операції (або можна проексперементіровать на мінімальній сумі-не так шкода буде).

А так користуйтеся картою-приймають практично скрізь (хоча є місця де тільки готівка) .Беріте з собою хоча б дві карти-у мене одна зламалася-довелося користуватися второй.І кеш в Британії знімайте з банкоматів-де написано 0 комісії-там комісію бере тільки ваш банк-у мене вона була 1% від суми зняття (причому по хорошому досить курсу) -це реально не багато в порівнянні з курсовою різницею обменніков.Я так і робив потім в інших містах-дуже зручно і банкомати 24 години працюють.

PSтакого від Лондона я не очікував в принципі! Де завгодно, тільки не фінансової столиці світу! Скрізь був напоготові-а тут дав маху!

Що ще треба туристу щоб не відходячи від основних туристичних стежок поміняти свої грошики?

Новости