Офіційний сайт Постійного Комітету Союзної держави

Держсекретар Союзної держави і Міністр закордонних справ Білорусі зустрілися в Мінську

Россільгоспнагляд на цьому тижні перевірить справжність сертифікатів Тунісу на поставку в Росію овочів і фруктів через Білорусь. Про це повідомляє прес-служба контролюючого відомства.

Росспоживнагляд не вилучає українську і білоруську сіль з продажу, хоча перевірки її якості були посилені ще в грудні, повідомили РІА Новини в прес-службі відомства.

Росспоживнагляд не вилучає українську і білоруську сіль з продажу, хоча перевірки її якості були посилені ще в грудні, повідомили   РІА Новини   в прес-службі відомства

24 квітня відбулося урочисте підписання Угоди між Постійним комітетом Союзної держави і Урядом Республіки Дагестан про співпрацю в сфері торгово-економічного, науково-технічного і культурного розвитку інтеграційних процесів. Угоду підписали Державний секретар Союзної держави Григорій Рапота і Глава Республіки Дагестан Рамазан Абдулатипов.

Угоду підписали Державний секретар Союзної держави Григорій Рапота і Глава Республіки Дагестан Рамазан Абдулатипов

19 березня 2014 року в Постійному комітеті відбулося засідання, присвячене підготовці до урочистого святкування Дня єднання народів Білорусі та Росії, яке відбудеться 2 квітня.

19 березня 2014 року в Постійному комітеті відбулося засідання, присвячене підготовці до урочистого святкування Дня єднання народів Білорусі та Росії, яке відбудеться 2 квітня

25 лютого в Постійному комітеті Союзної держави відбулася нарада «Про заходи Союзної держави з організації лікування та оздоровлення дітей з районів Білорусі та Росії, які постраждали від катастрофи на Чорнобильській АЕС, і санітарно-курортного лікування ветеранів та інвалідів Великої Вітчизняної війни».

25 лютого в Постійному комітеті Союзної держави відбулася нарада «Про заходи Союзної держави з організації лікування та оздоровлення дітей з районів Білорусі та Росії, які постраждали від катастрофи на Чорнобильській АЕС, і санітарно-курортного лікування ветеранів та інвалідів Великої Вітчизняної війни»

20 лютого 2014 року в Постійному комітеті Союзної держави під головуванням Державного секретаря Союзної держави Г.А. Рапоти відбулася нарада з розгляду питань в сферах безпеки, правоохоронної діяльності, оборони, оборонно-промислового та військово-технічного співробітництва. У нараді взяли участь представники міністерств-державних замовників програм СГ.

У нараді взяли участь представники міністерств-державних замовників програм СГ

Державному діячеві, політику, досвідченого професіонала - Державному секретарю Союзної держави Григорію Олексійовичу Рапота - виповнилося 70 років.

Указом Президента Російської Федерації Володимира Путіна за великий внесок в зміцнення і розвиток Союзної держави і розширення російсько-білоруського співробітництва Григорій Олексійович Рапота нагороджений орденом «За заслуги перед Вітчизною» III ступеня.

У цей знаменний день Григорія Олексійовича від щирого серця привітали глави держав і урядів двох країн, керівники органів законодавчої влади, представники центральних органів виконавчої влади. У привітаннях Президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка і Президента Російської Федерації Володимира Путіна йдеться:

У привітаннях Президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка і Президента Російської Федерації Володимира Путіна   йдеться:

У Москві пройшло чергове засідання Вищої державної ради (ВГС) Союзної держави Білорусі і Росії. Крім глав держав в ньому брали участь керівники урядів, міністерств і відомств двох країн. У засіданні взяв участь Державний секретар Союзної держави Г.А.Рапота.

Рапота

У Москві відбулася сорок п'ята сесія Парламентських зборів Союзної держави Білорусі і Росії. Основним питанням сесії стало прийняття бюджету Союзної держави на 2014 рік. Парламентська збори затвердили проект бюджету з доходами і витратами в сумі 4,872 млрд. Російських рублів.

Російських рублів

13 грудня прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв і прем'єр-міністр Білорусі Михайло Мясникович взяли участь в засіданні Ради міністрів Союзної держави, присвячене планам співпраці двох країн на 2014 рік і перспективу. Воно передує засідання Вищої Ради Союзу Росії і Білорусі.

Воно передує засідання Вищої Ради Союзу Росії і Білорусі

У Москві пройшов Суспільно-науковий форум на тему: «Перша світова війна в контексті сучасної світової політики». У масштабному форумі, організованому Постійним комітетом Союзної держави і Російським військово-історичним товариством, взяли участь політики, історики, письменники з Росії та Білорусі.

У масштабному форумі, організованому Постійним комітетом Союзної держави і Російським військово-історичним товариством, взяли участь політики, історики, письменники з Росії та Білорусі

У Москві пройшов експертно-медійний форум-семінар «Інформаційний образ Союзної держави», організований Постійним комітетом Союзної держави Білорусі і Росії. Його учасники обговорювали актуальні питання інформзабезпечення діяльності Союзної держави.

Його учасники обговорювали актуальні питання інформзабезпечення діяльності Союзної держави

Завершився черговий прес-тур в Білорусь понад 80 журналістів практично з усіх регіонів Росії. Завдяки сприянню Постійного комітету Союзної держави, Національного прес-центру і білоруських місцевих органів влади такі масштабні заходи стали традиційними.

Завдяки сприянню Постійного комітету Союзної держави, Національного прес-центру і білоруських місцевих органів влади такі масштабні заходи стали традиційними

У Смоленську пройшли святкові заходи на честь 1150-річчя міста і 70-річчя визволення Смоленщини від німецько-фашистських загарбників, в яких взяли участь заступник Голови уряду РФ Д.Н.Козак, повноважний представник Президента РФ в ЦФО А.Д.Беглов, Державний секретар Союзної держави Г.А.Рапота.

Рапота

Стенд Республіки Білорусь на виставці відвідали глава Федерального агентства по друку і масовим комунікаціям М.В.Сеславінскій, заступник Державного секретаря - член Постійного Комітету Союзної держави І.М.Бамбіза, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь в Російській Федерації І.В.Петрішенко.

Петрішенко

У підмосковному Жуковському відкрився міжнародний авіаційно-космічний салон МАКС-2013. На ньому побував прем'єр-міністр РФ Д. А. Медведєв і представники ряду російських міністерств. Салон відвідали також Державний секретар Союзної держави Білорусі і Росії Г.А.Рапота, заступник Державного секретаря - член Постійного Комітету СГ А.А.Кубрін і представники Посткома.

Кубрін і представники Посткома

24 липня 2013 року в Москві відбулося чергове засідання Групи високого рівня Ради Міністрів Союзної держави Білорусі і Росії. Російську делегацію на засіданні очолив перший віце-прем'єр Ігор Шувалов, білоруську - голова правління ВАТ «Банк розвитку Республіки Білорусь» Сергій Румас.

Російську делегацію на засіданні очолив перший віце-прем'єр Ігор Шувалов, білоруську - голова правління ВАТ «Банк розвитку Республіки Білорусь» Сергій Румас

В рамках XXII Міжнародного фестивалю мистецтв «Слов'янський базар у Вітебську» відбувся День Союзної держави Білорусі і Росії.

Новости