Одеським парашутистам не дають стрибати

  1. Орфографічна помилка в тексті:

22 червня 2010, 19:37 Переглядів:

Фото www.kolomensky.com.

Найстаріший аероклуб країни - "Одеса" - скаржиться на те, що не може повноцінно розпочати парашутний сезон через дії держкомпанії "Украерорух" і Державіаадміністрації України (підрозділ Мінтрансу), проклали повітряні коридори цивільної авіації прямо над аеродромом "Одеса-Лиман" (Гідропорт ), на якому базуються літаки клубу. Тепер, розповів нам президент "Одеси" Костянтин Оборін, спортивні повітряні судна не можуть підніматися вище 200 метрів, що робить неможливим стрибки з парашутом. "Коридори вони пересунули на 3 км ще в 2004 році, але до цього року дивилися крізь пальці на наші польоти. Зараз же заборона почав діяти по-справжньому, і нам доводиться боротися. Справа в тому, що згідно Повітряному Кодексу та інших законодавчих актів , такі зміни повинні узгоджуватися з усіма користувачами повітряного простору, і з нами в тому числі. Але цього не було ", - каже Оборін.

У прес-службі Мінтрансу нам пояснили, що рішення про перенесення коридорів приймалося, коли аеродром не функціонувала. Потім аероклуб стрибав, попередньо погоджуючи вильоти з аеропортом "Одеса". Зараз він теж може надходити таким чином, але не хоче, мотивуючи це тим, що для легкої спортивної авіації з минулого року спрощено режим польотів (від пілотів потрібно тільки повідомити про час старту і маршруті). "Ми пропонували ряд компромісних варіантів, зокрема, трохи пересунути коридори, але аероклуб вимагає повернути їх назад, де вони були до 2004 року, що неможливо. Зрозумійте, по пріоритетність польотів приватних літаків знаходиться на 18-му місці. Не можна ж переносити маршрути цивільної авіації через спортсменів. Це суперечить і здоровому глузду, і законам ", - сказав співробітник прес-служби.

Можливо, жорстка позиція Костянтина Оборина пов'язана з тим, що у "Одеса-Лиман" в Одеській області є конкуренти - аеродроми в селі Кремидівка Комінтернівського району (почав діяти в цьому році) і на території колишньої військової бази в селі Лиманське Роздільнянського району. Інструктор парашутного спорту Артур Карпов стверджує, що в порівнянні з Гідропорт ці майданчики мають ряд недоліків: по-перше, вони далі від Одеси, по-друге, у них нижче "стелю" (2,5 тис. М проти 4,5 тис. ); по-третє, там майже немає додаткового сервісу. Однак святе місце порожнім не буває, і в даний час більшість одеських організацій спортсменів-парашутистів перемістилися в Кремидовка, орендуючи літаки у тамтешнього аероклубу "Віраж". А клуб "Одеса" зазнає збитків.

Відзначимо, що стрибок з парашутом для новачка обходиться в 350 грн., Де 250 грн. варто власне стрибок, а 100 - навчання.

Олег Константинов

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Одеським парашутистам не дають стрибати". інші Новини Одеси дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

Новости