Офіційний і "сірий" iPhone 7 в Україні: в чому різниця і який купувати?

В Україні iPhone 7 продається з 21 жовтня - через офіційних дилерів. І неофіційних теж. У чому користь «офіційності», якщо «сірий» iPhone коштує дешевше?

У чому користь «офіційності», якщо «сірий» iPhone коштує дешевше

Рекомендована ціна «сімки» - від 23 499 гривень за модель з 32 ГБ пам'яті. але на сайті price.ua можна знайти iPhone 7 і дешевше - від 19 950 гривень за ті ж 32 ГБ.

Ціни у офіційних дилерів завжди вище, будь то iPhone 7 або MacBook. Чи не тому що «нажитися хочуть», а тому що вартість продукції Apple на українському ринку регулюється, в тому числі, компанією Apple.

Від офіційно ввезених iPhone 7 добре державі, якій свою частку, і покупцеві, на «офіційний» айфон якого поширюється горезвісна міжнародна гарантія Apple.

Триває вона рівно рік, і в разі поломки вам або повинні зробити безкоштовний ремонт, або замінити несправний iPhone 7 новеньким. У США і Європі, наприклад, гарантійне обслуговування здійснюється в Apple Store. В Україні Apple Store немає, зате є сервісні центри при офіційних дилерів.

«Сірі» iPhone 7 теж продаються з гарантією, але її часто надають від імені магазину, а значить, і лагодити айфон будуть ваші продавці, а не акредитовані Apple майстра.

Є і така прикмета: ціна нижче - значить, це refurbished. «Refurbished» означає, що хтось вже користувався цим апаратом, той зламався і був відправлений на лагодження на завод Apple. Після - пройшов тести, був визнаний придатним і повернувся на ринок (звідси - занижений цінник).

Для перевірки REF-айфонів є свої методи, але навіть «відновлених» iPhone SE ще немає на ринку (SE вже в продажу з березня). Що й казати про вересневому iPhone 7.

Тобто, ціна нижче «рекомендованої», швидше за все, означає, що смартфон ввезений в країну манівцями. З ним все добре - це типовий iPhone 7 звідки-небудь зі Штатів і відрізняє його від смартфона для нашого ринку тільки ціна, гарантія Apple і нестандартний штекер (сумлінну торговець в таких випадках пропонує або докупити, або мовчки кладе в пакет поставки перехідник). Українська / російська мови в iPhone 7 передбачені за замовчуванням, незалежно від того, де його купили спочатку.

З одного боку, «цей iPhone 7 дорожче, зате з офіційною гарантією, і перед державою не соромно». А з іншого, «4 тисячі гривень не зайві, і я з айфоном буду акуратно, відразу куплю чохол». Ви до якого варіанту більше розташовані?

У чому користь «офіційності», якщо «сірий» iPhone коштує дешевше?
Ви до якого варіанту більше розташовані?

Новости