Огляд iPhone 5s

  1. Вміст коробки.
  2. Зовнішній вигляд.
  3. колір
  4. Функція Touch ID.
  5. Швидкість.
  6. камери
  7. енергоефективність
  8. Безумовно, новий!

Осінь 2012-го року ознаменувалася виходом iPhone 5 в кардинально новому, елегантному корпусі, який приємно здивував, мабуть, усіх користувачів подібних пристроїв

Осінь 2012-го року ознаменувалася виходом iPhone 5 в кардинально новому, елегантному корпусі, який приємно здивував, мабуть, усіх користувачів подібних пристроїв. Це стало воістину справжньою струсом. Ринок мобільних пристроїв по-справжньому переполошився, а конкуренти задумалися про те, як утриматися на плаву. Варто відзначити, що і 2013 рік став визначальним у цій сфері, адже купертіновци представили черговий шедевр власного виробництва.

Вміст коробки.

Як і всякий театр стартує свою роботу з костюмів, так і презентація iPhone починається з коробки. Вміст залишилося колишнім - EarPods в пластиковому чохлі, такий же USB-lighting кабель, зарядка на 5 Вт, скріпка, яку користувачі дізнаються ще з часів виходу першого айФону, керівництво по експлуатації, а також наклейки, на яких красується логотип Apple. Сама коробка кілька видозмінилася. Розмір залишився колишнім, однак зовнішній дизайн піддався коригуванню. Дизайнерська група компанії прийняла рішення повернути домінування білого кольору, так було з iPhone 4S.

Дизайнерська група компанії прийняла рішення повернути домінування білого кольору, так було з iPhone 4S

Фронтальна сторона виглядає, як у перших моделей - iPhone, iPhone 3G і iPhone 3GS

Верхня кришка прикрашена знімками iPhone анфас в сірому, золотистому, сріблястому кольорі, в залежності від того, якого кольору пристрій всередині. На фотознімку зображений айФон з включеним екраном. Даний знімок набагато логічніше, адже раніше користувачі насторожувалися, спостерігаючи вид «в перспективі» попередніх версій айФону на кришці коробки. Говорячи простіше - «Back to Basics». З боків коробка оформлена написами «iPhone 5s» і логотипом Apple, які виконані в такому ж кольорі (чорному, сріблястому або золотом), який має мобільний пристрій всередині. У комплексі, все виглядає досить елегантно і зі смаком.

Зовнішній вигляд.

iPhone 5s, який зовсім недавно з'явився в магазинах роздрібної продажу, вельми нагадує попередню модель. Практично всі, що в ньому є - дублює популярний iPhone 5. Розберемося у відмінностях, які при детальному розгляді, виявляються значними. Вага пристрою залишився незмінним, такі ж габарити, то ж відчуття моноліту, коли тримаєш в руці гаджет. Роз'єми і кнопки займають ті ж місця. Варто зазначити, однак, що творці подбали про те, щоб отвори під кнопки були виконані акуратніше. Згодом кнопки не будуть розбовтуватися, що, природно, не може не радувати. Раніше співробітники сервісних центрів отримували від своїх клієнтів питання, де запитували про природу походження деренчливого звуку усередині айФону в процесі струсу. Пояснення, яке отримували клієнти, було досить просте - кнопки, переміщаючись всередині своїх пазів, виробляли подібний звук. Найімовірніше, що працівникам компанії Apple не один раз ставили подібні питання, тому інженери компанії знайшли спосіб виправити ситуацію.

колір

колір

Тепер поговоримо про колір. iPhone 5s має подібний iPhone 5 «сріблястий білий» колір. Він залишився колишнім - такий же світлий металік алюмінію і скляні деталі молочного кольору. Що стосується чорного айфона, то тепер він іменується «космічний сірий» і схожий на вироби з титану. Колір істотно посвітлів і отримав елегантний металевий відблиск. Новий айФон виглядає цікаво і виграє на тлі торішнього чорного. Пристрій такого кольору сподобається шанувальникам серйозних гаджетів і зверне на себе увагу тих, хто не особливо любить траур.

Справжнім подарунком для шанувальників пристроїв компанії Apple став iPhone 5s золотого кольору. Новий пристрій настільки неординарно, що факт його існування просто не вкладається в голові.

Але всі сумніви розвіюються, як тільки ви підійдете до однієї з вітрин магазину і побачите «золотий» iPhone 5s. Він ідеально підійде тим, хто любить шикарну, розкішну і красиве життя!

Поговоримо про Touch ID трохи пізніше, а зараз розглянемо решту відмінності між iPhone 5s і iPhone 5. Перше, що кидається в очі ззаду - це подвійна спалах. Справа в тому, що сьома версія операційної системи iOS була оснащена утилітою-ліхтариком. Подвійна спалах зовсім не відповідає за те, щоб світ був яскравіше. Тільки один світлодіод працює. Подвійна спалах призначена для того, щоб робити якісні фотографії.

Зроблені за допомогою подвійної спалаху фотографії, насичені кольором і фарбами. Інженери домоглися такого за рахунок використання різних діодів. Один випромінює теплий колір, інший - холодний. При змішуванні виходить дивовижний ефект, гарна передача кольору і практично живі фотознімки. Нижче мова піде про спареної спалаху.

Варто відзначити, що інженери прибрали алюмінієвий ободок, який розташовувався навколо вічка камери iPhone 5 і дратував власників пристрою. Сенсор тепер захований за суцільним склом, що, звичайно ж, радує.

Видозмінилася також напис «iPhone», розташована під яблучком, що на задній частині корпусу. Зараз вона виглядає більш елегантно завдяки тонким лініях шрифту, виконаним відповідно до оформлення оновленої операційної системи. Все інше залишилося незмінним - ззаду і на торцях немає ніяких змін. Такі деталі як кнопка включення і виключення, лоток для SIM-карти, регулятор і відключення гучності не змінили місцерозташування.

Тут немає таких кардинальних відмінностей, як наприклад, було з iPhone 4 і 4s, де розташування кнопок відрізнялося аж до декількох міліметрів. Всі керуючі елементи і інтерфейс iPhone 5s дублюють те, що було у п'ятого айФону.

Якщо уважно дивитися на передню панель, то ви здивуєтеся змінам, які відбулися з кнопкою «Додому» під 4-хдюймрвим екраном. Ви побачите, що на кнопці немає квадрата із закругленими кутами, який був у всіх попередніх шести поколіннях смартфона.

Тепер сенсор, розташований на кнопці, зчитує відбитки пальців і направляє сигнали в основний процесор для розблокування мобільного пристрою або для підтвердження покупки в iTunes і App Store. Функціональні можливості на цьому поки закінчуються. Але, погодьтеся, це теж чимало.

Функція Touch ID.

Сенсор розпізнавання відбитків пальців iPhone 5s не є унікальним у своєму роді. Першою на це зважилася компанія Motorola. Однак через те, що смартфон Atrix 4G був сповнений помилок, власники хотіли скоріше відключити цю функцію або взагалі змінити пристрій.

В iPhone, безсумнівно, все по-іншому. Перше, на що варто звернути увагу - активація запиту короткого пароля для того, щоб розблокувати пристрій. Варто відзначити, що функція Touch ID не працює самостійно. Справа в тому, що вона повторює введення короткого пароля. Тільки після активації можна включити розблокування за допомогою відбитка пальця.

Відразу після включення відбувається калібрування, яка відніме у вас не більше хвилини. Ви можете витратити на це мінімум часу, якщо чітко знаєте послідовність. Однак, якщо ви все ж прямуєте вказівок айФону і виконуєте всі його прохання, то виходить рівно одна хвилина.

Touch ID може запам'ятати до 5 пальців або до 5 ділянок одного пальця. Наприклад, користувач може задати один з пальців і чотири - людей, яким він може довірити пристрій. Можете зобразити із себе одноосібника і задати 5 ділянок свого пальця. Адже, часом, не зовсім виходить натискати кнопку «Додому» одним місцем: один раз однією частиною подушки, інший - іншою частиною. Якщо ви задасте 5 фрагментів, то зведете до мінімуму кількість помилок в процесі розблокування пристрою. Або взагалі зведете нанівець.

Як тільки калібрування буде закінчена, перевірте, як все функціонує. Активний Touch ID, як вже описано вище, повторює введення короткого пароля в процесі розблокування пристрою. Тепер у вас є можливість, як в старі добрі часи, натиснути кнопку «Home» або «Power», провести пальцем по напису «Розблокуйте» і ввести пароль.

Весь перерахований процес забирає багато часу. Нова функція Touch ID передбачає виконання більш простих дій: натискання круглої кнопки «Додому», утримання пальця на ній деякий час, після чого користувач побачить розблокований айФон. Це ідеальне рішення для всіх, хто цінує інформацію, що зберігається в їх смартфонах. Крім того, ви будете економити масу часу, а ваше життя стане набагато простіше.

Для зчитування відбитку пальця, немає необхідності залишати кнопку. Крім того, якщо ви так зробите, то включиться голосове управління. Функція Touch ID досить проста і через якийсь час ви настільки звикаєте до неї, що перестаєте помічати як таку. Хоча спершу користувачі можуть відчувати тугу за романтикою слайдера, який не зазнавав змін з найпершої версії ос, що носила тоді назву iPhone OS.

Швидкість.

iPhone 5s є більш швидкісним в порівнянні з попередньою моделлю. Варто відзначити, що айФон швидкісний у всіх сферах. Перше, на що слід звернути увагу - тут використовується виключно новий блок зв'язку, що забезпечує володаря айФону високоякісним LTE в усіх точках світу. Всі американські оператори, а також велика частина європейських і азіатських підтримуються тут. Росія тепер теж в справі. На сьогоднішній день зв'язок 4-го покоління ще недоступна, але Білайн і Мегафон дали добро на забезпечення власників iPhone 5s високоякісним інтернетом.

Друге, що робить новий айфон таким привабливим - процесор А7. Висока швидкість була досягнута завдяки першій в світі 64-бітної архітектури. Звичайно ж, прототипи з'явилися вже давно, але першими, хто все ж таки зважився запровадити її в смартфон, стали працівники компанії Apple.

Так, новий айФон працює майже в 2 рази швидше в порівнянні з iPhone 5 і в 50 разів швидше, якщо порівнювати пристрій з найпершим iPhone. Неможливо уявити, що такий прогрес був досягнутий всього за 6 років.

Напевно немає потреби обговорювати швидкість роботи програм на процесорі А7, адже навіть такі великовагові гри як Infinity Blade III, а також XCOM: Enemy Unknown запускаються протягом декількох секунд, щодо роботи, то ніяких претензій у користувачів взагалі не виникає. Інтерфейс сучасної і ще не оптимізованої операційної системи iOS 7 плавний.

Свого часу iPhone 5 приписували кілька зауважень, а iPhone 5s пройшла повз них. Ця заслуга, безсумнівно, належить чіпу А7, який переклав на себе деякі повсякденні обов'язки допоміжного процесора М7. Тепер центральний чіп айФону не один. Продуктивність була збільшена завдяки помічнику, який відповідає за статистику і обчислення, пов'язані з акселерометром, гіроскопом і компасом.

камери

Очевидно, що збільшення потужності не залишило функціональні особливості основної камери в колишньому вигляді.

Перше, що кидається в очі - наявність нового режиму Burst, який раніше не був доступний жодному смартфону внаслідок їх повільності в порівнянні з 5s. Телефону достатньо однієї секунди для того, щоб зробити 10 кадрів, які в наслідок можна використовувати для альбому. Якщо вам не потрібна така кількість фотознімків, то виберіть один, який найбільше припаде до душі, інше просто видаліть. Burst mode ідеально підходить для зйомки в русі.

Друге нововведення - це Slo-mo Друге нововведення - це Slo-mo. Чи доводилося вам бачити записи спортсменів на фінішній прямій, коли до кінця незрозуміло, хто переможець? Коли судді знову і знову переглядають кожен кадр, встановлюючи, хто був першим зі спортсменів. Під час стандартної зйомки користувач не зможе домогтися такого, але коли камера може робити 120 кадрів в секунду, замість 30 звичайних - під час відтворення відеоряд здається уповільненим.

У колишні часи для запису подібного відео, користувачам потрібно було спеціальне обладнання. Сьогодні вам буде досить айФону.

Природно, камера не обмежиться тільки програмним оновленням - залишився максимальний дозвіл тепер поєднується з великим розміром пікселя (1.5μm проти 1.4μm) і збільшеною діафрагмою (f / 2.2 проти f / 2.4).

Подвійна спалах, що функціонує в режимі ліхтарика на 1/2, дозволяє робити фотографії в недостатньо освітлених місцях реалістичними і живими. Кольори виходять насиченими, а тіні глибокими. Такий ефект досягається не тільки за рахунок подвійної спалаху, але і завдяки змінам пікселя і діафрагми. Але, не варто применшувати роль спалаху, адже в сутінках або в темряві вона відіграє основну роль.

Фронтальна камера також зазнала деяких змін. Головні характеристики залишилися такими ж: 1.2 мегапікселя, а також здатність передавати 720p зображення. Відмінною особливістю фронтальної камери 5s є сенсор BSI, який навіть при поганій освітленості покаже вас співрозмовника в кращому світлі.

енергоефективність

Якщо брати в розрахунок швидкісні особливості і гарантований LTE, який планується на території Росії, може здатися, що акумулятора iPhone 5s буде вистачати всього на 3-4 години роботи. Поспішаємо спростувати цю думку. Стверджується, що користувачам з iPhone 5s буде доступно - 250 годин очікування, 10 годин голосового спілкування, а також 40 годин відтворення музики.

Дані відомості взяті з штучних тестів, які практично неможливо реалізувати в життя. Важко уявити собі, наприклад, розмова довжиною в 10 годин або 2 доби невпинної прослуховування музики.

Важко уявити собі, наприклад, розмова довжиною в 10 годин або 2 доби невпинної прослуховування музики

Повного заряду айФону досить для використання його в активному режимі протягом цілого дня або розслабленого, без дзвінків через 30-40 хвилин і невтомній гри в Angry Birds.

Безумовно, новий!

Хто б що не говорив, але в iPhone 5s дуже багато новинок в порівнянні з iPhone 5. Здається, що пристрій є точною копією попередника, але це далеко не так. Тут є - нова камера з її режимами, подвійний спалах, процесор і його помічник співпроцесор, функція Touch ID і оновлена ​​кнопка «Додому», операційна система iOS 7, яка вражає своєю швидкістю.

І не варто забувати, що пристрій почало виходити в двох нових кольорах. 5s є світ, повний можливостей і відкриває свої ворота тим, кому вистачить сміливості заволодіти ним.

Радимо почитати:

Поставте 5 зірок внизу статті, якщо подобається ця тема. Підписуйтесь на нас ВКонтакте , Facebook , Twitter , Instagram , YouTube , Telegram , Viber і Яндекс.Дзен .



Повернутися в початок статті Огляд iPhone 5s

Чи доводилося вам бачити записи спортсменів на фінішній прямій, коли до кінця незрозуміло, хто переможець?

Новости