ОГЕ з російської мови 2018

  1. Структура ОГЕ з російської мови
  2. шкала балів
  3. підготовка
  4. ОГЕ з російської мови у 2018 році
  5. Як здати ОГЕ з російської?

Російська мова - це обов'язковий предмет для здачі загального державного іспиту після 9-го класу

Російська мова - це обов'язковий предмет для здачі загального державного іспиту після 9-го класу. Він враховується при вступі до середньо-професійні установи - технікуми та коледжі.

Структура ОГЕ з російської мови

Іспит складається з 3-х частин, які в цілому складають 15 різнопланових завдань.

У першій частині всього 1 завдання, яке полягає в написання викладу з прочитаного тексту.

У другій частині 13 тестових питань, в яких потрібно вибрати одну правильну відповідь із запропонованих або написати короткий лист-відповідь.

Третій блок являє собою написання твору - аргументованого розгорнутої відповіді на питання.

шкала балів

Максимальна кількість первинних балів у ОГЕ з російської в 2018 році - 39. Для отримання оцінки "задовільно" (3) потрібно набрати від 15 балів, щоб написати роботу на "добре" - від 25 до 33 (за умови, що не менше 4 х балів учень отримав за грамотність), а отримати оцінку "відмінно" можна тільки якщо набрати від 34 до 39 (якщо з них, як мінімум, 6 за грамотність).

підготовка

Щорічно на початку року на офіційному сайті ФІПІ публікуються документи, затверджені Міністерством освіти РФ, в яких повідомляється про зміни і структурі іспиту. Також на сайті розміщується демоверсія роботи. Для того щоб підготуватися до ОГЕ з російської в повній мірі, потрібно ознайомитися зі списком тим, включених в іспит і критеріями оцінювання роботи.

ОГЕ з російської мови у 2018 році

У цьому навчальному році обіцяють появу усної частини. Про це повідомила міністр освіти Ольга Васильєва в своєму інтерв'ю державному телеканалу. На даний момент існує кілька варіантів проекту усної частини ОГЕ з російської мови, але до сих пір не ясно, який з них буде реалізований в дійсності.

У число завдань може бути включено виразне читання вголос, участь учнів у діалозі, переказ тексту або монологічне висловлювання на задану тематику. Поки не ясно, в який саме комбінації. Загальний час виконання завдань становитиме орієнтовно 15 хвилин на одну людину.

Учасники ОГЕ з російської мови 2018 виконувати усну частину за допомогою додаткового обладнання - комп'ютера, навушників і мікрофону, в той час як в аудиторії буде проводитися відеозйомка.

Як здати ОГЕ з російської?

Для того, щоб скласти іспит необхідно грамотно розподілити час на підготовку - приділити увагу не тільки твору і викладу, а й другої частини, так як на ОГЕ з російської найбільше помилок школярі роблять саме в ній. Після того, як ви розібрали всі завдання і відточили навички письма, необхідно закріпити свої знання з викладачем або шкільним учителем, адже тільки вони можуть звернути увагу на неочевидні помилки, які може допустити кожен учень.

Як здати ОГЕ з російської?

Новости