Офіційні продажі iPhone SE вже стартували: короткий огляд новинки від Apple

За півроку до офіційної презентації довгоочікуваного iPhone 7 відбулося не менше значуща подія - вихід найпотужнішого 4-дюймового гаджета iPhone SE. Новий айфон орієнтований на шанувальників популярної моделі 5S: гаджет зберіг форм-фактор попередника, отримавши просунуту начинку пристрою 6S.

Компанія Apple представила новинку - iPhone SE - 21 березень 2016 року разом з iPad Pro 9.7. Продажі айфона стартували 31 березня, але поки не в усіх країнах. Українські покупці зможуть оцінити переваги поліпшеної версії п'ятого айфона вже в травні. Вартість моделі залежить від обсягу вбудованої пам'яті - 399 доларів США за пристрій з 16 ГБ, і 499 доларів США за варіант з 64 ГБ.

Компактна альтернатива шостому айфону

З моменту виходу 4-дюймового iPhone 5S пройшло вже три роки - чималий термін, за який встигло з'явитися кілька моделей шостого покоління, включаючи iPhone 6S. Але багато шанувальників п'ятої серії не поспішають міняти свої пристрої, адже новинки коштують майже втричі дорожче.

Виробник запропонував альтернативний варіант - більш потужний і просунутий iPhone SE в звичному 4-дюймовому форматі. Спеціальна версія (SE - Special Edition) перейняла багато характеристики флагмана 2015 року, при цьому вартість гаджета не перевищила ціни 5S.

iPhone SE - золота середина між 5S і 6S

Компактний 4-дюймовий айфон SE успадкував від моделі 5S монітор Retina з роздільною здатністю 1 136 х 640 крапок, 1,2-мегапіксельну селф-камеру і операційну систему iOS 9.3. Новинка має такий же розмір 123,8 x 58,6 x 7,6 мм і важить всього на 1 г більше - 113 м Гаджет доступний в чотирьох фірмових кольорах - до сірого, білого і золотого кольорів додався модний відтінок "рожеве золото".

Від айфона 6S новинці дістався потужний 64-розрядний процесор А9 з вбудованим співпроцесором руху М9. Двоядерний чіпсет з тактовою частотою 1,85 ГГц прийшов на зміну менш продуктивної чіпу А7 з частотою такту 1,3 ГГц. Сопроцессор взаємодіє з вбудованими датчиками (компас, акселерометр, гіроскоп), розширюючи можливості сучасних фітнес-додатків. Швидкодію ігор забезпечується інтегрованою 6-ядерної відеокартою PowerVR GT7600.

Зміни торкнулися роздільної здатності і функціональних можливостей основної камери (12 Мп замість 8 Мп). Тилова камера iSight з діафрагмою f / 2.2, спалахом RetinaFlash і фазовим автофокусом дозволяє знімати відео 4K, робити фото в режимі Live Photos і записувати ролики в режимі Slo-mo зі швидкістю 240 кадрів в секунду (дозвіл 720р).

Новий айфон SE отримав модулі Bluetooth 4.2 і Wi-Fi (IEEE 802.11a / b / g / n / ac). Модель оснащена технологією NFC, яка дозволяє здійснювати платежі за допомогою сервісу Apple Pay. За безпеку відповідає сканер відбитків пальців.

Слідкуйте за новинами разом з інтернет-магазином "Фокстрот", щоб не пропустити появи у продажу Apple iPhone SE.

Новости