Одні за всіх. Активісти "Газпром нафтохім Салавата" вийшли на поодинокі пікети


Перед прохідною ВАТ Газпром нафтохім Салават 10 листопада пройшли поодинокі пікети Перед прохідною ВАТ "Газпром нафтохім Салават" 10 листопада пройшли поодинокі пікети. Заступник голови профкому ВАТ "Салаватнефтеоргсинтез" Олексій Мірошниченко (на фото) і член профкому Юрій Сушко протягом години стояли з плакатами "Газпром, прийми заходи щодо усунення тиску на Росхімпрофсоюз в ДПС!"

Один з активістів працює товарним оператором, другий - машиністом. Обидва почали відстоювати права членів своєї профспілки, і тепер їх звільняють: Мірошниченко і двом іншим членам профкому вже вручили повідомлення про скорочення, а Сушко, за словами колег, підводять під звільнення за статтею. На нього вже повісили одне надумане дисциплінарне стягнення про порушення техніки безпеки.

Нагадаємо, все почалося з того, що керівництво нафтохімічної компанії в минулому році створило Профспілка № 1, куди всіма правдами і неправдами намагається перетягнути працівників з Росхімпрофсоюза.

- Тиснуть на кожного члена профспілки, не кажучи вже про членів профкому. Викликають і кажуть: "У тебе дружина де - в" двадцятці "працює? (20-я міська лікарня Салавата.) Так ось, якщо ти в найкоротші терміни не виходиш з - Тиснуть на кожного члена профспілки, не кажучи вже про членів профкому Росхімпрофсоюза, то вона там працювати не буде ", - розповідає предпрофкома" Салаватнефтеоргсинтез "Володимир Морозов. - технічному директору було дано вказівку: "Якщо не виведеш з Росхімпрофсоюза протягом двох тижнів робочих на заводі" Мономер "(структурний підрозділ підприємства), то у тебе буде невідповідність займаній посаді".


Більш того, побоювання профкому Росхімпрофсоюза виправдалися: через півроку завод перейде з п'яти- на четирехбрігадний графік роботи. Це означає, що частина працівників звільнять, а що залишилися будуть відпрацьовувати Дванадцятигодинний зміни.

- На заводі "Мономер" працює близько півтори тисячі осіб, скорочення поки торкнулося приблизно десяти, з них четверо - члени нашої профспілки, - розповідає останні новини Олексій Мірошниченко.

Але і це не все. Місяць тому голова Профспілки № 1 став начальником управління з охорони праці та промислової безпеки компанії. Тобто атестацію робочих місць буде проводити він сам, і сам же буде погоджувати її результати з правлінням. У Росхімпрофсоюзе впевнені: найближчим часом скасують компенсацію за шкідливі умови праці.

Зараз в судовому порядку оскаржуються незаконні дії нинішніх керівників Профспілки № 1 щодо первинної профорганізації ВАТ "Салаватнефтеоргсинтез" і накази роботодавця про застосування дисциплінарних стягнень щодо членів профспілки.

Крім того, Росхімпрофсоюз підготував і направив скарги в Держінспекцію праці Республіки Башкортостан щодо порушення прав профспілкової організації, невиконання вимог трудового законодавства та умов колдоговору і незаконність видання ряду локальних нормативних актів. Також профспілка звернулася до уповноваженого з прав людини в РФ.

Росхімпрофсоюз і газета "Солідарність" продовжують кампанію підтримки. Уже надійшло близько 350 листів більш ніж від 270 організацій як з Росії, так і з-за кордону.
Джерело - газета "Солідарність" http://www.solidarnost.org/articles/articles_2586.html


14 листопада 2013 року
Викликають і кажуть: "У тебе дружина де - в" двадцятці "працює?

Новости