Огляд корисних додатків для смартфонів і планшетів: Все своє ношу з собою

Багато користувачів вважають, що сучасні смартфони та планшети призначені виключно для зв'язку і розваг - перегляду відеофільмів або захоплюючих ігор. Однак це не так - як і у випадку з персональним комп'ютером, тільки від користувача гаджета залежить, чи принесе йому користь електронна начинка. А потенціал для «корисності» у сучасних портативних пристроїв просто величезний, адже по потужності вони найчастіше випереджають настільні ПК десятирічної давності, не кажучи про масу датчиків, встановлених в цих пристроях. Акселерометри і гіроскопи, магнітометри і барометри здатні перетворити звичайний смартфон в досить точний інструмент, здатний показати правильний напрямок, визначити кути нахилу поверхонь або підрахувати витрати на бензин.

Природно, що подібне було б неможливо без відповідного програмного забезпечення, про який ми хотіли б розповісти нашим читачам.

Зручний інструмент для мандрівників, грибників і туристів ( http://go.osp.ru/7zxeb ) Має чотири істотні особливості: робота при будь-якої орієнтації пристрою (портретної або ландшафтної); виведення зображення з камери для більшої наочності; вбудована функція металошукача з відображенням сили магнітного поля; підтримка GPS.

Pro-версія дозволяє визначати місце розташування по супутниках і відправляти координати за допомогою SMS та електронної пошти. Вартість програми становить 40 руб.

Mobi Калькулятор PRO

Mobi Калькулятор PRO

Універсальний калькулятор ( http://go.osp.ru/okdob ) З функціями інженерного здатний працювати з повними виразами, адекватно вважає відсотки (знижки, податки тощо.), Має режими HEX / BIN / OCT. Підтримуються розрахунок часу (два режими), тригонометричні функції, угруповання цифр, колірні теми (скіни), а також великі кнопки.

Інтерфейс виконаний гранично просто - все вигладить як в стандартному калькуляторі, хоча насправді додаток здатне на багато чого. Воно вміє рахувати відсотки, округляти, витягувати коріння, вираховувати похідні, розв'язувати рівняння. Користувач може налаштувати точність вимірювання, видачу певної кількості цифр після коми, метод розрахунку відсотків і т. Д.

Програма платна, її вартість становить 100 руб.

Будильник (Alarm Clock) Xtreme

Завдяки налагодженій роботі і безлічі додаткових функцій Alarm Clock Xtreme ( http://go.osp.ru/pv3dr ) Стоїть осібно серед інших додатків-аналогів. Серед його функціональних особливостей можна виділити установку необмеженої кількості будильників, а також режим «поспати ще», за допомогою якого великий кнопкою можна відкласти пробудження від однієї хвилини до однієї години.

Також у програми є можливість прокинутися як під випадкову пісню з вашого плейлиста, так і встановити власну композицію на будильник. Крім цього можна ускладнити завдання. Якщо хочете поспати ще, то доведеться вирішити математичний приклад або потрясти телефон.

А для того, щоб майже напевно прокинутися, в налаштуваннях програми є можливість встановити швидкість руху телефону, при якій будильник буде вимикатися.

Вартість програми становить 70 руб., Хоча крім платної є і безкоштовна версія - за підключеної Мережі в ній показується реклама.

Шумомір - Sound Meter Pro

Досить зручна утиліта ( http://go.osp.ru/i0i5u ), За допомогою якої можна в наочній формі виміряти рівень гучності звуку, який відображається у вигляді графіка і на шкалі. Також можна перемкнутися в режим, коли рівень гучності звуку відзначається в таблиці. Так як у різних мікрофонів різна чутливість, автор програми передбачив можливість відкалібрувати «прилад» для отримання більш точних результатів вимірювань гучності звуку.

Вартість програми - 40 руб.

Далекомір - Smart Measure Pro

Ця корисна програма-далекомір ( http://go.osp.ru/j34lj ) Дозволяє за допомогою камери смартфона вимірювати відстань до об'єкта, а також визначати його висоту, ширину і площу.

Для того що б виміряти відстань за допомогою цієї програми вам потрібно всього лише вибрати один з режимів і навести фокус камери на підставу об'єкта (наприклад, на фундамент будівлі). Варто підкреслити, що наводити потрібно саме на підставу, інакше ви ризикуєте отримати неточні вимірювання.

Передбачено кілька режимів вимірювань. Так, Smart Ruler використовується, якщо відстань до об'єкта не більше 50 см, Smart Measure застосовується на середніх відстанях від 1 до 50 м, а Smart Distance здатний досліджувати об'єкт, розташований на видаленні до кілометра.

Вартість програми становить 40 руб., Хоча крім платної є і безкоштовна версія з показом реклами.

Stopwatch

Завдяки цьому безкоштовного додатку ( http://go.osp.ru/axtwv ) Користувач зможе максимально точно планувати особистий або робочий час, а також відстежувати, скільки часу потрібно на виконання того чи іншого завдання. Інтерфейс утиліти відображає час в годинах, хвилинах і секундах, тому дана програма підійде для виміру результату як короткостроковій діяльності, так і будь-якого довгого процесу.

Утиліта дуже проста для установки і роботи, тому не викличе труднощів навіть у недосвідчених користувачів. Зручність Stopwatch полягає в тому, що користувач може поставити таймер на паузу, якщо виникає така необхідність. Для нового виміру часу попередній результат обнуляється одним натисканням кнопки.

Wifi Analyzer

По-суті, ця безкоштовна програма ( http://go.osp.ru/d2meh ) Являє собою «просунутий» сканер Wi-Fi-мереж, що допомагає дослідити якість сигналу від точок доступу, що знаходяться у вашому оточенні. Крім того, з її допомогою можна підібрати оптимальні настройки для свого маршрутизатора.

Інтерфейс програми простий і інтуїтивно зрозумілий. На графіку по горизонтальній осі розташовані канали Wi-Fi, а по вертикалі - потужність сигналу в місці розташування смартфона. Точки доступу Wi-Fi представлені у вигляді різнокольорових дуг з відповідними підписами. На цьому екрані можна відразу побачити, до яких бездротових точок доступу можна спробувати підключиться, і який рівень сигналу WiFi кожна з них має. Природно, чим вище цей рівень, тим більш стабільним буде підключення.

цифровий рівень

Безкоштовний додаток вітчизняного розробника ( http://go.osp.ru/fqryz ), Що перетворює ваш мобільний пристрій в бульбашковий рівень. З його допомогою ви зможете перевіряти рівень нахилу поверхні, не використовуючи при цьому ніяких додаткових інструментів.

Схил - Plumb-bob

Схил - Plumb-bob

Електронний схил, що дозволяє вимірювати не тільки кути, а й відстань до тих чи інших об'єктів. Ця безкоштовна програма ( http://go.osp.ru/y4wk3 ) Відрізняється дружнім інтерфейсом і простотою використання. Підтримується робота з камерою, що дозволяє зберегти отримані дані для їх подальшого вивчення.

iHandy Carpenter

Ця програма ( http://go.osp.ru/04ch4 ) Являє собою набір з п'яти віртуальних будівельних інструментів, що дозволяють перевірити якість оздоблювальних робіт або швидко що-небудь виміряти.

За допомогою схилу у вас вийде оцінити «вертикальність» стін, меблів або інших площин, до яких можна прикласти ваш смартфон.

Бульбашковий рівень дозволить легко визначити ступінь «горизонтальності» будь-якій поверхні - це може бути меблі або полки, в загальному, будь-який предмет, правильність установки якого необхідно перевірити.

Ще один цікавий інструмент - нескінченна лінійка, що дозволяє визначати розміри предметів в сантиметрах або дюймах. Пересуватися по ній можна стандартними «змахування» справа наліво і назад. Кнопки управління дозволяють скинути результати вимірювань, розгорнути лінійку в протилежну сторону або поміняти місцями сантиметри і дюйми.

Програма платна, її вартість становить 61 руб.

Паливний

Паливний

Це корисне безкоштовний додаток ( http://go.osp.ru/c30gv ), Що представляє собою лічильник витрати палива, призначене для автолюбителів. Програма здатна підраховувати витрати на паливо, відображаючи витрати у вигляді графіка або діаграми по місяцях або по числу заправок. На головному екрані користувач бачить інформацію про поточний витраті палива, а також відмітки про додаткові витратах і останньої заправці. Після внесення даних про третю заправці програма покаже графік загальної витрати, його статистику і відобразить таблицю грошових витрат на паливо.

Новости