Огляд Samsung Galaxy S7: революція чи робота над помилками?

Серія флагманських смартфонів Galaxy S від компанії Samsung от уже майже 5 років є одним з лідерів ринку мобільних пристроїв. Щоб підтримувати цю приємну для себе тенденцію, виробник кожен раз додає в новинку різні фішки, попутно, зрозуміло, покращуючи характеристики і потенціал всього пристрою. Але конкурувати з іншими представниками ринку з кожним днем ​​все складніше, і для того, щоб здивувати покупця чимось революційним, доводиться проробляти величезну роботу.

У минулому році корейський гігант кардинальним чином змінив дизайн пристрою і його складові, а як змінилася ситуація зараз? На це питання постараємося знайти відповіді в даному огляді.

Характеристики Samsung Galaxy S7:

  • ОС Android 6.0
  • Дисплей 5,1 '', 2560x1440, Super AMOLED, 577 PPI
  • Процесор Exynos 8890, 8 ядер
  • Відеочіп Mali-T880 MP12
  • ОЗУ 4 ГБ
  • ПЗУ 32 ГБ + слот microSD
  • Зв'язок 4G, 3G, Wi-Fi (802.11 b / g / n / ac), Bluetooth 4.2, GPS, NFC
  • Камери: задня 12 Мп, зйомка відео 3840x2160, фронтальна - 5 Мп;
  • Батарея 3000 мАг;
  • Габарити 14,2см * 6,96см * 7,9мм;
  • Вага 152г.

Особливості дизайну та ергономіки

Остання мода на великі розміри смартфонів торкнулася і флагманів. Galaxy S7 має помірну 5,1 '' дисплеєм, але при вдалій компоновці і габаритах пристрою відчувається дуже компактним і невеликим за розмірами девайсом. На відміну від свого старшого побратима (моделі з приставкою edge) загальна стилістика фронтальній панелі виконана в більш «плоскому», звичному дизайні. Закруглені краї і 2.5D ефект скла спостерігається лише на задній кришці.

5D ефект скла спостерігається лише на задній кришці

Серед основних ергономічних і візуальних поліпшень відзначимо вічко камери, який тепер майже не випирає з корпусу, більш спокійну колірну палітру, а так само матову сенсорну клавішу «додому», яка тепер втратила свою хромовую окантовку. Як і раніше в ній знаходиться «просунутий» сканер відбитків пальців. В цілому, загальна ергономіка апарату покращилася, що пішло на користь як візуального оформлення пристрою, так і його тактильним якостям.

Особливо хотілося б відзначити присутність водозащити, по стандарту IP 68, чому зрадіють багато користувачів, які цінують турботу з боку компанії і бажаючі проводити відео та фотозйомку під час купання.

Захистити і доповнити апарат допоможуть оригінальні аксесуари , Які в надлишку були представлені разом з Galaxy S7. Samsung в цьому році нарешті випустив чохол з натуральної шкіри і стильний чохол-акумулятор.

Дисплей і якість звуку

Samsung завжди вмів дивувати покупців великими і якісними екранами, і завжди був новатором в більшості застосовуваних рішень. Цього року виробник вирішив не відходити від загальних канонів попереднього покоління лінійки, і лише небагато чим підкоригував роботу екрану в своєму гаджеті. Як і раніше це все той же 5.1 дюймовий Super AMOLED дисплей з QuadHD дозволом, який по праву може називатися одним з кращих на ринку за показниками контрастності, кутів огляду і чіткості переданого зображення на дисплеї.

Фішка дисплея нової моделі - можливість переглядати дату, час і входять іконки повідомлень на екрані в активному режимі, при цьому майже не витрачаючи енергію пристрою.

Акустична система також не зазнала особливих змін. Динамік як і раніше гучний, чіткий, чутність абонентів через розмовний динамік хороша. Звук в навушниках повторює свого попередника, і відмінно справляється зі своїми завданнями.

Залізо, батарейка і автономність

Особливою рисою лінійки S-серії завжди було присутнє бажання виробника поставити в гаджет топове залізо. Samsung Galaxy S7 не є винятком. На ринки надійдуть версії з двома варіантами процесора: найпотужнішим чіпом від компанії Qualcomm - Snapdragon 820, і власним Exynos 8890 (8 ядерному чіпі виконаному по 16нм техпроцесу).

Повернулася на місце і підтримка карток пам'яті microSD, поєднана з другим слотом під сім-карти. Оперативної пам'яті в пристрої буде 4Гб, чого з запасом повинно вистачити на найближчі роки.

Останні стандарти Wi-Fi, блютуз 4.2 і 4G працюють на шалених швидкостях. Все відмінно і дуже швидко.

Батарея має ємність в 3000мА / ч і надасть користувачеві цілий день активної роботи пристрою, і 2-3 дня в режимі середнього навантаження. Функція швидкої зарядки і раніше на місці, а повна зарядка від кабелю відбудеться протягом 90 хвилин.

Покращення камери і процесу зйомки

Самсунг зробила ставку на поліпшення якості знімків і роботи камер при поганому освітленні, що дуже радує. Такий підхід з боку розробника вказує на бажання розвиватися, а не робити нікому не потрібні функції.

Йдучи на радикальні зміни, було вирішено використовувати 12 MPx модуль, зі светосильной оптикою. Показник світлосили знаходиться на позначці в f1.7, а розмір становить пікселя - 1,4μm. При загальній програмній обробці, фотографії в темне і похмуре час доби виходять досить деталізованими з низьким рівнем шумів. Система Dual Pixel Sensor дозволяє збільшити швидкість фокусування на об'єкті, незалежно від освітлення і перебування в русі. Це дозволить отримувати чіткі, чи не змащені знімки, відмінної якості.

В іншому ж, Samsung Galaxy S7 як і раніше лідер фото і відео можливостей. Плавні чіткі відео, підтримка зйомки в 4К, уповільнена зйомка і режими HDR і панорам - все на місці і покращено, підігнано під стандарти нової зв'язки заліза і оптики.

висновки

Хотілося б відзначити, що Samsung не став змінювати дизайн гаджета в цьому році. Навіщо міняти те, що і так добре виглядає і працює. Це швидше робота над помилками, доопрацюванням стандартів і підняття планки ще вище. Такий собі еволюційний стрибок. Весь приємними є повернення слота під карти пам'яті, підтримка водозащити, поліпшені показники камери і загальних характеристик пристрою. До пристрою слід придивитися всім любителям якісних, надійних гаджетів, які мають максимальною функціональністю і преміальним дизайном за свої гроші.

У минулому році корейський гігант кардинальним чином змінив дизайн пристрою і його складові, а як змінилася ситуація зараз?

Новости